DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Seçimden sonra Kredi kart sınırlaması ile ilgili çok fazla bir şey olmaz.
En fazla kuyumculuk harcamaları yasaklanır ki bunun çözümünü yurdumun insanı çözer. Başka bir firmanın pos cihazını kullanarak misal.
Taksitleri belli sektörlerde bir tık düşürürler.
Kredi kart faizini bir tık yükseltebilirler.
Mevcut kart limitlerini düşürme yönünde bir aksiyon almaları mümkün değil . Aynı limitler devam eder.
Banklara yeni verilecek kartlar ile ilgili bir düzenleme gelebilir. Yani yeni verilecek kartlarda yüksek limitlerin verilmesinin önüne geçilebilir.
Bir de mevcut kart limitlerinin yükseltilmesi durumda bankaların komisyon ödemesi yönünde cezai yaptırımlar gelebilir.
Kenarda dursun. Düzenlemeler açıklanınca bakarız.
Abi limitsel kısıtlama falan olmaz. Bankala zaten dert küpü küçük vatandaş için. Günlük EFT limitini düşüren, ATM para cekmeyi 5000 TL ye indirgeyen, Bankamatik kartı ile belirli bir tutarı aşırmayan bir sürü kafalarına göre uygulama yapiyorlar. Bugün 200-300 bin TL bile poşetle, cantayla, yerine göre küçük bir bavulla taşınabiliyor. Bir seyahat, bir acil hastalık, otel ne bileyim, büyük bir ulusal veya uluslar arası ödemede çakılır millet. Geçen kuyumcuya gittim, bankadan geldigimi bildigi halde desteleri hassas terazi ile tarttı adam. Bence sektör kısıtlaması ve faiz artırımları gelir, limitlere dokunmazlar. Zaten bankalar limit konusunu her turlü aşar, bir sekilde.
...
...
Reha başkan şom ağzımı açtırdırdı benim. Bugün misafir geldi köyden enigi anası babası 12 kişi 4 de biz 16 kişi. Üç gün yatılı kalsalar benim stok mtok kalmaz. Bunları üç gün restoran da ağırlamak gibi bişey.
Yer İmleri