DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Seçimden sonra Kredi kart sýnýrlamasý ile ilgili çok fazla bir þey olmaz.
En fazla kuyumculuk harcamalarý yasaklanýr ki bunun çözümünü yurdumun insaný çözer. Baþka bir firmanýn pos cihazýný kullanarak misal.
Taksitleri belli sektörlerde bir týk düþürürler.
Kredi kart faizini bir týk yükseltebilirler.
Mevcut kart limitlerini düþürme yönünde bir aksiyon almalarý mümkün deðil . Ayný limitler devam eder.
Banklara yeni verilecek kartlar ile ilgili bir düzenleme gelebilir. Yani yeni verilecek kartlarda yüksek limitlerin verilmesinin önüne geçilebilir.
Bir de mevcut kart limitlerinin yükseltilmesi durumda bankalarýn komisyon ödemesi yönünde cezai yaptýrýmlar gelebilir.
Kenarda dursun. Düzenlemeler açýklanýnca bakarýz.
Abi limitsel kýsýtlama falan olmaz. Bankala zaten dert küpü küçük vatandaþ için. Günlük EFT limitini düþüren, ATM para cekmeyi 5000 TL ye indirgeyen, Bankamatik kartý ile belirli bir tutarý aþýrmayan bir sürü kafalarýna göre uygulama yapiyorlar. Bugün 200-300 bin TL bile poþetle, cantayla, yerine göre küçük bir bavulla taþýnabiliyor. Bir seyahat, bir acil hastalýk, otel ne bileyim, büyük bir ulusal veya uluslar arasý ödemede çakýlýr millet. Geçen kuyumcuya gittim, bankadan geldigimi bildigi halde desteleri hassas terazi ile tarttý adam. Bence sektör kýsýtlamasý ve faiz artýrýmlarý gelir, limitlere dokunmazlar. Zaten bankalar limit konusunu her turlü aþar, bir sekilde.
...
...
Reha baþkan þom aðzýmý açtýrdýrdý benim. Bugün misafir geldi köyden enigi anasý babasý 12 kiþi 4 de biz 16 kiþi. Üç gün yatýlý kalsalar benim stok mtok kalmaz. Bunlarý üç gün restoran da aðýrlamak gibi biþey.
Yer Ýmleri