Sayfa 351/736 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 2,801 - 2,808 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Bu fonların çoğunu biliyorum. Çünkü aldım. Bazılarını almadım. Ama beni en çok şaşırtan NRC olmuştur. Ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor. Tam bir sinir harbi. Ve kendisi ile vedalaştım.
    değişken fonların hangisinin getirisi istikrarlıki hocam. hepsi böyle dönem dönem bi psikoz krizine giriyor. bu üçü dışında uzun vadede verimli değişken fon benim bildiğim yok, sizin varmı tavsiye edebileceğiniz? sadece 2 fona bağlamak da istemiyorum, yönetimi değişir bozulur haberimiz olmaz.

neticede üçünün de getirisi 2 senede 6 kat. 6 KAT...vay arkadaş biz nasıl kaçırdık böyle bir treni yav: ( üzüldüm akşam akşam.

şahsen kendime 3 ay dokunmama sözü vermiştim. 1 nisanda getiri hala böyle olursa değiştiririm. benim de sabrımın sınırı var elbet. ama şimdi çıksam adım gibi eminim inadına bu ralli yapar: ) ne zaman kendime verdiğim sözü tutmasam olan budur.
    Son düzenleme : friendly_1980; 12-02-2024 saat: 23:59.

2. sonfiyat sitesinin verilerine bakılırsa bana yarın yeni rekor geliyor gibi

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Nvidia az önce Google ve Amazon u da geçti. Mükemmel. Daha da hızlı artması lazım. Daha da yükselmesi lazım. 3 Trilyon$ a kadar yolu var. Trilyon$ dediğin nedir ki?

Gidecek tabi , yapay zeka demek, sanal insan yaratmak demek , china dan nasıl ayrılacak , bu işin boyutu çok büyük

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    karar senin hocam ben yaptığım yapacağım hamleleri şeffaf şekilde paylaşıyorum. yalnız konuya eklemek istediğim, her düşüşte ekleme veya kademeli alım gibi işleri pek tasvip etmem. evet riski azaltıyorsun ama gelirin de azalmış oluyor. sende sadece psikolojik bir güvenlik hissi yaratma amaçlı acemi taktikleri onlar. doğru olan teknik analiz yapıp destek kırıldımı zararı ful kesmek ve dip destek seviyede ful tekrar almak. ben zirve ve dip geldiği zamanlar uyarı yapıyorum burda.
    tabi bunları zamanında yapmak gerekiyordu biz geç kaldık, şimdi yaparsak hem riskli hem de olası getirisi düşük olacaktır ama bu ortamda ppf de fazla miktarla beklemenin de anlamı yok, düşüşlerde kademeli alım işlemini hisselerde yapıyordum genelde işe yarıyordu, son aldıklarımda hiç işe yaramadı zararı arttırdı, fonlarda da bu işlemi yapabilirim ama çok düşüş olursa ve sadece hisse yoğunlarda, seni takipteyiz hocam keşke daha önce ayak uydurabilseydim olmadı artık neyse.

5.  Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    Arkadaşlar saat kaç oldu hala HDA eksi yazmış haberi girilmedi foruma.
    Herkes iyi mi?
    Ben yazayım, ayıp olmasın. HDA iki gündür ekside toplamda yaklaşık -%0.60.

6.  Alıntı Originally Posted by AmigoOrhan Yazıyı Oku
    Ben yazayım, ayıp olmasın. HDA iki gündür ekside toplamda yaklaşık -%0.60.
    Çıktığı günden beri ilk kez iki gün üst üste eksi yazdı.

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Yazma gereği duydum. Ersuman sizi buradan tanıdığım kadarı ile ağır başlı mülayim ve efendi kişiliği olan bir arkadaşımızsınız. Zararda olmanıza üzüldüm. Ben de yirmi yıla yakın borsada hisse aldım.Sattım. Son yıllarda artık sadece fon yatırımı ile ilgileniyorum. Borsada şöyle bir şey var. Bir hisse ya da endeks düşerken ortalama yapılmaz. Ne demişler " Düşen bıçak tutulmaz " Çünkü dibin dibi vardır ve orada ne kadar kalacağını bilemezsiniz. Ama sabır ederseniz zararınızı telefi edersiniz. Bol şanslar.
    Değerli görüşlerin için çok teşekkür ederim sevgili Tbey35, ben de sizler için aynı şeyleri düşünüyorum, burada çok kaliteli arkadaşlar var zaten yıllardır onun için burayı severek takip ediyorum, aynen dediğin gibi düşen bıçağı tutmaya çalıştım, nakit bol diyerek her 3-5 kademe düşüşlerde alım yaptım çok yanlıştı, artık bekliyorum bakalım, işin bir de enflasyon zararı kısmı var o daha kötü ama ne yapalım sağlık olsun, bundan sonra benim de kararım o şekilde olacak, sadece fon yatırımı hisse işi için psikolojime güvenmiyorum artık. Sevgiler.

8.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Değerli görüşlerin için çok teşekkür ederim sevgili Tbey35, ben de sizler için aynı şeyleri düşünüyorum, burada çok kaliteli arkadaşlar var zaten yıllardır onun için burayı severek takip ediyorum, aynen dediğin gibi düşen bıçağı tutmaya çalıştım, nakit bol diyerek her 3-5 kademe düşüşlerde alım yaptım çok yanlıştı, artık bekliyorum bakalım, işin bir de enflasyon zararı kısmı var o daha kötü ama ne yapalım sağlık olsun, bundan sonra benim de kararım o şekilde olacak, sadece fon yatırımı hisse işi için psikolojime güvenmiyorum artık. Sevgiler.
    fon gibisi varmı hocam. sen sadece hangi sektörlerde gelecek var onu tahmin ediyorsun, fon yönetimi senin için en uygun el aletlerini buluyor kullanıyor, zihinsel yük azaldığı için sen piyasada en güzel hangi alanlarda para kazanma fırsatı varsa bulabiliyorsun. ha önceden de söyledim kurumsal bir firma spekülatif bir olay yüzünden normal fiyatından en az %75 düşsün alırım. bunun dışında hisse işini(yabancı hisseler dahil) amatör yatırımcıya asla tavsiye etmem. hele halka arz, viop, opsiyon piyasaları...bunlar akıllı yatırımlar yapabilmeniz için kritik önemdeki zihin gücünüzü yer bitirir, üç kuruş için değmez.

Sayfa 351/736 İlkİlk ... 251301341349350351352353361401451 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •