Öyle bir çöküş olmalı ki AMERİKA bile çökmeli, altından kalkamayacak büyüklükte olmalı tezimden hareketle böyle düşünmüştüm. Amerika kendisi istediği kadar sınırsız para basarak kendini kurtarabilir, peki Amerika 50 trilyon$ bir günde batarsa bunu basabilir mi? HAYIR. Bunu yapmanın en kolay yolu borsadaki değerleri inanılmaz yüksek rakamlara getirip sonra gökdelenin tepesinden aşağıya paraşütsüz atacaklar diye düşünüyorum. Hissiyatım bu yönde. Magnificent 7 hisselerini her fiyattan her noktadan tek yönlü yukarı sınırsız alıyorlar. Şu anda 20 Trilyon$ oldu. Bunu 30 40 50 Trilyon$ yapınca ve çöküşü başlatınca bu büyüklüğün altında FED de ezilir, tüm sistem çöker, hem de birkaç günde.
Şu anda NVIDIA nın piyasa değeri ÇİN borsasındaki tüm hisselerin toplamının piyasa değerinden fazla oldu. Hala da artmaya devam ediyor.
Siz dediğimi bir düşünün. Bir kaç günde 50 Trilyon $ buhar olsa, ne olur? Sadece düşünün. Tüm dünyada finansal kıyamet olur. Sistem falan kalmaz.
Misal NVIDIA yı bir kaç olumsuz haberle bugün batırsalar küresel sistemde 3 Trilyon$ lık batık ve boşluk oluşur. Bunu tüm Magnificent 7 için düşünseniz 20 Trilyon$ batak demek. Ya bu 50 Trilyon $ olursa. Ya bu 100 Trilyon $ olursa. Bu batağın altından kimse kalkamaz.
Nvidia's now worth as much as the entire Chinese stock market
https://www.morningstar.com/news/mar...e-stock-market
Yer İmleri