Sayfa 390/736 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    BGP nin büyüsü bitmiş bile. 3 üncü lüğe düşmüş. 1 ay sonra ilk 10 a zor girer. Kırmızı banka öpmeye başlamış gel gelden sonra. 17 Milyar TL para toplanmış. Tıraşlanması lazım.

Buraya bile (ppf) para yatırırken miktar kişiye göre büyükse çeşitlendirme yapmakta fayda var. Ben özellikle hisse senedi don sepeti veya değişken fonlarından sattığımda cuma gününe denk gelirse ve hisse senedi benzeri fon almayacaksam ppfleri çeşitlendirip hafta sonu nemalandırmaya çalışıyorum. Daha önce de yazdım 20 civarı fon var. Kendime göre para büyük, riski dağıtıyorum kendimce.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu arada yatırımcı bilgi formunda 4 olan riski, kim, niçin Tefas'a 2 diye girmiş soran yok.
    Fonun kendisi riskim 4 demiş.
    Üstat bende iyi gelir platformu var bu dediklerini yazdım iyigelire, ilave olarak izahname deki çelişkileri de yazdım. Bakalım nasıl dönecekler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. boş verin fonu kalkan mevsimi başladı yiyen yiyene. 9500 kırmızı çizgimiz malı yediririz...

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Akbankta ALE kodlu para piyasası fonunu saat 15:00 a kadar garantili bir şekilde alabiliyorsunuz. O saatten sonra stok yok uyarısı vermeye başlayabiliyor ve saat 17:00 a kadar olan zaman diliminde ara ara denemeler yaparak yine de alabiliyorsunuz.. tabi milyon TL lı rakamlar sözkonusu ise hepsine alamayabilirsiniz.Geç saatlerde alabilmenizin koşulu ise herhangi bir Akbank müşterisinin şubeden yada mobil bankacılıktan fon satışı yapması. Eğer bunu yakalayabilirseniz ne kadar sattı ise o kadar alınabiliyor..
    Ancak erken saatte(15:00 ve öncesi) alım denemelerinde hiçbir sorun olmuyor.
    Eğer para fon satışından geliyorsa banka bunu saat 15.00 kadar yatırması gerekir. İş bankansında bir iki kez parayı geç yatırma gibi bir durum oldu. Hemen şubeye gittim. Eğer PPF alamazsam zararımın telafi edilmesini istedim. Ve para yattı. Bir daha da böyle şeyler olmadı. Bu yatırma işi keyfi olmamalı. Para yasal olarak en geç gün içinde kaça kadar yatması gerekir. Bunu net olarak da bilen varsa bizi bilgilendirsin lütfen.

5.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Valla bence kazıklamıyor. kazan kazan sözkonusu burada..

BGP ile Para piyasası fonlarında atağa geçtiler. Getirisi aylık bazda en iyi 3. fon haline geldi. Kurumsal olması 1. ve 2. sıradaki fonları elememe neden oluyor. Güven unsuru bi tık daha önemli bence.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=BGP
    İsim vermeyeyim. Belki de sizin 1. ve 2. sıradaki fonlardan bütün paramı ikiye bölerek aldım. Ve de sonra satıp tekrar diğer fonlara
    geçtim. Hiç sorun yaşamadım. Zaten bu fonların içerikleri belli değişemez. Farklı bir durum olursa suç unsuru oluşur.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    HDA'nın izahnamesinde illa arbitraj yapacağım diye yazmıyorki. Sadece adında var bu.

İzahname şöyle demiş.
    "Fon toplam değerinin en az %80i devamlı olarak yerli ihraççıların ortaklık paylarına
    ve bu paylardan oluşan endeksleri takip etmek üzere kurulan yerli borsa yatırım fonları katılma
    paylarına yatırılır.
    Fonun hisse senedi yoğun fon olması nedeniyle Fon portföy değerinin en az %80i
    devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BISTte işlem
    gören ihraççı payları, ihraççı paylarına ve ihraççı payı endekslerine dayalı olarak yapılan vadeli
    işlem sözleşmelerinin nakit teminatları, ihraççı paylarına ve ihraççı payına dayalı opsiyon
    sözleşmelerinin primleri ile borsada işlem gören ihraççı paylarına ve ihraççı payına dayalı aracı
    kuruluş varantlarına ve ihraççı paylarından oluşan endeksleri 27/11/2013 tarihli ve 28834 sayılı
    Resmi Gazetede yayımlanan Borsa Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.2)nin 5
    inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendi kapsamında takip etmek üzere kurulan borsa
    yatırım fonu paylarına yatırılır."

Eee yani bu hsyf fonu.
    Uygun görürse arbitrajda kullanabilir denilmiş.İlla arbitraj yapacağım dememiş.

Bence bu yolda devam etsin, arbitrajı falan bir kenara koysun, en kısa sürede zararı çıkartır.

Ayrılanlar üzülür sadece.

Aslında ben de prestijlerini kurtarmak için bir çaba içinde olacaklarını ve bu zararı çıkaracaklarını düşünüyorum. Bunda sorun yok. Ama güven duygusu nasıl geri gelecek. Sorun burda.

7.  Alıntı Originally Posted by onbirinci köy Yazıyı Oku
    boş verin fonu kalkan mevsimi başladı yiyen yiyene. 9500 kırmızı çizgimiz malı yediririz...
    üstad tamam dalganı geç de arada işe yarar bilgilendirici şeyler de yaz dengelesin biraz: ) neden 9500 misal?

8.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Döviz bazlı olanlarda KırmızıBankanın PAL daki para 2 Milyar$ dan fazla. 65 Milyar TL.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PAL

KDL Kuveyt. 36 Milyar TL. 1.2 Milyar$

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KDL

DAS Deniz 55 Milyar TL 1.9 Milyar$.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=DAS

ONS İş 33 Milyar TL. Yani 1.1 Milyar $

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ONS

bu fonlardan ne hayır gelecek? %4 bile getirisi yok bunların. Brütte diyorum. Bu kadar parayı toplamışlar ucuzdan kredi kullan.

Geçen hazine Eurobond borçlandı %8 den. Onu alsaydınız bari paranız para kazanırdı.

Bu dandik getirilerle seneye paranız bakalım % erimiş olacak? Herkes seçimden sonra döviz aşırı yükselecek diyorsa kesin yükselmez. Çoğunluk nerede pozisyon alırsa oradan kaçın.

Amerikada doların FED 1 Yıllık faizi %5.1+. Bunun altındaki dolara getiri alanın parası eriyordur.
    Evet. Bu yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Çünkü bazılarını deneme amaçlı almıştım. Baktım hiç bir şey yok elden çıkardım.

Sayfa 390/736 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •