Sayfa 175/475 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Alarko arsa ve arazilerinin aktif hale getirilip değerlendirilmesi ile alakalı soru-cevap olmamış galiba sunumda ve analist toplantısında...

Var mı bu konuda taze bilgisi olan arkadaş.
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    5- 6 ay öncesinde 120 civarlarından başka bir hisseye tüm portföy ile geçiş yaptım. Sunum sonrası yarı portfoyumu tekrar alark yaptım. Şimdilik bu şekilde...
    Hayırlı olsun sn.kingsailor...
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3. Şöyle bir durum var. NAD DD ise Bu hesaplarımızı 2 ile çarpmamız gerekecek. Bu durumda yıllık % 40 CAGR olur ki bu çok iyi bir getiri demek olur.

4.  Alıntı Originally Posted by uyuyan Yazıyı Oku
    Şöyle bir durum var. NAD PD ise Bu hesaplarımızı 2 ile çarpmamız gerekecek. Bu durumda yıllık % 40 CAGR olur ki bu çok iyi bir getiri demek olur.
    Dolaresin artması da her anlamda hisseye pozitif yansır o vakit boşa altina gecmiyelim

5. NAD ı araştırdım. Özetle ne özkaynak ne de piyasa değeri.

Örnek: 2008 yılında alınan 1 milyon tl lik arsa muhasebede hala şuan 1 milyon olarak gözükür. Gerçek değeri 20 milyon olduğunu düşünelim. Bir de 2 milyonluk nakitimiz ve 5 milyonluk borcumuz olsun
    NAD=20+2-5 oluyor.

NAD'a en yakın değeri 2023 4. Çeyrekteki enflasyon muhasebesş uygulanmış özkaynak ile göreceğiz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Alarko arsa ve arazilerinin aktif hale getirilip değerlendirilmesi ile alakalı soru-cevap olmamış galiba sunumda ve analist toplantısında...

Var mı bu konuda taze bilgisi olan arkadaş.
    bir ilave soru da benden
    geçen yıl bedelsiz sermaye artırımı hususunda CEO bir soru üzerine bilançoda kalemlere göre mümkün olmadığını söylemişti... Acaba bu yıl geçmiş yıl karlarında gösterilecek olan enflasyon düzeltmeleri ( yanlış mı biliyorum acaba) sonucunda müthiş bir geçmiş yıllar karı görünebilir. acaba bedelsiz sermaye artırımına esas teşkil eder mi?
    etmez ise de bedelsiz furyasında bundan böyle ALARK önde gider mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Paracellus kardesimi kaçırdınız, şimdi halay he..

Sattığı gün hisse uçuşa gecti..

Isiklar icinde uyu paracellus,hiç unutulmayacaksin
    sn wuhanlı ejder
    geçmişte naci ağbal vakası sırasında bir ara ALARKO 200 milyon dolarlar değerine düşmüş idi. o zaman sık sık şöyle mesajlar yazmıştım...
    merak etmeyin 200 milyon dolar yıllık kar etme potansiyeli olan şirket 200 milyon dolara fiyatlanmaz...
    sonrasında 1 veya 2 arkadaş moralimiz çok bozuktu belki de siz yazmasaydınız satmış olacaktık teşekkür ediyoruz demişlerdi...
    o zamandan sonra bazı mesajların yerini bulduğu ve gerçekten insanlara hata yapmakta düşündürdüğü gere4kçeleriyle bildiklerimi yazmaya devam ettim... sn paracelsusun morali çok bozuktu ve sadece kendine değil neredeyse herkese olumsuzluğu yansıtıyor ve moralleri bozuyordu. sakin olmasını yatırımın yapılma amacının düşünülmesini ifade ettiğimizde böyle rahatladığını söylemişti...

psikolojide bazı şeyler bulaşıcı olmalı... bir de acı acıyı artırıyor galiba. bazen sıkıldığınızda bir hava almanız bir müddet piyasa dışına çıkmanız hata yapmanıza engel olabilir... bazen rahatlarsınız ama sürekli tekrar insanın sinirlerini gerçekten bozuyor. dönem dönem bazı topiclerde bunu fazlasıyla görüyorum. sürekli olumsuzluk insanı çökertiyor...

matematik her zaman galip gelir... eğer hisse 2 dolar kar etme potansiyeline sahip ise bu değer fiyatlanacaktır... lütfen şirkete dikkat edin o zamanlar 200 milyon dolar yıllık kar potansiyeli diyorduk şimdi 450 milyon yıllık kar getiriyor. yeni dönemlerde bu kar 2 misline çıkabilir mi evet çıkabilir. bakın son birkaç yılda çıkmış ... ama bunu çıkarmak o kadar kolay değildir. CEO nuzun kıymetini bilin demek lazım. Yönetimde işini iyi yapan kişilere buraları okuyorlar ise teşekkür ediyorum...

Gamlı baykuşluk-Polyannalık
    Karamsarlık- İyimserlik/nikbinlik

Bir hisseyi alırken hissenin hikayesini detaylı inceleyebilirseniz, objektif kriterleriniz varsa şirketi tanıyor ve hisse fiyatlarındaki sert hareketlere o kadar tahammül edebiliyorsunuz.

Sayfa 175/475 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •