-Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET
sn 101 teşekkürler... ben kendim gibi anlamayanlar ve tembeller için bazı notları tekrarlayayım. tabii ki hafiften kendi dalgamı geçerek
" 2024 konsolide net kar beklenti aralığı 22-24 mr TL
- 2023 konsolide net kar beklenti aralığı 13-14 mr TL. Net karın revize edilmemesinin sebebinin, burada olması gereken artışın enflasyon muhasebesi etkisi ile nötrlenebileceği olarak ifade edildi."
demek ki bizi 13 milyar diye uyuturlarken daha yüksek kar bekleniyormuş ve enflasyon muhasebesi tırpanlayacakmış...
"enerji kolunun eski hızında olmasa da devam edeceğini belirtti.
Yeni sektörlerde beğendikleri şirketlere azınlık olarak ortak olmak, halka açık şirketlerde azınlık olmak, Venture Capital’da yatırımcı olmak planlar arasında yer alıyor."
acep kendileri azınlık olur iken bizleri de minor azınlıklar olarak kabul etmelerine sebep olur mu? güzel iş önce şirkete ortak olunur sonra bakarsınız şirket ele geçirilmiş... enerjinn tavsaması size ülkemiz ve dünya ile ilgili bir şeyler söylemiyor mu
"2023 yılında yapılan toplam 9,2 milyar TL’lik yatırım
2024’te yapılması planlanan toplam 18 milyar TL’lik yatırımın;
-- %50’si tarım,
-- %30’u elektirk dağıtım perakende
-- %18’i turizmde yeni otel yapımı
şeklinde dağılımı olacak."
tarım hızlanacak ise kaplar çoğalacak demek ki...
"Şimdiye kadar yenilenebilir enerji yatırımı yapılmama sebebi, lisans ve asset değerleri 2022, 2023’te overvalued olduğu düşüncesi olduğu, Alarko’nun yatırım kriterlerinin karşılamadığı belirtildi. Ama bunun aksiyon alınmayacağı anlamına gelmediği, finansman daralması ve likidite daraldığında #ALARK gibi nakit güçlü şirketlerin eli güçlü olması sayesinde, iskontolu fırsatların değerlendirilebileceği eklendi."
kendi adıma düşüncelerimin ALARKO holding tarafından da doğrulanması önemli idi... büyüyen bir dünyada enerji çok önemli ama daralan ekonomilerde sürekli yatırım sürdürülemez... zaten aşağıdaki tahmin de bunun belirtisi değil mi:
"Elektrik Fiyatları ve Beklentileri
2023 yılında MWh başı ortalama 97 USD kaydedildi.
2023 ilk 9 ay AUF, son 3 ay PTF uygulandı.
2024’te elektrik üretiminde MWh başı ortalama 69 USD fiyat bekleniyor."
"Kimyasal gübre atığı fabrikası yatırımının da hızlandığı belirtildi.. Burada Afyon ve Denizli’deki seralardaki atıkları ekonomiye kazandırıp buradan kazanç sağlamak hedefleniyor."
burada muhtemel AB normları savuşturulması mı var demekteyim... bakarsınız zaman içinde çok önemli oluvermiş...
"Alser - Sermaye Yatırım Kolu
40-42,5 mn USD yatırım yapılması hedefleniyor. Bunun;
- 20 mn USD’lık kısmı halka açık şirketlere,
- 15 mn USD’lık kısmıPrivate Equity olarak,
- 7,5 mn USD’lık kısmı da Venture Capital olması planlanıyor.
Bu yatırımlarla, yatırım kolunun portföyde 2028’de %10, 2033’te %20’lere çıkması hedefleniyor."
keşke venture daha çok olsa desem de nihayetinde iyi çalışanlara yapılan yatırım daha garantili yatırımdır... bunları da eklersek 2024te 18 milyar değil 20 milyarlık bir yatırım söz konusu olacak... hisse başı 46 TL yatırım ... beklenen karın tümüne yakını yatırımlara yönelecek... bence olumlu ama ilerisi için umut verici... demek ki uzun vadede güzel temettülere yelken açılabilir...
"Normalde hantallık sebebiyle holding yatırımı pek sevmem ama Alarko yönetimi oldukça proaktif ve titiz bir yönetim. Şirketin elde ettiği kaynağı ve fırsatı optimal şekilde değerlendimek üzere ellerinden geleni yapıyorlar. Yaptıkları fizibilitelerde yaş tahtaya basmıyorlar. Bugün dile getirilen planların üzerine gelecekte daha nicelerinin eklenmesi kuvvetle muhtemel. Hisse üzerindeki iskontoyu da düşününce piyasadaki en iyi getiri potansiyellerinden birinin burada olduğunu düşünüyorum."
malum yaşlıyız bizim için de macera arayacak çağlarımız geride kaldı. hazır böyle bir şirket var iken başka limanlara gitmeyi doğru bulmadığımı ifade ederek değerlendirmeyi yapan kişiye teşekkür edeyim...
sunum eklenmiş galiba link de bu
https://www.alarko.com.tr/yatirimci-...nari/videolar/
Sunumdaki rakamlar guzel..istah acici😎
Endeksin eksi olduğu bugünde, artı % 2,24 kapattın canım Alarkım benim.
132,30 -- Hisse dolar : 4,26
Yer İmleri