Sayfa 95/1004 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 753 - 760 arası.

Konu: Viop LV

1. Güzel, hareketli ve sevdiğim bir türkü ama nedense çok dinlemiyorum. Öldükten sonra dinlerim içinde bol miktarda sübliminal mesaj var.

https://www.youtube.com/watch?v=fUH5BmnfXmc
    Zara - Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım (Official Video)
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    açıklamaya gerek bile duymadım..

okyanusun en dibi ortasına göre daha sıcaktır. dünyanın çekirdeğine daha yakındır + jeotermik sulardan gaz ve mineral salınımları santralleri ile daha da ısınır. dedesinden babasından cemaatlerden duyduklarını burada hikaye anlatır gibi anlatıyor yaw :D:D

neyse
    Yaşam için çok özel olan su için kimyasal kurallar da çok özel olarak işletilmektedir. Bilinen tüm maddeler ister katı, ister sıvı olsunlar soğudukça büzüşürler. Her maddenin katı hali sıvısından daha az hacimli ve daha yoğun olmaktadır. Oysa su bilinen tüm sıvılardan farklı özellikte yaratılmıştır. Su +4 dereceye düşene kadar diğer maddelerle aynı özelliği göstererek büzüşür. Fakat +4 derecenin altına doğru inmeye başladıkça, Evren'de bilinen tüm maddeler arasında istisna oluşturarak genleşmeye başlar (Yani suyun hacmi artar).

Su donduğunda daha da genleşmiş olur. Bu yüzden donmuş su (buz), suyun içinde dibe batmadan yüzer. Oysa bilinen tüm maddelerde durum tam tersinedir, tüm maddelerin katı hali, sıvı hallerinin içinde dibe batar. Su için istisnai olarak işletilen kimya kuralları sayesinde denizlerdeki yaşam mümkün olmaktadır. Eğer buzun yoğunluğu suyun yoğunluğundan fazla olsaydı okyanuslarda, göllerde ve denizlerde soğuk havalarda donan su, buz olarak dibe batacaktı. Yüzey kısmında soğuğu kesecek bir buz tabakası olmadığı için donma yukarıya doğru sürecekti.

Eğer böyle olsaydı okyanusların, denizlerin ve göllerin dibi buz dağlarına dönüşür, havalar ısındıkça bu suların ancak yüzeylerinin bir kısmı suya dönüşebilirdi. Bu ise denizlerdeki yaşamın sona ermesi demekti.

bknz. entropi 101

4. Tanrı veya dinler bilimsel olarak kanıtlanamadığı için Evrim veya genel olarak bilim Tanrı veya din konusu ile ilgilenmez, bunlardan bağımsızdır. Birçok evrimsel biyolog dindar olduğu gibi, birçok dindar da evrimi bir doğa gerçeği olarak kabul eder.
    Dolayısıyla bilimin konusu nasıl inançlar değilse, inançların konusu da bilim olmamalıdır. Evrim saçmalıktır diye kestirip atınca, her doğal olaya mucize gibi bakınca kanıt oluşmuyor. Tersi de mümkün. Bilmiyorum dünya 6 bin yaşındadır mevzusu diğer dinlerden bizimkine de geçti mi, Mehdi mevzusu gibi.. İnanç ve bilim ıh ıh olmuyor yakışmıyor çok zorlamamak lazım. Ama inançlı birisinin de çoğunluğun inandığı bir bilim camiasına da hakarette bulunmasi pek cüretkar geliyor. Gerçi bu toplum da ben dahil cacık.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

ben gözümün önünde olan birşeyi yok sayamam.. evrim dediğin basit bir doğa yasası. inkar ediyorsan kimyayı fiziği falan sallayıp mucie eseri diyeceksin. o da o kadar basit.

tanrı var yok benim ilgim değil.

biliminde umrunda değil.. umrunda olsa devletlere inançlara yaranıp daha çok para kazanmak için öte tarafa dair icatlar buluşlar falan yapardı.

bilim insanı sen ben gibi düşünmez. o gerçeği eninde sonunda biri çıkaracaktırda o nedenle.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    açıklamaya gerek bile duymadım..

okyanusun en dibi ortasına göre daha sıcaktır. dünyanın çekirdeğine daha yakındır + jeotermik sulardan gaz ve mineral salınımları santralleri ile daha da ısınır. dedesinden babasından cemaatlerden duyduklarını burada hikaye anlatır gibi anlatıyor yaw :D:D

neyse
    Arkadaş sen de ortaokul bilgisi yok..VALLAHİ CİDDİYİM..Lise düzeyinde fen olsaydı beni anlardın..Sözelci miydin?

Dünyanın yarı çapı 6.300 km. dir...Dünyanın en derin çukuru 13 km dir...

0rtalama bir deniz 1 km. derindir

Mağma sıcaktır ama 1km nerede 6300 km nerede...Bunla ilgi olan tek makale -mantık yok...

Onu geç..SENİN KÖYÜNDEKİ derelerı -ırmakları konuşalım...Onlarda yüzey donar...Altta donma olmaz..Çünkü suyun O EŞSİZ İSTİSNASI ile ilgilidir..ve bu istisna -10 derecede eksi 2 derece-artı 5 derecede hep aynıdır..sadece 0-4 derece tüm kurallara aykırıdır...

Tamam FENCİ olmak zorunda değilsin ama MODERN FENDEN bu kadar uzak kalma..GÖZÜNÜ GÜNEŞE KAPATIP ''gece oldu ''diyorsun ve YEMİN ediyorsun

HAKKARİ YÜKSEK OVADA RAKIM 2.000 METRE..Ama deniz kıyısındaki ırmakta rakım 2-3 metre...Şimdi 6300 km uzaklıktaki magmanın etki mi var?

Kestim abi...

haklısın baba..

konuyu bitirek

mucize diye birşey varsa öte tarafta banada üj bej huri düşer bakarsın :D
    bellimi olur.

8. Zamanın muhabiri ..Charles Robert Darwin e... gidiyor ..

19 Yüzyılda bu kadar eser arasında ..en birinci oldunuz ..

Bu kadar hadise olay tespit gördünüz keşfettiniz ..sizi en çok heyecanlandıran şaşırtan ne oldu ?

ki Darwin o zaman 80 yaşlarında...

DW- Eşimin yüzü...

Ki eşi de hemen hemen o yaşlarda

------

Muhabir - Cesaretimi bağışlayın ,bu kadar olağan dışı tespitlerinizin yanında-eşinizin yüzünde olağan bir şey yok ki

DW_ Onun yüzündeki her bir çizgide hayatımın bir dönemini görüyorum ..bundan büyük bir tespit mı olur ...
    Hayat hoş gerisi boş

Sayfa 95/1004 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •