Geçen Zigana tüneli belgeseli vardı.
Dünyanın yuvarlaklığından dolayı her iki taraftan da yukarı doğru eğimli yaptık böylece içeride bir su sızıntısı olduğunda yer çekimi ile su tünel uçlarına kanallardan akacak dediler.
Geçen Zigana tüneli belgeseli vardı.
Dünyanın yuvarlaklığından dolayı her iki taraftan da yukarı doğru eğimli yaptık böylece içeride bir su sızıntısı olduğunda yer çekimi ile su tünel uçlarına kanallardan akacak dediler.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Sonunda geçte olsa anlamış..
................
AB Dışişleri Bakanı Josep Borrell:
'Batı'nın hakimiyeti kesin olarak sona erdi'
Atatürk son derece gerçekçi bir insan.
Burada ölçü akıl ve mantık ile ve gerçekçilik ile seçilmiş.
Eskiden neden heriflerin daha da üstüne çıkmıyoruz diye merak ederdim.
<<<<<<<<<<<<<<<<
Yurttaşlarım!
Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir.
Bundaki muvaffakiyeti Türk milletinin ve onun değerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârane yürümesine borçluyuz.
Fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz.
Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız.
Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız.
Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.
“Hayır ve şer Allah'tandır” demek, bunları yaratanın Allah olduğunu dile getirmektir. Bu ifade, Allah'tan başka yaratıcı olmadığını belirtmek ve vurgulamak içindir. Meselenin insana bakan yönü ise
hayır ve şerri kulun cüz'î iradesi ile tercih etmesidir. dikkat edersen tercihi insan yapıyor....Allahta senin tercihine bilim çerçevesin de onay veriyor....Bak emlak neyi tercih etmiş ateizmi ....Allah onun tercihine de onay veriyor... Tercih onun ... Şimdi emlak bu tercihinden vaz geçeblir mi ? Tabi ki vaz geçebilir ... ne zamana kadar dünya hayatı son bulduğu an tercihler onun bağlar... ve hesabını ahirette verecek....... Umarım emlak beni yanlış anlamaz ...mesele daha iyi anlaşılsın diye örneği tanıdık üzerinden verdim.....Allah koyduğu kanuna insanlar uymasını ister.....
işte bununla ilgili ayeti de yazayım.....Taşlar tam yerine otursun.....
Bir âyette bu husus şöyle açıklanmaktadır:
Umulur ki, hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırdır. Ve yine umulur ki, sevdiğiniz bir şey de sizin için şerdir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir. (el-Bakara, 216 ayet ).
Ben şu şekilde yorumluyorum, bu hayatta başına gelen zararlar fazlası ile karşılanacaktır, o yüzden bunu kim yaptı filan peşine çok fazla düşme bize havale et çok daha karlı çıkarsın ama çok istersen ve eminsen de misli ile cevap verebilirsin..
Burada da benzer bir ifade var gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=0ptTcHa4HZI
ABD'de filmlerde çok ufak bir yerde görülen dahi para alıyor. Çoğu film sonundaki isim listesine çıkıyor.
Şimdi bizde de moda oldu yemekleri getirip götürenler kişi veya firma ismi bile yayınlanıyor.
Geçenlerde bir şey vardı çok fazla teknoloji kullanılmasın bizim ekmeğimiz ile oynamayın.
CHP ye oy verecektim ama ÖZGÜR BAŞGAN bizim oyumuzu istemiyor.Bedelliler bana oy vermesin,demiş.
YAPACAK BİR ŞEY YOK..O zaman vermeyelim..
600 k bedelli varmış...Aileleriyle beraber 2 milyon eder.
işin garibi TBMM sunulan BEDELLİ dilekçesinde onun da imzası varmış.Ülkem komedi.
https://www.tiktok.com/@ensonhaber/v...57956456811781
Yer İmleri