Sayfa 172/1009 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    yok yav isim benzerliğinden oyle dedim
    yoksam polonyalı değildir herhal
    avrupada bi yerdir emme bilemiyok aslen
    farkmaz da
    muhim olan
    yani kendini hep arş-ı ala da göreni de biraz hiciv ile eleştirebilmek o anlamda yazdıydım
    yoksa kimse gucenmesin
    hatta kendime yazdım deyimde tek kendi kendime guceneyim
    Kendine iyi davran, yapma bunu..

2. Vay arkadaş, tüm dünya borsa endeksleri kırmızı, dax %1.9 ekside, bizim borsa artı kapattı, eski zamanlarda avrupa-abd hapşırsa biz grip olurduk. 1996'da ilk hissemi alıp satmıştım, neler gördüm bu borsada, böyle güçlü kuvvetli dünyayı takmayan borsa hatırlamıyorum. Grafiğe bakıyorum, sonsuz bir çıkış, ne çıkacak ucunda acaba gerçekten merak içindeyim. Eyfel kulesi formasyonunu biliyorum da ona pek benzemiyor, piramit formasyonu diye birşey var mı acaba?

3. bakın abiler
    şimdi beni tanıyanlar olabilir tanımayanlarda olabilir
    kendimden bahsedeyim ne zaman şaka ne zaman ciddi olduğumu kendimde tahmin edemem
    reklam kuşağı bitti
    şimdi aşağıda haberler
    ben paranın dini imanı olduğuna inanmayan biriyim
    yani kim uluslararası arena da biribirine ana avrat sövse dahi onu da kaale almam
    ama bi holdink in kalkıp boyyuk hissedarlarından biri kalkıpta mkk ya satış cihetiylen lot larını kaydettirtirirse bilmem kaç milyon lot unu
    ha ben ona öncü gösterge derim
    neyin öncüsü , bi süre almam mesala bi Moruk adlı nickli forumdaş olarak hisse sonra alırım
    tabi bu yatırım tavsiyesi içermez
    nası cumlenin içinde 3 tane yabancı kelime kullanıp kendini akıllı gosterttiren adamlar varsa benim tarzımda bu
    ha bura dolar topiği bunu cafe tirent tireyt e yazmam lazımdı
    sorry
    buradan okuyalım yazalım farkmaz topik olarak çok fazla
    Son düzenleme : Moruk; 21-07-2017 saat: 18:42.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...d=1#post674276

Haftalık hisse yarışmamızda dereceye girenler belli oldu
    önümüzdeki hafta ki tahminlerinizi alalım.
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ..
    Yani esasen uzun vadede iki seçenekleri var; ya batışlara izin vercekler..ki bu borç deflasyonudur..taş taş üzerine kalmaz..yada her seferinde QE işlemlerine girişerek fiat paralarda mecburen bir aşınmaya gitmek zorunda kalacaklar..buda ciddi bir enflasyon demektir..
    ..
    enflasyon efsanesinin cenazesi kaldıralı çok oldu, öyle bir şey yok, olmadığı 15 senedir açıkça kanıtlandı.. 2002'den beri hep düşük faiz- kredi standartlarının gevşetilmesi- ve tahvil alarak likidite verilmesi, hatta negatif faiz tatbik edildi, amma velakin enflasyon diye bir şey oluşamadı.. belli ki yapısal bir değişim var, yaşlanan nüfusun eskisi kadar talepkar olmaması ve teknoloji sayesinde üretim maliyetlerinin gerilemesi falan gibi faktörler yüzünden o kitaplarda yazan 'likidite=enflasyon' denklemi çöp oldu.. unut gitsin..

iktisat teorileri matematik gibi değildir, belki belli bir dönemde belli koşullar altında kanıtlanmış olabilir, ama bugünkü koşulların ne 1980'lerle, ne 1930'larla hiç bir alakası yok.. matematik bir kesinlik içerir, 2+2 = 4 diyebilirsin her daim, lakin iktisat öyle değildir, matematik bir kesinlik içeremez, koşullar değişir-- iktisat değişir..

benim esas ilgilendiğim ilk senaryo- borçlar ödenmez, taş üstünde taş kalmaz' senaryosu ne şekilde realize olabilir ? mesela büyük bir borçlu- italya yada japonya- tahvil geri ödemesini yapamayacak duruma gelirse, nasıl yansımaları olur ? alacaklı taraf genelde büyük finans-kapital ve emeklilik fonları.. bu finans-kapital nasıl bir yaptırım gücüne sahip, zıtlaşıldığında ne yapabilir ? emeklilik fonları ana parasını tahsil edemezse maaşları ödeyemez, ne yapacak italyan emekliler yada kürenin en yüksek yaşam süresine sahip olan japon emekliler ? ne gibi bir çıkış yolu bulunacak ?

benim gördüğüm 3 ana grup var, sermaye, devletler ve ahali..son 30 yılın tek kaz***** sermaye- hem parası fazlasıyla katlandı, hem nüfuz etme gücü çok yükseldi.. ahali bu işten hiç bi şey anlamadı, yaşam standartları yükseldi ama hanesine borç yazıldı bunlar, reelde artı bi şey görmedi ve hoşnutsuz- trump ve brexit oylamaları bu hoşnutsuzluğun ifadesi.. çekirdek devlet yapılarının dikte gücü azaldı, sermayenin gücü karşısında manevra alanı çok zayıf.. görünen o ki, sermaye karşısında bir sistem değişikliği devlet+ahali ittifakıyla hayata geçebilir.. aksi halde, sermayenin planı açık- her yeri yakıp yıkmak, kaostan yeni düzeni çıkartırken dümene sahip çıkmak..

6. Zamanin oldugunda UYAP'a bir bak, Icra dairelerindeki Dosya Sayisi neymis bir ogren.

Yok nufus yaslanmista, talepkar olmuyormus.

Bak sen.!

7. Icra dairelerinde 45 Milyon icra dosyasi var diyoruz, ya onlarin cogu odenmiyen telefon faturalari diyor.

Hemserim bak en gozde caddelerde yuzlerce dukkan bos diyoruz, sen yandas basina bak diyor.

Bunlari gozleri ile gordukleri bile duzeltmiyor, arkadas ne beyin varmis bunlarda ya..

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Vay arkadaş, tüm dünya borsa endeksleri kırmızı, dax %1.9 ekside, bizim borsa artı kapattı, eski zamanlarda avrupa-abd hapşırsa biz grip olurduk. 1996'da ilk hissemi alıp satmıştım, neler gördüm bu borsada, böyle güçlü kuvvetli dünyayı takmayan borsa hatırlamıyorum. Grafiğe bakıyorum, sonsuz bir çıkış, ne çıkacak ucunda acaba gerçekten merak içindeyim. Eyfel kulesi formasyonunu biliyorum da ona pek benzemiyor, piramit formasyonu diye birşey var mı acaba?

O numaraları ky malda olduğu Zaman çekerler.. Türlü türlü oyun kurarlar ve yolarlar.. Şimdi ky. Borsada değil, niye düşürsünler ki!!!!! Endeks 80.000 lerde bile mal satamıyorlardı.. Şimdi çek 110.000 ne indir 90.000 ne .... ver millete malı ve yıllarca beklet... Bezdir, tekrar al malı ellerinden. Borsada 100 kişiden 95 kişi kaybeder, 5 kişi kazanır. Çünkü P.Yapıcısında o.ç zihniyeti vardır. Bu alem böyledir böyle döner. İşine gelsin Türkiye patlamayan balon üretti der yükseltir... İşine gelsin Türkiye'de dünyaya yetecek petrol çıksa yine düşürür.. Bu sistem böyle... Ne oldu yani ha... Ne oldu da bu borsa 110 . 000 lere dayanıyor !!!!! Zombilik yani ...başka bir şey değil.

Sayfa 172/1009 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •