Sayfa 467/708 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Sn Maslak ,

Değerleme olarak oldukça özel bilgiler verdiniz yine . Referans aldığımız hem yerel (Genil denizbank tarafından 800 mio usd yakın piyasa değeri hedefi , yıl sonu dolar kuru 40 tl ise ) hem de global firmalara ( Alvotech 4 mia usd piyasa değeri , amolyt pharma 1,05 mia usd AstraZeneca satişi .) Bizim borsa piyasa değerimiz ise sadece 490 mio usd . Bizim çok ama çok ucuz kaldığımızı piyasa bilmiyor mu ?

Dediğiniz şeyleri asla yapmayacaklarını sizde çok iyi biliyorsunuz , fiyatın bir yerde eninde sonunda tüm bu baskılardan bağımsız hareket etmesi gerekmiyor mu ? Yoksa hep ucuz kalmaya devam mı edeceğiz ? Ne derseniz ?

Sevgilerimle
    Değerli Ortak,

Hakim ortak ne yaprsa yapsın, erken ya da geç, kar eden firmaya yatırımcı gelir. Bakışım böyledir.

Deva hakkında PH, yatırımcı nezdinde kampanya yapar mı? sorusu hk görüşüm: şimdiye kadar yapmadı; şimdiden sonrası için ise, halka arz porsiyonunu artırmazsa, bize dönük bir kampanya yapmayacaktır. Tahminim böyledir.

önerim; aracı kurumlarımızdan deva hakkında rapor istemek doğru olur.

fiyat konusunu tetikleyen tek konu, hakim ortağın hisse hakkında kampanya yapması değildir. şunlar da etki edebilir:
    1-yüksek karlılığa devam etmesi,
    2-ihrcatın artmaya devam etmesi, ve yatırımcıda, ihracat ivmesinin devam edeceğine dair inanışın artması,
    3-yeni biyotek lansmanı sonrası ciroda eşik atlanması
    4-şirketin olası satış haberinin piyasaya yayılması,
    5-şirkette nakit bolluğu oluşunca %30-40 oranlı temettü dağıtması ve bu sayede gerçek temettü aritmetiğinin yatırımcıya örnek/gerçek vaka ile gösterilmiş olması
    vb

bilgi akımı bakımından bir eşik atlatıcı, paradigma değiştirici herhangi bir konu ilgiyi tetikleyebilir.

ayrıca,
    6-yatırım tercihini daha aritmetik bazda yapan bir yatırımcı profilinin borsaya geri dönmesi de etkili olablir (örn yabancı payının 1/3lerden tekrar 2/3lere çıkması)

vb..

2.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    tek aracı kurum şartı yok yüzde 5 den az kalması için, dağınık birşekilde tüm aracı kuruluşlardan yüzde 95 i elinde olsun çıkabilir. öyle biliyorum bu konuda anlayanlar bir aydınlatır mı
    anltattık zaten kurum falan farketmez dolaşımdaki lotun % 5 altına düşene kadar toplamaları lazım yani dolaşımdaki 35 milyon lotun 25 milyon lotunu toplamaları lazım bu kadar sığ bir tahdada 25 milyon lot toplamaya kalksa fiyat binli rakamları görür bugün sabah adam 130.000 lotla % 4 yaptırdı 25 milyon lot toplasa binli rakamlardan toplamak zorunda kalır

3.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    anltattık zaten kurum falan farketmez dolaşımdaki lotun % 5 altına düşene kadar toplamaları lazım yani dolaşımdaki 35 milyon lotun 25 milyon lotunu toplamaları lazım bu kadar sığ bir tahdada 25 milyon lot toplamaya kalksa fiyat binli rakamları görür bugün sabah adam 130.000 lotla % 4 yaptırdı 25 milyon lot toplasa binli rakamlardan toplamak zorunda kalır
    kottan çıkmak üzere, hisse toplanması, fiyatı kolaylıkla 4lü hanelere getirir. bu hissede, fiyatın talebe olan esnekliği çok çok yüksektir. bunu defalarca test ettik..

zaten, "bizden kurtulma" konusunu kottan çıkarma yolu ile değil; ancak eğer bir gün firmanın satışı gündeme gelirse ve çağrı yaparsa; o zaman;

"ey sayın Pfizer/Roche yönemi, bakınız bir de borsadaki %18lik porsiyon varya; ben şimdiye kadar pasif baskı ile, yatırımcıya bilgi vermeyerek fiyatı 3-5usde süründürdüm ve hisseyi tuttum, bana ödediğinz hisse başı 10-15-20 usd her ne ise; ona da çağrı yapın ve kottan çıkın"

gibi bir eylemle olur..

başka şekilde, bistteki 18den "kurtulması"nın yolu yoktur.. keşke kottan çıkmak üzere hisse toplasa; ihracat artışı, yeni molekül lansmanı, yeni tesislerin devreye tam geçişi, biyotek lansmanlarını falan beklememize gerek kalmaz..

4. 12.11.2014 tarih resmi gazete II.27.2 nolu spk tebliğinde ortaklıktan ayrılma pay oranı %98

5.  Alıntı Originally Posted by GeleceğinYatırımcısı Yazıyı Oku
    12.11.2014 tarih resmi gazete II.27.2 nolu spk tebliğinde ortaklıktan ayrılma pay oranı %98
    Değerli Ortak,

bilgi için teşekkürler. doğru oranı hatırlamış olduk.. bu başlıkta konu yine gündeme gelmişti geçmiştie (sanırım siz belirtmiştiniz yine). Değil, %2 ve hatta; %5e düşürme; keşke %8lik kısmı toplayıp, kalanı %10a düşürse, bu bile fiyatı yukarı hızlı bir şekilde götürür.. zira, piyasadaki lotun 8/18i (%44)üdür ve bist fiyatlamasını çok yukarı götürür.

beni şaşırtmasını ve söylediğimin aksini yaparak beni yalanlamasını tabi ki isterim o da ayrı konudur..

6.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    kottan çıkmak üzere, hisse toplanması, fiyatı kolaylıkla 4lü hanelere getirir. bu hissede, fiyatın talebe olan esnekliği çok çok yüksektir. bunu defalarca test ettik..

zaten, "bizden kurtulma" konusunu kottan çıkarma yolu ile değil; ancak eğer bir gün firmanın satışı gündeme gelirse ve çağrı yaparsa; o zaman;

"ey sayın Pfizer/Roche yönemi, bakınız bir de borsadaki %18lik porsiyon varya; ben şimdiye kadar pasif baskı ile, yatırımcıya bilgi vermeyerek fiyatı 3-5usde süründürdüm ve hisseyi tuttum, bana ödediğinz hisse başı 10-15-20 usd her ne ise; ona da çağrı yapın ve kottan çıkın"

gibi bir eylemle olur..

başka şekilde, bistteki 18den "kurtulması"nın yolu yoktur.. keşke kottan çıkmak üzere hisse toplasa; ihracat artışı, yeni molekül lansmanı, yeni tesislerin devreye tam geçişi, biyotek lansmanlarını falan beklememize gerek kalmaz..
    Çağrı yapmak için illa şirketin satılmasınada gerek yok Rusya Ukrayna savaşı ilk çıktığı dönemler 2022 yılıydı sanırım Garantibankası halka açık hisseleri için BBVA kendi gönüllü çağrı açıklamıştı. İlk fiyattan çok talep toplayamadı sonra fiyatı yukarı çekip baya bir mal piyasadan toplamışlardı şuan baktım halka açıklıgı %13e düşmüş.

7.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Çağrı yapmak için illa şirketin satılmasınada gerek yok Rusya Ukrayna savaşı ilk çıktığı dönemler 2022 yılıydı sanırım Garantibankası halka açık hisseleri için BBVA kendi gönüllü çağrı açıklamıştı. İlk fiyattan çok talep toplayamadı sonra fiyatı yukarı çekip baya bir mal piyasadan toplamışlardı şuan baktım halka açıklıgı %13e düşmüş.
    Garantideki durum farklı garanti bankasının yaptığı zorunlu bir çağrı değildi isteyen o fiyattan hisselerini bana devredebilir dedi burada tartışılan konu halka açıklık oranı belli bir oranın altına düşünce hakim ortak hisseyi koddan borsadan çıkmak konusu sayın ortağın verdiği güncel bilgi ye göre bu oran koddan çıkma oranı % 98 olmuş yani dolaşımdaki payların % 2 nin altına düşmesi gerekir dolaşımdaki 35 milyon lotun 31 milyonunu toplaması gerekir hakim ortağın böyle birşey yapmaya kalkarsa hisse 4 yada 5 haneli rakamları görür birçoğumuz filoridaya falan taşınırız

8. Bu kadar baskı devamında bir gelişme olmasını gerektirir. 2008 yılında 7$ dan alan yabancı enayi değil, satacaksa kottan çıkacaksa 2.5 $ dan değil, 7$nin üstünde çağrı yapmalı. Bekleyelim haber ne zaman gelecek bir gece ansızın olur mu. 5 sene daha bu haber beklentisi ile beklerim.

Sayfa 467/708 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •