Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 296/1014 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,361 - 2,368 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Syn karakemal, aldığin buzdolabının,arabanin, domatesin fiyatının her sene katlanarak artmasina sevinmezsin. ev bir ihtiyactir ve fiyati makul bir seviyeye getirilmelidir. Ev fiyatı dusmeyecek diye sevinmek marifet degildir.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Syn karakemal, aldığin buzdolabının,arabanin, domatesin fiyatının her sene katlanarak artmasina sevinmezsin. ev bir ihtiyactir ve fiyati makul bir seviyeye getirilmelidir. Ev fiyatı dusmeyecek diye sevinmek marifet degildir.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ev bir ihtiyaçtır ama satın almak zorunda değilsindir.

3. Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    sebze meyve fiyatları uçtu.
    Geçen bi baktım kiraz olmuş 16,5 tl dedim hayırdır? Manav dedi zam geldi! Dedim belli oluyor, gel bide ev al.
    Bizim sitedeki dairelerden biri satılık, internette denk geldi baktım 3+1 eve 4+1 demişler (depo olarak kullanılan odayı katmış uyanık) bide göl manzaralı demiş fahiş fiyatıda yapıştırmış göl gördüğüde yok, keriz arıyor etraf bu üçkağıtçılarla dolu!!!!

D5833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by hotterbutter Yazıyı Oku
    Geçen bi baktım kiraz olmuş 16,5 tl dedim hayırdır? Manav dedi zam geldi! Dedim belli oluyor, gel bide ev al.
    Bizim sitedeki dairelerden biri satılık, internette denk geldi baktım 3+1 eve 4+1 demişler (depo olarak kullanılan odayı katmış uyanık) bide göl manzaralı demiş fahiş fiyatıda yapıştırmış göl gördüğüde yok, keriz arıyor etraf bu üçkağıtçılarla dolu!!!!

D5833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

kiraz mevsiminin sonuna gelindi 16.5 tl. fazla lakin şu an pazarlarda 6 TL.ye de kiraz mevcut.
    lakin iyi kiraz yemek isterseniz 10 tl.den başlıyor ne yazık ki mevsimi kısa, 15 gün sonra biter.

6.  Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    kiraz mevsiminin sonuna gelindi 16.5 tl. fazla lakin şu an pazarlarda 6 TL.ye de kiraz mevcut.
    lakin iyi kiraz yemek isterseniz 10 tl.den başlıyor ne yazık ki mevsimi kısa, 15 gün sonra biter.
    Yedugunuz kiraz sap coplerini kurutup kaynatıp suyunu için
    Kilo verdittirir

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Meraktan soruyorum daha önce neden böyle bir kural varmış ?

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Sn. Alidesi'nin söylediği gibi gayrimenkul likit bir varlık değil..

Bunun anlamı şu; güneşli günlerde gayrimenkullerin sermayeden sayılması pek sorun olmayabilir..hatta yukarıda yapıldığı gibi faydaları da sayılıp dökülebilir..ancak esas önemlisi hava kapandığında ne olacağıdır..yani bir kriz, bir şok anında bankaların en çok ihtiyaç duyacağı şey sahip olduğu likiditedir..

Bildiğim kadarıyla günümüzde bankaların bir şok anında sermaye gücünden belkide daha fazla önemli olan elindeki likit varlıklarıdır..yani bankanın sermayesi güçlü olsada elindeki likid varlıklar azsa, ayvayı yiyebilir..işte bu nokta sorunuzun cevabıdır..

Ayrıca verilen İspanya örneği yanlış bir örnektir..yani kötüden emsal olmaz..daha dün bir İspanyol bankası ''Banco Popular'' 7-8 sene sonra kurtarılmak zorunda kalındı..esasen durum dahada vahim ama ECB olmasaydı yada diyelim AB birliği olmasaydı, muhtemelen 16 yıl süren bu emlak balonu yüzünden 2008 sonrası İspanyada bankacılık sistemi diye bir şey kalmayacaktı..yani bankacılığı bu derece emlağa bağlarsanız, gün gelir bebelini ödersiniz..selamlar..

8. Bankaların,iş yerlerinin,üretenlerin hasılı tüm ekonominin normal çalışabilmesi için uğraşmayan,bununla ilgili köklü düzenlemeler yap(a)mayan hükümet her zamanki gibi kısa yoldan pansuman yapan,günü kurtaran çözümler üretiyor...Ondan sonra da bulduğu televizyon ekranında vizyondan,2023 den gelecekten falan bahsediyor...
    Komik...

Sayfa 296/1014 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •