Arama sonucu : 8035 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop LVİ

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Kimin tanrısının doğruyu söylediğini biz bilemiyoruz. Ama herkes inandığı tanrının doğruyu söylediğini söylüyor.
    Dünyada an itibariyle 4.000 üzerinde din varmış.
    Demek ki dünyada inananlatın tamamı diğer 3.999 dinin ve o dinin tanrısının yalan olduğuna sahte olduğuna inanıyor.
    1 doğru tanrı varsa beden 3.999 diğer din mensubuna doğru yolu göstermiyor. Neden dünyadaki çoğunluğu yanlış yola ve cehenneme gönderiyor.
    Gerçek tanrı aslında en yanlışı
    Çünkü insanların çoğunluğunu yanlış yönlendiriyor.
    Ayhan , şimdi gerçek Tanrı mı seni yanlış yönlendiriyor....? Eğer bu anlayışta isen işin yaş...Yanlış kader anlayışına sahipsin....Sana tavsiyem KURAN da ki kader anlayışı doğru anlaman....

Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Ayhan , şimdi gerçek Tanrı mı seni yanlış yönlendiriyor....? Eğer bu anlayışta isen işin yaş...Yanlış kader anlayışına sahipsin....Sana tavsiyem KURAN da ki kader anlayışı doğru anlaman....
    Tanrılardan uzal durmalısın
    Şu çok inanan hristiyanıda müslümanıda yahudiside hindusuda kendi tanrısı için diğer tanrıların adamını öldürmeyi cennete gitme yolu olarak görür
    O yanrılara inanalar diğer tanrılara inananları böcek gibi görüyorlar
    İnsanlıktan çıkıyorlar
    En son örneğini gazzede görüyorsun
    Her iki tarafta kendi tanrısı için onbinlerce insanın ölümüne sebebp oldular
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Tanrılardan uzal durmalısın
    Şu çok inanan hristiyanıda müslümanıda yahudiside hindusuda kendi tanrısı için diğer tanrıların adamını öldürmeyi cennete gitme yolu olarak görür
    O yanrılara inanalar diğer tanrılara inananları böcek gibi görüyorlar
    İnsanlıktan çıkıyorlar
    En son örneğini gazzede görüyorsun
    Her iki tarafta kendi tanrısı için onbinlerce insanın ölümüne sebebp oldular
    Ayhan ben sana ne yazayım şimdi.....yukarıda yazdığımı iyi okumamışsın....Tanrı mı gidin savaşın diyor....sen işi Tanrıya atmayı bırak....Hak olan Kuran ayetlerini cımbızlama alıp tekil ayet olarak cımbızlarsan herkesi git öldür ,anlar ölüm makinesi olursun...Tıpkı ortadoğuda olduğu gbi ,yada hristiyan avenjelistler yada museviler gibi....
    İslam öncelik yaşatma üzerine ....emirler önceliklidir....
    savaş emri üç farklı çizgi aşıldığında emir var da ona girmeyeyim....
    Sen tanrı olmasaydı savaş olmayacak mıydı sanıyorsun....Tanrıyı suçla bakayım yahudiler gibi....hristiyanlar gibi....münafıklar gibi....ateisler gibi.....

Ayhan ben sana ne yazayım şimdi.....yukarıda yazdığımı iyi okumamışsın....Tanrı mı gidin savaşın diyor....sen işi Tanrıya atmayı bırak....Hak olan Kuran ayetlerini cımbızlama alıp tekil ayet olarak cımbızlarsan herkesi git öldür ,anlar ölüm makinesi olursun...Tıpkı ortadoğuda olduğu gbi ,yada hristiyan avenjelistler yada museviler gibi....
    İslam öncelik yaşatma üzerine ....emirler önceliklidir....
    savaş emri üç farklı çizgi aşıldığında emir var da ona girmeyeyim....
    Sen tanrı olmasaydı savaş olmayacak mıydı sanıyorsun....Tanrıyı suçla bakayım yahudiler gibi....hristiyanlar gibi....münafıklar gibi....ateisler gibi.....
    Tanrının bişey dediği yok tokatçı
    Siz tqnrılarınız yerine karar veriyorsunuz
    Yoksa tanrılar mı gidin israile saldırın dedi
    İsraillilerin tanrısı mı gidin gazzede taş üstünde taş bırakmayın dedi
    Herkes tqnrısı adına yazdı çizdi oymuyor.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Kardeş hiç uğraşma.Peygamber bile sevdiği bazı insanların hidayetine sebep olamamış.Hz. NUH oğlunu ikna edememiş.

''İMAN,nazlı bir nurdur,Tenkit edersen kaçar''...derler.Bir insanın önce İNANMAK İSTEMESİ lazım.

Ben yıllarca en avamından en havasına kadar bu muzakereleri yaptım.Bazen istediğin kadar ikna edici konuş.Ama olmaz.

KABİL-HABİL den beri 2 akımın müntesipleri olmuştur ve olacaktırda.

İnsanlar belli bir yaşa gelince ikna etmek çok daha zor.Çünkü tüm hayatı o yaşam şekline göre şekillenmiş.

Malesef en büyük yalan.''TÜRKİYEDE İSLAM en güzel yaşanıyor'' yalanıymış.İslami talepler oluşmaması için ölümü gösterip sıtmaya bizi razı etmişler.Üstelik bunu Tesettürün yasak olduğu dönemde söylüyorlardı...ve KATSAYI...

5 nesildir , laik ,faşizm arası kendimizin ürettiği bir din ile büyütüldük.ZAMAN NE KADAR UZUN İSE YANLIŞ o kadar derinlere yerleşir..5 nesil çok uzun zaman.En büyük yanlışlıkları ve tezatları NORMAL kabul ediyoruz.

Geçenlerde bir yerde okudum diyor ki:''Türkler ,en baştan ,tekrar müslüman olmalı...''Ben de türküm...ama cidden düşününce dedikleri doğru...

Malesef, KENDİ YÜRÜYÜŞÜNÜ UNUTTU AMA BAŞKASININ YÜRÜYÜŞÜNÜ DE ÖĞRENEMEDİ...Modundayız..

Geçtim halkı..Namaz kılanlar bile ÜMMET BİLİNCİNE SAHİP değiller.GAZZA varken tüm hac-umre-nafile ibadetler rafa kalkıp tüm enerji onlara yardım etmek üzerinme kurulu olmalıyken......

Dişinde agır enfeksiyon varsa kimse gözün -yüzün makyajıyla uğraşmaz.İSLAMA göre tüm müslümanlar bir bedendir.Bedenin bir yerinde(GAZZA) katliam-tecavüz varken ..siz bedenin makyajı ile(nafile ,umre-rabıta vs.) uğraşamazsınız.

5 vakit namaz kılanlarda bile bu bilinç yok..

Halkımız kimlik arayışında.Ne hristiyan-ne ateist ne de müslüman olarak yola devam ediyoruz..Biz de her şey var ama esasında net kimlik yok.Dolayısıyla bu kimlik karmaşası oldukça biz de ilerleme olmaz.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •