overall olarak yüzde 90 malın sahibi 180 bin kadar hesap, kalan 7 kusür milyonun malı yüzde 10 bile etmiyor.. tabii küçük yatırımcı derken overall büyüklüğünü kastetmiyorum, küçük yatırımcı demek zihniyet olarak küçük anlamına gelir, güvendiği birinden duyar yada kendi kendine analiz yapar hisse senedi alır, bunun 10 bin TL olması ile 10 milyon TL olması arasında fark yoktur, bu küçük yatırımcıdır.. misal şirketini halka arz etmiş, yeni yetme patronlar dahi bu sınıfa dahildir, 500 milyon para koymuş olsa bile küçük yatırımcıdır çünkü neye yatırım yaptığını, fiyatın nasıl oluştuğunu, likidite denen mereti bilmiyordur, büyük resimden haberi bile yoktur
büyükler tahta yapar, piyasa yapar, bunların sayısı parmakla sayılabilecek kadardır.. ben doksanlı yılları biliyorum, bir çoğu elenmiş olabilir, ama arada spk yasak yiyen isimlere bakıyorum 20 yıl sonra aynı isimler.. mesela akdere hala yapabiliyor bu işleri, 2022 yaz sonu bankalara öyle bi operasyon çekti ki, yüzlerce milyon dolarlık poz taşıyan goldman vesair london trade deskleri tufaya getirebildi, short skuize soktu ve trend start aldı
Yer İmleri