Sayfa 793/1003 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803843893 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,337 - 6,344 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1. Eski adı VOB yeni adı VİOP ilk icat olduğu günden beri (yılını tam hatırlamıyorum ama (2004-2005 olabilir )şahadet etmiş semi-pro biri olarak diyebilirim ki Vob Türk borsa yatırımcısına uygulanan en büyük soygun yöntemlerinden biri olmuştur. İlk piyasaya sunuluşu şöyle oldu,bilen bilir: "Artık Türk yatırımcısı borsa düşerken de kazanabilecek..."
    İlk VOB işlem platformu nasıldı biliyor musunuz? SAT Tuşu Yeşil renkte, AL tuşu kırmızı renkte idi. Dünyada herhalde ilk defa böyle birşey oldu. SATMAK,SHORT YAPMAK TEŞVİK EDİLDİ. İşlem komisyon ücreti fahişti. Eskiden sadece yüksek kredili mal taşayarak zarar edebilen Türk borsa kumarbazları VOB sayesinde ne olduğunu bile anlayamadan BÜYÜK soyuldular,çok insan battı .Bet 'lerinde haklı çıksalar bile "Makas" diye adlandırdığımız sistem sayesinde kazandıkları betlerde bile para kazanamadılar. Çünkü piyasa organize eden kurumlar eliyle bu işte 100 yıllık tecrübesi ve çook sermayesi olan yabancılara yol verilerek onlara yem edildiler. O yüzden yukarda matematiksel hesaplar yapmış ya bazı arkadaşlar Viopla hedge etme örneği vererek filan .Burası Türkiye arkadaşlar,unutma herkes senin karşında,seni korumakla yükümlü olan kurumlar seni düdükleyenlere her türlü kolaylığı sağlamak ve ordan damlayanları yalamakla meşgul. Makas,teminat tamamlama,teminat oranı , pozisyon kapanış saati olmak üzere her türlü değişken senin aleyhine çevrilebilir. Yıllardır yapmıyorlar,yapsalar ya USD sözleşmede fiziki teslim ,ak koyun kara koyun belli olsa.Yapamazlar... Teoride kazanabilir gibi görünürsünüz ama gerçekte Viop ateşten gömlektir.Çok Pro değilseniz aman diyim...

2.  Alıntı Originally Posted by naturalborn Yazıyı Oku
    Eski adı VOB yeni adı VİOP ilk icat olduğu günden beri (yılını tam hatırlamıyorum ama (2004-2005 olabilir )şahadet etmiş semi-pro biri olarak diyebilirim ki Vob Türk borsa yatırımcısına uygulanan en büyük soygun yöntemlerinden biri olmuştur. İlk piyasaya sunuluşu şöyle oldu,bilen bilir: "Artık Türk yatırımcısı borsa düşerken de kazanabilecek..."
    İlk VOB işlem platformu nasıldı biliyor musunuz? SAT Tuşu Yeşil renkte, AL tuşu kırmızı renkte idi. Dünyada herhalde ilk defa böyle birşey oldu. SATMAK,SHORT YAPMAK TEŞVİK EDİLDİ. İşlem komisyon ücreti fahişti. Eskiden sadece yüksek kredili mal taşayarak zarar edebilen Türk borsa kumarbazları VOB sayesinde ne olduğunu bile anlayamadan BÜYÜK soyuldular,çok insan battı .Bet 'lerinde haklı çıksalar bile "Makas" diye adlandırdığımız sistem sayesinde kazandıkları betlerde bile para kazanamadılar. Çünkü piyasa organize eden kurumlar eliyle bu işte 100 yıllık tecrübesi ve çook sermayesi olan yabancılara yol verilerek onlara yem edildiler. O yüzden yukarda matematiksel hesaplar yapmış ya bazı arkadaşlar Viopla hedge etme örneği vererek filan .Burası Türkiye arkadaşlar,unutma herkes senin karşında,seni korumakla yükümlü olan kurumlar seni düdükleyenlere her türlü kolaylığı sağlamak ve ordan damlayanları yalamakla meşgul. Makas,teminat tamamlama,teminat oranı , pozisyon kapanış saati olmak üzere her türlü değişken senin aleyhine çevrilebilir. Yıllardır yapmıyorlar,yapsalar ya USD sözleşmede fiziki teslim ,ak koyun kara koyun belli olsa.Yapamazlar... Teoride kazanabilir gibi görünürsünüz ama gerçekte Viop ateşten gömlektir.Çok Pro değilseniz aman diyim...
    XXX hardcore diyorsun yani...

3. https://x.com/iriscibre/status/17950...yfYFnlDNg&s=19

Bunu da bırakayım buraya.. Bi zahmet sıkılaşsınlar baari..

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    mesajları yeni gördüm, epeyce yazılıp çizilmiş, mantık doğrudur, doları boz TL faize yatır, vade sonu için de viopta kontrat al. Bu aralar dışarıdan gelen sıcak paranın (carry trade dedikleri) yaptığı gibi. Dolar kaç olursa olsun baştan belli olan karı edersiniz, alım satım komisyonu ve dolarda kardan %10 stopajı da hesaba katmak lazım. Biraz tecrübeli ve dikkatli olmak lazım ama uygulanabilir .

Yıllardır viopta dolar pozisyonu taşıyorum, arbitraj için değil ama tüm TL varlığımı böyle hedge ediyorum korkmaya gerek yoktur. Tek derdim aracı kurumların hop diye teminatları yükseltip azaltması.

Arbitraj için de olabilir, mevduat yapmıyorum ama günlük ppf kullanıyorum, onlar da pek düşmez gibi, yılsonu vadeli viop kontratı yıllık %40 gibi getirisi vardı, ppf %50 getirse 10 puan fark var, dolar al-sat komisyonu, kardan %10 stopaj vb pek uğraşmaya değmez gibi, biraz daha açılsa fark olabilir, takip edeyim.
    Sn pilavlı hedge ediyorum demişsiniz. Long tasınız ozaman.
    Aralık vadeli fiyatı 4 5 lira birden geri geldi son 2 ayda.
    Buna benim yüreğim dayanmazdı.

Biraz bu yaptığınız işlemdeki amacı da açabilir misiniz.

Dolarda bildiğim kadarıyla fiziki yada sistemsel teslimat yok.
    Dönem sonu poz kapatıp TL karı alıyorsunuz.

Geçen hafta daha fazla dayanamayıp fiziki 100k usd ı bozdurup ppf lere geçtim.
    Mart sonundan bu zamana kadarki zararım 300k TL.

Sizin söylediğiniz mantıkta hedge etmek için nasıl bir strateji izlenmeli.

5.  Alıntı Originally Posted by Xer Yazıyı Oku
    Sn pilavlı hedge ediyorum demişsiniz. Long tasınız ozaman.
    Aralık vadeli fiyatı 4 5 lira birden geri geldi son 2 ayda.
    Buna benim yüreğim dayanmazdı.

Biraz bu yaptığınız işlemdeki amacı da açabilir misiniz.

Dolarda bildiğim kadarıyla fiziki yada sistemsel teslimat yok.
    Dönem sonu poz kapatıp TL karı alıyorsunuz.

Geçen hafta daha fazla dayanamayıp fiziki 100k usd ı bozdurup ppf lere geçtim.
    Mart sonundan bu zamana kadarki zararım 300k TL.

Sizin söylediğiniz mantıkta hedge etmek için nasıl bir strateji izlenmeli.
    Ağırlıklı aralık kontratım var, 40 tane civarında. Dolar sabit ama swap faizleri düşünce kontrat fiyatları düştü, yazdığınız gibi 4-5 lira geri gelince 200 bin lira dolayında zarar yazdım. Bunun 150 bini önceden olan artışta kar yazmıştı onu yedi, 50 bin kadar da teminat tamamladım.

Vadesi geldikçe kapatıp daha uzun vadede yeni pozisyon açıyorum. Bir milyon liralık TLniz varsa ort. 30 tane kontrat longluyorsunuz. Dolar atak yaparsa viop karınız sayesinde TLniz erimemiş oluyor. Dolar düşerse de doları olan herkes gibi zarar yazıyorsunuz ona katlanacaksınız.
    Son birkaç yılda yaşanan dolar atakları nedeniyle böyle sigortaladım kendimi, full dolara da dönemiyorum TL de lazım. İdeal bir yol değil ama idare ediyor.

Dolar varlığım da eurobonddadır, yıllık %8 civarı getirisi var.

6.  Alıntı Originally Posted by naturalborn Yazıyı Oku
    Eski adı VOB yeni adı VİOP ilk icat olduğu günden beri (yılını tam hatırlamıyorum ama (2004-2005 olabilir )şahadet etmiş semi-pro biri olarak diyebilirim ki Vob Türk borsa yatırımcısına uygulanan en büyük soygun yöntemlerinden biri olmuştur. İlk piyasaya sunuluşu şöyle oldu,bilen bilir: "Artık Türk yatırımcısı borsa düşerken de kazanabilecek..."
    Doğrudur, 2008 küresel krizinde vobta endeks shortluyordum ikinci dip beklentisiyle, nefessiz çıktı ve ben şahane battım. Yıllarca piyasalara ara vermek zorunda kaldım gerçekten yıllarca canımı acıttı o zarar hala unutamıyorum. Eşimle de aram açılmıştı bu nedenle.
    short açacaklar iki kez düşünsün, düşüşün dibi vardır da çıkışın tepesi yoktur ya da çok yukarıda olabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by naturalborn Yazıyı Oku
    Bundan beteri varanttır, canımı zor kurtarmıştım ufak bir karla. Kimse bulaşmasın katiyen önermem, sistem tamamen aleyhinizedir ihraçcı kazanır sadece.

8. Haberler NTVPara Haberleri

Merkez Bankası'nın rezerv birikimi hız kesmiyor

Merkez Bankası'nın rezerv birikimi sürüyor. Öncü verilere göre swap hariç net rezervler geçen hafta 9 milyar artış gösterdi ve -6 milyar dolara geldi. Böylece swap hariç net rezervler, dört yıl sonra ilk kez artı bölgeye yaklaştı. Toplam rezervler ise 142 milyar doları aştı.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 793/1003 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803843893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •