Originally Posted by
ABKA
Dilinin kemiği olsun biraz.Pek çok ateistle geçmişte hayatım kesişti ama senin USLUP DERSİMLİ ateistlerin uslubuna benziyor.
Burada artık EVRİMDEN bahsedemiyorsun.Temel dayanağın çöktü.Şimdi direk saldırıyorsun.Bize de bir noktadan sonra cevap vermek düşüyor.
MÜSLÜMAN DAİRESİ İÇİNDE OLMAYAN birisi bir müslümanı - dinin mükemmelliklerine uymadığı için ELEŞTİRME
hakkı olamaz...Bu olay aile içi meseledir.Beni dinime muhalif konularda eleştirenin ASGARİ TEMEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ(5 vakit namaz-30 gün tam oruç-ümmet bilinci vs) yeri getirmesi lazım.
O tarakta bezi yokken gidip te UYMADIĞI-HATTA İNKAR ettiği bir inanç üzerine ahkam kesemez.
Peki ATEİST İÇİN helal-haram; yapılması gereken yapılmaması gerekenler nedir...HER ŞEY...Zaten şu ATEİSTLİK lafına sinir oluyorum..Gören AKADEMİK BİR KAVRAM SANACAK..Eskiden GAVUR dedikleri olay...İslamın KAFİR dediği kavram..
Viob olayının AİLE İÇİ konuşmasına gelince.İSLAM dediğimiz olayda;yükümlülükler çok ayrıntılıdır.5 vakitten başlar-cihat-zekat-oruç-GIYBET ETMEMEME,Fakire yardım-kul hakkı yememe vs..kadar uzanan tüm hayatı içine alan bir kurallar zinciridir.
Bunların bazıları YAPMAMAK diğerlerini de yapmamayı gerektirmez.Elbette MÜKEMMEL OLMAK en güzelidir, bu irade doğrultusunda çalışmak lazım.Elimizden gelince en iyisini yapmak lazım.
Namaz kılmayana,NAMAZIN YOK o zaman neden GAZZEYİ savunuyorsun demek,yanlıştır .veya GIYBET EDİYORSUN neden oruç tutuyorsun demekte yanlıştır.
Bu müsvedeye ceyap yazmaya değmez....bırak kumunda debelensin....korkak ve ahmak biri......efelenen boş beleş biri.....
Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.
Yer İmleri