Geçen sene Nisanda 40.60 tan halka arz edildi ki 2.1 dolar ediyor. Halka arzda şirketin piyasa değeri 460 milyon dolar idi. Şu anda 258 den 118 e düşmüş olmasına rağmen piyasa değeri 810 milyon dolar. Dolar bazında halka arzdaki değerin %76 üzerindeyiz.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
%200 bedelsiz ile sermaye 660 milyon TL ye çıkacak ve hisse fiyatı 3 e bölünecek. Böylece halka arz fiyatı 13.53 TL olacak. Neden bedelsiz yapıyorlar acaba? Hisse fiyatının 3 e bölünecek olması nedeniyle potansiyel alıcılara cazip görünmesi için mi? Milletin kafasında bölünme arifesindeki 258 zirvesi kalacağı için finansal okuryazarlığı olmayanlara hisse çok ucuzlamış gözükecek. Zaten bedelsizlerin yapılış amacı genelde budur yani çok ucuzlamış imajını verip alıcı çekmek, ama aslında bilanço hiç etkilenmez, özsermaye de değişmez.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Hisse 258 den 118 e düştü ama PD hala 810 milyon dolar ediyor. Halka arz değeri olan 460 milyon doların oldukça üzerinde, o kadar düşmesine rağmen. Bu şirket 810 milyon dolarlık hatta bundan daha yüksek bir PD yi hak ediyor diyenler gerekçelerini bi açıklasa da öğrensek.
Bedelsiz beklentisi olan ve veren hisseler bizim borsamızda her zaman talep görür.
Y.T.D
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Yer İmleri