Sayfa 325/373 İlkİlk ... 225275315323324325326327335 ... SonSon
Arama sonucu : 2980 madde; 2,593 - 2,600 arası.

Konu: PRKME - Park Elektrik Madencilik

1.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Sayın Vob24 üstadım

PRKME, Ilgın madenindeki dekapaj tevsi vs yatırımları için bugüne kadar 827 milyon Tl harcama yaptı, 2024 yılı için ayrılan bütçe 441 milyon TL. 3-5 ton kömür satmakla bu işin olmayacağı aşikâr, zaten yıllık esas faaliyet kârı hepi topu 58 milyon TL, gerisi finansal gelirler ve gelen para toprağa gidiyor...Benim hesabıma göre holdingten olan alacak peyderpey buralara harcanıyor...Bu konuyu en kısa zamanda yatırımcı ilişkileri ile görüşüp buraya yazacağım...
    sizin bu hissede emeginiz cok, simdiden tesekkur ederim

bilanco dipnotlarinda ustu hafif kapali da olsa belirtmisler dedigim durumu, park holding in usd borclarini tl ye cevirdiler

eminin bunun icin turk muhasebe sistemi falan diyecekler, ama hikaye.

park holding e net fayda saglamislar. ama yine de dedigim gibi potansiyelli bir hisse

2. Defalarca yazmışımdır, sayın Turgay Ciner'in borsada böyle bir şirketi olduğundan haberi bile yoktur. Bir çok yerde milyar dolar/euroluk yatırımlara bakıp 30 yılın sonunda halka açık tek şirketinin bakkal cirosuna ve FAVÖK'e sahip olmasının izah edilebilir hiç bir tarafı yoktur ki, bu hususu bizzat en üst yönetime gayet ağır ifadelerle (hakaret asla olmaz) yekten söylemişimdir...

Demek istediğim şudur arkadaşlar, adamlarda öyle para var, öyle akıl almaz networklere sahipler ki, buradaki 40 milyon dolar onlar için tatil parası...Uğraşmaz yani...

Ben bu gidişatın değişeceğine olan inancım ve mücadelem için buradayım...Ve son 1-2 yıldır çok ilerleme kaydettik kurumsallık ve şeffaflık adına...Özel hat kurdu adamlar yatırımcı ilişkilerine ve yapılan tüm görüşmeler -şimdilik saygı ve güven konusunda hak ettikleri yerde olmayan- üst yöneticilere gidiyor...Kesinlike Turgay beye gitmiyordur, çünkü bunlardan bir kısmı tahtadaki çete ile ortak ve var olan belirsizlik ortamından para kazanmaya çalışıyorlar...Geri alım kararlarındaki zamanlama da buna dahil...Tek tek not ettim hepsini sunum haline getirdim, genel kurula Turgay bey gelmezse salondan direkt çıkarım, işim olmaz diğer çapsızlarla...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

3. Geri alım demişken...Daha geçen gün "böyle 5.000 lot geri alım yaparak sadece kurumsallığınıza zarar verirsiniz, hiç kimseye bir faydası yok" dedim...Zaten var olan halka açıklık çok düşük, % 85-90 civarı holding ve bir kısım yöneticilerde...Geri kalanlar da tahtanın sığ olmasına neden oluyor...Şöyle esaslı bir bedelsiz yapsalar da lot sayısı artsa, hisseye derinlik gelse...Sanırım olacak...YTD

4. Kaynak: https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Inde...art-2024-53772

Çarklar resmen durmuş vaziyette, zaten enerji şirketlerinin açıklanan bilançolarında da bu net bir şekilde gözükmekte...Termik ve doğalgaz santrallerinin bir kısmı üretime ara verdiler...ENJSA bile zarar açıklamış, borçlarını çevirmek için para bulamıyorlar buldukları da dehşet faiz ile...ZOREN'in son kupon ödemesinde yıllık bileşik faiz % 84,7 olmuş...Borçları kapatmak için ne var ne yok satıyor...Buna can mı dayanır yahu !

PRKME ise ışıl ışıl, tek 1 kuruş borç yok, kasa para dolu ve Ceyhan'ın en güzel yerinde 390 dönüm yer boş boş duruyor...Anladın sen onu sayın yöneticiler...

5.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    2024/I çeyrek bilançoların gelmeye başlaması ile birlikte enflasyon muhasebesinin yıl sonunda ortaya çıkardığı şişirme kâr rakamlarının (!) satışları bir süre daha devam edecek gibi duruyor...O kâr rakamlarını görenler zannettiler ki şirketlerin borcu da gitti...Aa, bi baktılar eski tas eski hamam; borçları ödeyemiyor...Faizler olmuş % 80, borç çevirmek için para lazım olanların işi zor.

Bizde böyle bir durum olmasa bile sayın tahtacı abilerimiz bunu fırsata çevirirler pek tabiki...Olan budur...Son tahlilde süreç devam ediyor ve zaman bizden tarafta...

Hemen yukarıdaki sanayi verisi analizi ile dün yazmış olduklarımı toparlarsak, borsanın mevcut seviyeleri ile ekonomimizin an itibariyle içerisinde bulunduğu "çıkmaz" durumun karşılaştırılabilir, izah edilebilir bir tarafı yok...Çarkları durmuş, 1 sente muhtaç hale gelmiş bir ülke borsasının grafiği değil bu ve bana göre tamamen balon !..Bazı şirketlerin FK'sı 200 lerde 300 lerde; PD/DD değerleri almış başını gitmiş...Olacak iş değil ve sürdürülebilir de değil...

Bu yönüyle baktığımda olası sert düşüşlerde PRKME'nin biraz daha defansif bir seyir izlemesini beklerim ancak dediğim gibi tahtadaki abilerimiz bu fırsatı kaçırmazlar...

Şahsi görüşüm, bu enflasyon muhasebesi dümeni yetim hakkı yiyen hırsız çetenin altın vuruşu oldu...YTD

6. .Her şey onaylanırsa Ilgın termik santralini inşası başlarsa ve bunu. kurulması uzun zaman alır ve ayrıca kömür satışından falan gelecek para bu maliyetli yatırımı karşılamakta çok cılız kalır. Kaynak için büyük miktarda dış finans desteği lazım. Buda büyük kredi borçlanma ve finansman giderleri veya yüksek oranda bedelli falan denek. Buda orta vadede herseyi duruganlaştırır sanırım.

Sadece ılgın da kömür satışıyla fazla bir halt olmaz bu şirketten
    Ancak parkholing silopi elektrik enerji şirketleriyle ve veya kazan soda gibi madencilik şirketiyle birlrşşrse ancak burdada daha nitelikli duruma gelir.

7. Sayın Vob24 sadece boksit sahasından gelecek olan gelirleri ayrıntılı olarak yazdı, eline sağlık ki, biraz geride yazılı mesajımdan da anlaşılacağı üzere CTC ciddi yatırımlar yapıyor bu alana...Haliyle buradan gelecek olan gelir artarak devam edecektir...Bunun yanında kötüde olsa kömür satışı, çok değerli ve tamamen atıl bir şekilde duran gayrimenkuller üzerinde geliştirilebilecek projeler vb düşündüğümüzde bile şirketin sürdürülebilir bir temettü patikasında olduğu ortada...Ha, borsadaki fiyatlama ile ilgili fazla yorum yapmaya gerek yok çünkü su akar illaki yolunu bulur...Bu hep böyledir...

Şahsen ben en başından beri Ilgın'a bir termik santral kurulmasının gereksizliğini savundum halen aynı noktadayım...Bunun yerine hidrojen teknolojisini Türkiye'ye getiren ilk şirket olmak gibi vizyoner bir yatırımı sonuna kadar desteklerim...Yeri gelmişken şunu da belirtmem gerekir: Turgay beyin gerek maddi gerekse bağlantılı olduğu network durumu böyle bir yatırımı yapmaya gayet elverişli, gidip te bizim gibi çulsuzlardan bedelli yoluyla para isteyeceğini kesinlikle düşünmüyorum...Bazı arkadaşların bu ismi tiye aldığının farkındayım ancak durum sandığınızın üzerinde...Michael Bloomberg bizatihi ABD başkanlığına oynayan bir adam, boru değil...Turgay bey ile de randevusuz görüşen biri...

8. Sn. Hissedarx,

sizin de dediginiz gibi; Ilgın'a termik santral kurulmasi bence de hic mantikli degil, buyuk bir yatirim ve eski bir teknoloji

fakat eldeki komuru de son urun haline getirerek bir sekilde degerlendirmek lazim, konuya cok hakim olmadigimi icin yorum yapamiyorum ama cok fazla finansman maliyetine girmeyecekleri bir yatirim yapmalari cok iyi olur

benim ilgimi ceken; hikayesi olan bir sirket, borcsuz, nakit pozisyonu, duran varliklari, potansiyeli yuksek yer alti ruhsatlari vb.

Sayfa 325/373 İlkİlk ... 225275315323324325326327335 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •