Sayfa 809/1003 İlkİlk ... 309709759799807808809810811819859909 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,465 - 6,472 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    DDKKM de eger dolarin getirisi faizi gecerse sana ayni dolarini veriyorlar kur farki alim satim farkiyla ugrasmiyorsun

Peki KKM de vade sonunda eger dolar getirisi daha yuksekse o zaman dolarin karsiligi olan TL yi hesabina yatiriyorlar ama bu Merkez Bankasi kurundanmi oluyor? Yani kisi vade sonunda dolara donmek isterse alis/satis farkindan zarara girme ihtimali varmidir?

Yapi Kredi cebe bakiyorum KKM yok DDKKM var. Her bankanin KKM sunma zorunlulugu yok heralde?
    Bakın burada çok net ve güzel açıklanmış

https://www.yapikredi.com.tr/bireyse...mevduat-hesabi

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Biliyorum da sayfalarca tartisilinca ddkm serbest kaldı şandim .tşkler
    Bilmeyenler için, lucas 31 mart 2024 öncesi değil 31 mart tarihinde hesabında olan dolar bakiyen ne ise o kadarı ile ddkm açabiliyorsun. Öncesi, sonrası yok.

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Bilmeyenler için, lucas 31 mart 2024 öncesi değil 31 mart tarihinde hesabında olan dolar bakiyen ne ise o kadarı ile ddkm açabiliyorsun. Öncesi, sonrası yok.
    öyle değil..31 mart öncesi dth hesabında olan dövizle ddkkm yapabilirsin..
    diyelim şu anda 100 bin doların var.. 70 bini 31 mart öncesi hesaptaydı 30 bini sonradan alınmış..
    sistem 70 binle açmana izin veriyor..

Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    öyle değil..31 mart öncesi dth hesabında olan dövizle ddkkm yapabilirsin..
    diyelim şu anda 100 bin doların var.. 70 bini 31 mart öncesi hesaptaydı 30 bini sonradan alınmış..
    sistem 70 binle açmana izin veriyor..
    Aynı şeyi söylüyorsunuz.
    31 Mart bakiyesine bakılır. Azami o kadar DDKKM yapabilirsiniz

5.  Alıntı Originally Posted by ifg Yazıyı Oku
    İyi akşamlar.Müsadenizle bu konuyla alakalı benim de bir sorum olacak.Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. 29 mart 2024 tarihinde , yeni bir karar ile döviz dönüşümlü KKM hesabı açabilme imkanı doğar düşüncesiyle T.L. fondaki param ile USD aldım.3 nisan 2024 tarihinde (param boşta kalmasın diye) müşteri temsilcimin tavsiyesi ile PAL isimli USD bazlı fon almam teşvik edildi ve aldım.Ama USD ye geçme amacımın D.D.KKM olduğunu zaten biliyor müşteri temsilcim.6 nisan 2024 de çıkan karar ile 31 mart 2024 tarihi itibari ile döviz tevdiat ve/veya döviz çeşidi katılım fonlarında olanlar D.D.KKM yapabilir dendiği halde şimdi bana siz PAL almışsınız D.D.kkm yapmazsınız deniyor.Çok ters bir durumda bırakıldım.Acaba gerçekten 3 nisan 2024 de USD olarak PAL fon aldığım için D.D.KKM yapamaz mıyım.Her türlü yokuşa sürüyorlar.Zaten yapabilseydiniz de 6 aydan aşağı vadeli olmazdı ek prim alamazdınız ve zaten de yapamazsınız diyorlar.Söz konusu banka özel bankacılık.Müşteri temsilcisi tarafından yanlış yönlendirilmem dolayısiyle de herhangi bir hak idda edemez miyim.Mesela bana DDKKM yapacaksan PAL almamalısın diyeceğine , tam tersine paran boşta kalmasın PAL alalım diye yönlendirdi.Bu durmda ne yapmalıyım.Şimdiden çok teşekkürederim
    İyi günler herkese.Sorduğum bu sorumun cevabını (ben de) merkez bankası ve bddk yı arayarak öğrenmeye çalıştım.Şu an d.d.kkm yapabilmek için 31 mart 2024 tarihi ve öncesinde sahip olunan bakiyenin döviz bazlı tevdiat hesabı ve/veya döviz bazlı katılım fonu olması gerekiyor.Fakat sorun burada değil ,çünkü benim bakiyem zaten 31 mart 2024 de usd tevdiat tı ve vadesiz hesapta bekliyordu.Sorun şu, bakiyem ile 3 nisan 2024 tarihinde (Akbank) usd bazlı "PAL fon" alındı. PAL fon döviz bazlı bir katılım fonu mu , eğer öyleyse d.d.kkm yapılabilmesi lazım.Fakat ben bu sorunun cevabına ulaşamıyorum malesef.Başıma gelen bu ilginç durumdan dolayı naçizane şöyle bir uyarı da yapmak istiyorum.Kesinlikle müşteri temsilcinizin verdiği bilgiyle yetinmeyin.Ben d.d.kkm yapmak için 29 mart 2024 de usd alıyorum.Karar 6 nisanda çıkıyor ve 31 mart 2024 tarihine kadar döviz tevdiat hesabı ve/veya döviz bazlı katılım fonu hesabı d.d.kkm yapabilirr deniyor ,fakat ne ilginçtir ki müşteri temsilcim bana usd bazlı PAL fon almamı tavsiye ediyor.Müşteri temsilcisi biliyor benim d.d.kkm yapmak amacıyla usd ye geçtiğimi ve PAL FON nedir bunu alan d.d.kkm yapabilir mi yapamaz mı , bunu da biliyor.Fakat bana ( usd niz faizsiz beklemesin PAL fon mevduat eşleniği % 4,5 lerde diye özendirerek PAL FON aldırıyor).Ben şimdi bu konudaki hakkımı nasıl arayabilirim ki.Bundan dolayı müşteri temsilcisine ve/veya bankaya güvenerek işlem yapmak kesinlikle hatalı.Benim gibi kasaya kitlenir kalırsınız.

6. Ben 29 mart 2024 de usd alırken d.d.kkm yapma ihtimalim yoktu, bir karar çıkar ve d.d.kkm yapabilirim öngörüsüyle usd ye döndüm.Fakat önemli olan, 31 mart 2024 tarihi ve öncesinde döviz tevdiat ve/veya döviz bazlı katılım fonunda olmak değil sadece. Şu an d.d.kkm yapacaksanız, 31 mart 2024 ve öncesindeki dövi tevdiat ve/veya döviz bazlı katılım fonu hesabınızda ne kadar bakiye kaldığı önemli .Ancak o kalan bakiye kadar d.d.kkm yapabilirsiniz.Benim sorunum PAL FON a geçtiğim için d.d.kkm yapamayacak olmam.Banka bunu savunuyor.PAL FON bir katılım fonu ise banka beni yanıltarak benim d.d.kkm ye geçmeme engel oluyor, eğer bir katılım fonu değilse de bu fonu almama sebep olarak beni gene yanıltmış oluyor.Bu durumda insan nasıl güvenmeli banka ve banka müşteri temsilcisine .Uğramış olduğum zarar umurlarında bile değil.Hiç bir zaman da olmaz.Onlar kendi finansal öngörü ve politikalarına göre işlem yaptırmanın yolunu çok güzel bir şekilde açıyorlar.Yani banka ve müşteri aynı anda kazanmıyor malesef. Mudi kaybedecek banka kazanacak.Ben yıllardır sadece bunu gördüm ve yaşadım.

Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

31 Martta DTH hesabınızda döviz vardı. Tamam. Nisan başında bununla fon aldınız , çektiniz, havale yaptınız vb.
    Geçmiş olsun . Fonu bozdunuz ve döviz 10 Nisanda DTH hesabınıza geçti, veya çektiğinizi 10 Nisanda geri yatırdınız , havale yolu ile döviz geri geldi diyelim.
    Tüm bu durumlarda DDKKM yapamazsınız.
    31 Mart itibari ile hesapta olacak ve DDKKM yaptığınız güne kadar ellememiş olmalısınız.
    Tek istisnası vadeli Döviz hesabı açmanızdır.

8. Evet .Durum öyle gözüküyor.Kendime güvenip iyice anlamam gerekirken, müşteri temsilcisinin yönlendirmesiyle işlem yapmamın cezasını çekmiş oluyorum.Bu duruma bir vurgu yapmak istedim.Başkaları aynı hataya düşmesin.Cevabınız için teşekkür ederim.

Sayfa 809/1003 İlkİlk ... 309709759799807808809810811819859909 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •