Ustadim ben borsadan bir kar edemedigim icin vergisini dusunemiyiorum
)
https://www.reddit.com/r/wallstreetb..._do_that_here/
Şaka bir yana bir donem takip ettigim kadirhan ozturk borsada verginin olmamasinin kendisi icin belirleyici kriter oldugunu soylemisti
Esasen bizde menkul kiymetlerin vergilendirilmesi cok karisik bunun icinde bonolar devlet tahvilleri eurobondlar mevduatlar fonlar vb de giriyor mevzuat zulum adeta... istisnalar istisnanın istisnası vb sacma bur mevzuat...mesela benim dusunceme gore işçiden emekciden yuzde30u aşan vergi alınırken borsada kazanılan milyonlarca vergi alınmaması mümkün degil... bu varliklarin tümünün alim satimindan elde edilen gelir uzerimden yuzde10 stopaj seklindr vergi odenmesi gerekiyor uygulamada viopta işleme girip kar ettiğimde uygulama yüzde10 stopaj i kesiyor ancak aslında ben yıl içerisinde belki de zarar ediyorum tum işlemleri toplayınca
Borsada da anladığım kadarıyla işlemden elde edilen kar üzerinden bir vergi ödenecek .. peki yıl içerisinde bu işlemlerden zarar edersem veya enflasyon kadar kar edemezsen bu kaybın iadesi nasıl olacak bunu sağlayacak bir sistem de kurulmalı
Ancak maliye anladığım kadarıyla bir kazanç vergisi getirmeyi de düşünüyor ki bu zaten vergi mantığına aykırı olduğu gibi direkt mülkiyet hakkının ihlali...
Vergide adil bir düzen ihtiyaç gerçekten ancak bu düzenlemeyi yapacak olanlar da belirli çıkar gruplarına dahil olduğundan istinalarla muafiyetlerle eşitlik ilkesi bozuluyor yük maaşlı çalışan kdv otv ödeyen üzerinde kaliyor
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri