"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Küçük Yatırımcı (KY)'nın elinden mal almışlarmış bu vergi olayı haberiyle.. Öyle yazıyor FinX hüstadları.. "Allah Allah" dedim ilk duyduğumda.. Nedense pek de inanamadım. Sebebine gelince oldukça basit:
Benim bildiğim küçük yatırımcı stop-loss yapmaz, terse düşer, aylarca yıllarca terste kalır, zarar görür, yine satmaz o malı ki, kaptırsın büyük yatırımcıya. Benim gördüğüm satanlar milyon milyon lot satan BOFA'yı her kim kullanıyorsa, onlar. BOFA kullanan yatırımcıya da KY denmez herhalde. Takastaki değişikliklere bakıyorum, öyle pek küçük yatırımcıdan çıkan bir şey görmedim. Değişimler gördüğüm kadarıyla bir çok tahtada şöyle: genelde BY takasları azalmış, yerlerine fonlar ya da başka OY ya da BY gelmiş olabilir, mallar bir büyük elden başka bir büyük ele geçmiş olabilir, bazı büyük eller istenmiyor ve onları kaçırmak için böyle bir manipülatif hareket yapılmış da olabilir, orası ayrı hikaye. Ama "KY'nın elinden mallar devşirildi" olayı bana pek bir komik geliyor nedense. İnsanlar kendi kendilerine kafalarında kuruyorlar senaryoyu, "hem yazdım, hem oynadım" hesabı.
"Haberin kendisi ve süreci iyi yönetilmedi." dersen, onu anlarım, salak saçma bir teklifti zaten. Şunu da deseler anlarım, "bu haber/söylenti sebebiyle zaten terste olan KY'nın zararı daha da derinleşti". Ama onların elinden mallarını aldılar olayına "yok daha neler!" derim.
Sorun etrafınıza endeksin tepeyi gördükten sonra bir düşük tepe yaptığı 2. gün malını satan KY var mı? Onu da geçtim 3. gün satan var mı? Endeks tepeyi gördüğü günden sonra 14 gün boyunca, sadece 1 günlük yukarı tepki harici 13 gün sürekli düştü. Var mı gerçekten "ben stop loss yaptım, çıktım" diyen KY?
Clausewitz
Tüpraştaysan rahat ol hocam. Siyahı mavisi çok önemli değil. Sen trade ediyorsun gerçi, rahat ol dememin bir önemi yok, biliyorum. Ama 2. çeyrekten sonra şov var.
Geleceği göremiyoruz.. Burada dursun Kasım da bakarız.
Bizim millet gerçekten enteresan.. Biraz çaba, biraz emek, biraz pratik ile bedava öğrenebileceği bilgileri ya da teknikleri öğrenmek için 8-10 bin TL para harcayıp Teknik Analiz Eğitimlerine katılıyor. İş gerçekten faydalı bir eğitim almakla kalsa sıkıntı yok, verilen para da sonrasında çıkar. Ancak bu eğitimlerin çoğu aynı memlekette verilen Yabancı Dil Eğitiminden farksız. Yıllarca Yabancı Dil Eğitimi alıp kem küm İngilizce konuşulması gibi birbirinin kopyası ve tekrarı olan şeylere eğitim altında boş yere para veren bir güruhu gördükçe insanın içi sızlıyor.
Size o eğitimleri verenler hayatlarını çok bildikleri Teknik Analizden değil, size çok kazandıracağını vaad ederek sattıkları Teknik Analiz Eğitimleri'nden kazanıyorlar. Bunları burada tekrar ede ede insanlara öğreteceğim.
Boş yere 5 liranızı dahi çöpe atmayın. Bedava öğrenilecek şeylere para harcamak yerine o parayı trading yaparak kendiniz batırın daha iyi.. O sürede size para ile öğretenlerin öğrettiklerinden daha çok şey öğrenmiş olursunuz.
Clausewitz
Clausewitz
Razıdır hocam, tüpraş üzmez kimseyiBen bofayı çok seviyorum, ne derse yapıyorum, hiç kaybettirmedi sağ olsun
Allah başımızdan eksik etmesin inşallah maşallah..
Sıcak güne bir 'Meltem'le başlayalım..
https://www.youtube.com/watch?v=C1A16Ja6yAY
Göksel Baktagir - Meltem
Clausewitz
Açılış TE'de 313,25'ten % 1,21'lik günlük kâr ile THYAO'yu realize ettim an itibariyle. Sonrasında duruma bakarız. Bereketli olur inşaallah.
Clausewitz
Yer İmleri