Sayfa 909/999 İlkİlk ... 409809859899907908909910911919959 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 7,265 - 7,272 arası.

Konu: Viop LVII

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ne demek istediğini ben anlıyorum ama o konulara girmek istemiyorum

birey toplum ve toplumun normlaştırılması cemaatlerin tarikatların örgütlerin kümelenmesi halbuki tanrı inancı insanın kendi içinde yaşayacağı şey.

aynı dinsel inanca ait kümelenme bölünmeyi doğrur kendini yok eder en sonunda. zaten böyle olduğu için 3200 tane dinsel veya inanç türü çıktı ortaya.

bu da cemaat için hali hazırda dediğin üzere istifade fırsatı doğuruyor. ne yani 100 bin kişi aynı şeye inanan insan neden toplanırki. ? bir araya gelip tamam tanrı vardır diyip dağılın ey cemaat demek için mi

tüm hikaye aynı ama tüm hikaye kusurlu...kurgu yapı giriş gelişme sonuç senaryo bakımından.

buna göre insan en değerli varlık . işte hayvanlar insanlığın emrine verilmiş bitkiler yiyecekler çicekler böcekler..

hayır böyle değil.. daha düne kadar vahşi doğadan saklanan ve metrelerce yukarıda mağralarda yaşayan bizlerdik.

avusturyada vahşi doğasında yaşa bakalım.. hayvanlar senin için birer nimetmi ? yoksa sen mi hayvanlar için nimetsin

denemesi maliyetli ama bedava kanıt

yine hikayelere göre dünyaya bak kainata bak düzensiz ne var ?

ben soruyorum sana asıl düzenli olan ne var.. toplu yaşama geçtik... kendimize güvenilir yaşam alanları yaptık diye bunu mu diyorsun. ?

bu konulara girmek istemiyorum.. ben sana başka birşey diyorum.

mesela sana asıl mucizeyi söyleyim.. ilk sigarayı içime çektiğimde beynim tuhaflaştı.. bi rahatlama geldi gözümü kapadığımda kendimi cennet falan gibi huzurlu biryerde hissettim gaahahha

yani üzüntü sevinç his herşey aslında beynimizin birer manipülasyonundan ibaret.

yoksa sigarayı içince dert falan azalmıyor

dön dolaş yine herşeyin kökekine inersin... hammaddeye...

yani kozmik bir tozbulutundan ibaretiz.. ahmetin mehmetin beni belli gruba üye değilim veya inanca sahip değilim diye beni horgörmesinin benim nazarımda toz kadar önemi yok.. zaten benim varlığımında bir önemi yok bu denklemde.

aynen,
    fayda bir çoğalma hali sunuyor,..covid fayda görmese insan bedeninde çoğalmaz onu işgal etmezdi, oysa bu işgal onun bir manada sonu idi, v.s...
    fayda ve çoğalma,...öyleyse fayda çoğalmayı sağlıyor,..
    faydalanmak çoğalmak demek, çoğalmak elbette yok olmak,..
    çoğalma işin sonunu kestirmeye dayanıyor, bu da kapasiteyi ortaya çıkartıyor,..yani hacim,
    hacim olmadan çoğalamıyoruz,..hacim bir şekilde sağlanırsa, yani fırsattan istifade fayda sunuluyorsa,
    o yöne çoğalma olur,...o yöne çoğalanlar diğerlerinden rahatsız olur,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

işte böyle.. konuş konuş bitmez dinler konusu benlik değil ben daha çok insanların kendisi ile ilgiliyim.

tr de değilde hindistanda doğmuş olsaydın .. şuan ineğe tapıyor olurdun.

dinsel meselenin özeti bu kadarcık.

ben gider dayı..

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    işte böyle.. konuş konuş bitmez dinler konusu benlik değil ben daha çok insanların kendisi ile ilgiliyim.

tr de değilde hindistanda doğmuş olsaydın .. şuan ineğe tapıyor olurdun.

dinsel meselenin özeti bu kadarcık.

ben gider dayı..
    o da din dayı,..boşluk öyle fırsat sunmuş orada,..

dine girmeye gerek yok, sen dedin ya bireysel,..

ama dayatma başka bir şey yani, yani çoğalan, çokluğunu dayatır,..hindistanda ineği dayatmış, çünkü yer dar, hacim problemi var, öleceğini biliyor,...yaşaması lazım,..bu manada faydayıda inekten sağlamış,..gözüne ineği kestirmiş,..

fayda kimi bulursa onu,..o misal,...

yani ben derimki dine hiç girmeden nereye doğru çoğaldığımızı bilmemiz gerekli,...fayda varmı yokmu,..

sana demiyorum elbette ama çoğalanlara diyeyim, ülkeyi yer bitirir banamısın demeyiz, sonrada geri getiremeyiz,..

bu iş sosyolojik yani,...
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Emlak ,hp leptobum var.2-3 senelik.Bataryası bitti.Ben de webten 1.000 tlye bir yeni batarya aldım.

Ama o bataryada, 1 ay sonra aynı eskisi gibi oldu.Şimdi leptobun fişini çekince hemen kapanıyor..

Yine batarya sipariş ederim sorun olmaz ama yine aynısı gibi olursa ne olacak?

Orjinal bataryayı bulsam onu bile alacağım ama onu da bulmak zor.

Bunun çaresi ne?

Yeni leptopmu alınmalı?
    Yeni bilgisayar al. Batarya teknolojisi değişti. Eski laptop veya bilgisayar kasaları ile yenileri arasında çok fark var.

5. Hızlı açılmasının sebebi 16gb ram ve en önemlisi ssd kullanıyor. Hani eski o harddisk kavramı çöp. Oyun bilgisayarları aslında donanım olarak çok güçlüdür. Asus,msı iyi markalardır yerlilere pek bakmayınız.

Bu başlığı şu anda 29 kişi okumaktadır. (8 üye ve 21 ziyaretçi)

pisyedili01, Ayasofya 2005, Bear_Bull, Denizdenizli61, fenerlilker, suheyl, TOKATYILDIZI470, volkan

.............................................

Sn Ayasofya2005 ağabeyim hoşgeldin.Geçmiş olsun.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

7.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Bu başlığı şu anda 29 kişi okumaktadır. (8 üye ve 21 ziyaretçi)

pisyedili01, Ayasofya 2005, Bear_Bull, Denizdenizli61, fenerlilker, suheyl, TOKATYILDIZI470, volkan

.............................................

Sn Ayasofya2005 ağabeyim hoşgeldin.Geçmiş olsun.
    Hafifçe gözümü açtım maç devam ediyor

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Hafifçe gözümü açtım maç devam ediyor
    geçmiş olsun ayasofya

Sayfa 909/999 İlkİlk ... 409809859899907908909910911919959 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz