Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 427/915 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527 ... SonSon
Arama sonucu : 7317 madde; 3,409 - 3,416 arası.

Konu: EndeksS

1.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    ilk 4 hafta değerleri,

11828.xx, short başlangıç,

11661.xx, short,.............

11494.xx, long,..............

11327.xx long başlangıç,

dikkat ederseniz, değerlemeler çift yönlü yazdım, yani short akım varsa, başlangıç 11828.xx olur, long akım varsa 11327.xx olur,

bu zaten bayramın hemen öncesinde yaşadığımız durum dur,..yani akım ın yönüne göre durum değişir,..

iki akım burada burada bu değerler üstünden mutlaka ama mutlaka birbirini yiyecek,..

bizim beklentimiz shortun başarılı olacağı yönünde,.

biz burada akımı zaman analiz gereği short yönde bekliyoruz ve 8 haftanın geneline longtan ziyade short beklentimiz var,..

ve bununla ilgiliyiz, bunun noktası ise ''d1'' çalışırsa bu olur,..şimdilik iyi gidiyor,..
    yeniden mesaj 3386, 3396 dan devamla,..

.....şablonumuza geri dönelim çünkü yatay bir piyasada şablonsuz olunmaz,...bu stokastik dönem için beklentim bu haftayı da sayarsak 2 hafta daha bu dönemin extrem de bir haber gelmedikçe devamıdır,..
    gerçi zaman analizi extrem haberide içinde barındırır ama,..yinede ama diyelim,..ve bu günkü tepkiyle 11494.xx long seviyesi üstünde ''d1'' direnci yani 11828.xx bölgesi yeniden longun tehditi altına girdi,..''d1'' üstü kalış long tuttur, yani

11160.xx üstünde, 113227.xx üstü long başlangıç, 11494.xx üstü long, 11828.xx üstü ise long tut tur,..yani short stop,...

peki 11666.xx nedir, 11327.xx in tersidir,...biri shorta, diğeri longa,...

şablonda yazdığım konulara çok dikkat edelim,...
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. bir moodys dillendirmesi var,...iyileştirme yönünde bu olursa ''d1'' yukarı delinir,..buna dikkat edelim,...bu konuda üfürükte olsa bilgisi olan buradan paylaşabilir,...

3.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    bir moodys dillendirmesi var,...iyileştirme yönünde bu olursa ''d1'' yukarı delinir,..buna dikkat edelim,...bu konuda üfürükte olsa bilgisi olan buradan paylaşabilir,...
    3 haftasında olduğumuz bu 8 hafta genel short beklentim sonrasında 9 hafta long beklentim var,...

zamanı totalde 17 hafta diye daha önce açıkladım malumunuz,...

zaman analizlerinde eğer short beklenti peşinden, long beklentim varsa,..yani günün sonunda short tekrar longa bağlanacaksa,...

ve ben yelpazde değerler üstünde hem X lı topikte hem burada duruyorsam ki bu iki raklam 111327.xx ve 11160.xx bu değerlere önem verilmeli,..

eğer moodys üfürmesi olursa ki batı kampının Türkiye manasında bunlardan ratingçilerden başka şansı kalmıyor, çünkü sıcak gelmedikçe burasıda Suriye diyor başka bir şey demiyor dikkat ediniz, yani santraç var,..

bunun sonuncusunu CB Astanada söyledi,..daha öncekiler ise bahçeli ve sonrasında yine CB üzerinden gelmişti, arada BRICS ve SHANGAY larda uçuşuyor, yani Tr yi elde tutmak için geriye iki seçenek kalıyor, ya TR ye müdehale veya kesenin ağzını açmak,..ve sıcağı serbest bırakmak,...

yani hiç olmadığı kadar bir sıkışıklık var,...bunu açacak argumanların başında sıcak geliyor, işte sıcak için yeni anaysa ortaya atıldı ancak bu gün bunun için ekim ayı bu defa telaffuz edildi, yani daha öncede burada söyledim, Putin dahil, Çin dahil kimse ABD nin yeni başkanını görmeden harekete geçmez,..Türkiyede Anayasa işine girmez,...o nedenle burasıda zaten yapamayakları geri tepen, yapılmasınıda hiç arzulamam ayrıca anaysa işini geriye sardı,..ve bunun yerine Suriye öne konuldu,..

Suriye ve Esad işi şunları halleder,...

1.İsrailin Gazze hareketı ile düğmeye bastığı şimdilerde Lübnanla ivmelenen Kuzeye yönelme arzusunu bloke eder,..
    2.Türkiyeyi batı kampından önece batı asya birliğine, sonrada Asyaya doğru yöneltir,..
    3.İsraille aramızda olmazsa olmaz ve ihtiyaç duyduğumuz Suriye tamponu kalınlaşır ve güçlenir,
    4.Türkiuyenin milliyetsizleştirme proğramı olan sığınmacılar sorunu bir tek Suriye bu işe dahil olduğunda çözülebileceğinden, çözüm aşamasına geçilmiş olur,
    5.Türkiye bu manada yani Suriye manasında bunu yazmak istemem ancak bu zmana değin yaptıklarıyla en güvenilmez ülkedir, son olarak besleyip büyüttüğü ÖSÖ bile Türkiyeye karşı provake edildi yani Türkiyeye güvenmiyor ve Suriye yakınlaşmasına sopa ilk oradan gösterildi,..doğrusu nedir CB nin dediği gibi terörle iş yapılmaz gün gelir seni vurur sözüdür,..bunu yapamayan kim yine CB,..

Artık buna bir son verilmeli ve bu fırsat sıcak paralara ona buna kaçırılmamalıdır...Suriye devleti varken Türkiyenin Suriyeyi bölmek demek olan ÖSÖ ile ne işi var, umarım bunu göğüsleyip Suriye devleti ile bir araya gelip kangrene dönüşecek olan başta bu sığınmacı sorununu çözeriz ve Suriye devletini vatanını tekrar geri kazanması konusunda ve ABD yi oradan süpürüp atmak konusunda layıkıyla destekleriz,..
    aldım sattım yemişim borsasını,..

4. şimdi bu manada 8 hafta genel short bölüm 4+4 iki bölümlü idi, ilk 4 short baskı altında yatay, ikinci 4 ise agresif shorttu,

bu şekilde bir rating haberi gelirse,....dediğim üzere ''d1'' yukarı delinir ve bütün değer ve dinamikler değişir,..

örneğin 11160.xx ve 11327.xx hatta d1 dedğim 11828 bayağı bir süre önümüze gelmez,...

5. ben hisseci olduğumdan, yukarıda sat aşağıdan yerine koy yapıyorum ve hisselerimin zaten yarısını long yönde muhafaza ediyorum,...

zarar için maliyet düşürüyorum, ama long trend gelirse kara dönüğüm, planım bu, burada yazdım bunuda, son satışlar öncesinde bir miktar nakite geçtim bir miktar hissede tuttum, nakite geçtiklerimi ise dün pazrtesi ve salı birer ikişer yerine koydum,...hala koymadıklarımda var, yani yukarıda satmışım ama hisse düşmediğinden endex e ayak uydurmadığından askıda kalanlarda var, bunlar düşmedikçe yerine koymayacam elbbette,...çünkü zaman gereği bunu için daha 6 haftam var, elbette rating çi bilemem ama bu yönlü haber gelirse elimdekiler zaten kazanacak,.....

fakata hisseciler dışında yani viob çular dikkatli olmalılar,..şimdilik durum içimizde bulunduğumuz durum,..sadece parantez açtık

yol ayrımına gitmek zorundaydım,..bu şekilde karar verdim,..iyide oldu benim için,..

6. annadınız nı

7. Piyasa Haberleri
    Moody's, 2024 takviminde Türkiye raporu için ilk tarihi 12 Ocak olarak belirledi
    29-12-2023 08:01:02
    Moody's, 2024 takviminde Türkiye raporu için ilk tarihi 12 Ocak olarak belirledi
    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2024 yılında Türkiye için iki kredi notu gözden geçirme tarihi belirledi.

Moody's'in, 2024 yılı için ülkelerin kredi notu görünüm raporuna ilişkin takvimi yayımlandı.

Takvimde, Moody's'in Türkiye için ilk rapor tarihi 12 Ocak 2024, ikinci rapor tarihi 19 Temmuz 2024 olarak açıklandı. Türkiye, Moody's takviminde 2024 yılında değerlendireceği ilk ülke olarak yer alıyor.

2023 yılı takviminde 15 Aralık olarak görülen rapor açıklama tarihinde Moody's, Türkiye için kredi notuyla ilgili bir değerlendirme yayımlamadı.

Moody's bu tarihin ardından açıkladığı "Kredi Görüşü" raporunda, Türkiye'nin not görünümünün "durağan" olduğunu hatırlatarak, "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB'nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması halinde görünüm pozitife çevrilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Moody's'in Türkiye için kredi notu "durağan" görünüm ile "B3" seviyesinde bulunuyor.

-2024 Takvimi Netleşti-

Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarında Fitch, 8 Mart 2024 ve 6 Eylül 2024, CI Ratings, 17 Mayıs 2024 ve 16 Kasım 2024 tarihlerini için rapor takvimi belirledi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları tarihlerde bir rapor açıklama zorunluluğu bulunmuyor. Fitch ve CI Ratings, söz konusu tarihlerde genel olarak rapor yayımlarken, S&P Global ve Moody's, belirlenen tarihleri rapor açıklamadan pas geçebiliyor.

Türkiye'nin kredi notu görünümünü Fitch 8 Eylül 2023'te "negatif"ten "durağan"a, S&P Global 30 Kasım 2023'te "durağan"dan "pozitif"e yükseltti. İki kurum da kredi notunu "B" olarak teyit etti.

8.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

fena tepti ve tekrardan ilk 4 hafta için öngördüğüm short baskı altında yatay durumuna yeniden oturduk,..

gerçekleşen düşüncelerim ise,

ilk 4 hafta için short baskı altında yatay, 3.haftasında devam ediyoruz,..
    zig zag düşüncemiz, gerçekleşti, gerçekleşmeye devam ediyor,
    d1 direnç seviyesi,...shortta başarılı oldu ve 11160.xx seviyesine kadar fiyatları aşağı bastı,
    11160.xx seviyesinden tepki beklentimiz,..düz az bu gün hayli fazla kendini gösterdi ve fiyatları 11494.xx üstüne taşıdı,...

fiyatlar, 11494.xx long seviyesi ve 11661.xx short başlangıç seviyesi üstünde (bkz şablon) ''d1'' direncini ve 11828.xx alt/üst değerini thdit ediyor,
    önce tehditin derecesi ve niyet beyanı,...bekleyelim bakalım ne olacak,..''d1'' geçilirse stokastik dönem yani short baskı altında yatay piyasa hali sona erer,..

her durumda 11494.xx üstüne çıkışlar bunu yapacaktı, çokça yazmıştık, nitekim dün çıktı ve ''d1'' önüne gelindi

Sayfa 427/915 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •