Originally Posted by
shichinin
Sayın tovbekar,
Yaklaşık 9 yıldır Alark taşıyorum. 2022 yılı sonu itibari ile başlayan süreçte olumsuz
olduğunu düşündüğüm her haberde azaltarak geldim ancak eski günlerin hatırına
hala elimde bir miktar var. Paylaşımlarımın amacı şirketi kötülemek değildir.
Haddime de değil zaten. Dikkat ederseniz spekülasyon üzerinden bilgi paylaşmam.
Genelde veri paylaşıyorum. Haklısınız bunlar olumsuz veriler ancak asıl anlatmak
istediğim bu olumsuz verilerin altında yatan sebeplerdir. 2022 Ekim ayı itibari ile
başlayan bir süreç var. O günden bugüne, gerek profesyonel yöneticilerin gerekse
patronların söylemlerinin ve işlemlerinin şirketin borsadaki performansını getirdiği
durum ortada. Büyük fonların ellerindeki Alark hisselerini satmalarının, zaten iki-üç
aracı kurumun model portföyünde olan hissenin model portföylerden çıkarılmasının
bir sebebi olmalı değil mi? Kaç tane Aracı kurumun takip listesindeki holding
başlığının altında Alark'a rastladınız?
Şirketin olumlu yanları yok mu? Elbette var ancak bunlar sizce de yeterince
paylaşılmıyor mu? Benim eleştirim şirkete değil. Yönetim ve patron kadrosuna.
Sizce de yatırımcılarıyla dalga geçmiyorlar mı? Bir tanesi çıkıp, şirketin neredeyse
%10 unu tekrar halka arz etmelerini değeri tabana yaymak olarak açıklıyor.
Bir diğeri çıkıp, bu aklı patronlara kendisi verdiğini söylüyor. Hisseleri yabancı
yatırımcıya sattık diye açıklama yapıyorlar, aynı yabancı yatırımcı nedense
aldığı hisseleri zararına satıyor. Sizin dalga geçme olarak değerlendirdiğiniz
aslında benim onlara yatırımcılar ile kurdukları iletişim dilinden cevap vermemdir.
Elimde Alark hissesi olmasa, yatırımcısı olmadığım bir şirket için gelip forumda
yorum yapmayı doğru bulmam. Bu gidişle yakın zamanda elimde hisse kalmayacak
zaten.
Paylaşımlarımdan rahatsız olduğunuzu anlıyorum. Amacım sizi rahatsız etmek değil.
Tarımda dünya ligine girme hedefi olan bir şirket hissesinin dolar bazlı fiyatının
neden hala Eylül 2022 seviyelerinde olduğunu anlamak isteyen olursa, cevaplarını
burada bulabilir.
Yer İmleri