Sayfa 2175/2516 İlkİlk ... 1175167520752125216521732174217521762177218522252275 ... SonSon
Arama sonucu : 20127 madde; 17,393 - 17,400 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    https://twitter.com/BloombergHT/stat...e9j1Ho56g&s=19

Demiri demirle dövdüler biri sıcak biri soğuktu
    İnsanı insanla kırdılar biri aç biri toktu
    muazzam bir varlık transferi oldu 2018 den itibaren. ama öyle ilginç ki en dipteki kesim de iktidarın mutlak destekçisi durumunda. şuan ağlayan emekliler 2023 seçimlerinde 5 ayda %113 zam alınca iktidara oy vermişlerdi zaten. sözün bittiği yer hepimiz kendimizi ve çekirdek ailemizi kurtarma derdindeyiz maalesef.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Kesinlikle haklısınız üstadım
    Allah hepimizin yardımcısı olsun
    İyi haftalar dilerim saygilar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    Sermaye sınıfından, idari meselelere kadar tamamı sorunlu fakat sorunun asıl kaynağı bunlar değil. Burada yazılsa 10 kişiden 9’unun amigdaladan saldırıya geçeceği daha ilkel bir yerden, tarihe, coğrafyaya ve dünyanın gideceği yöne aykırı temel hatalı kabullerden, uygulamalardan kaynaklı ve bunlar ülkenin geleceğini ipotek altına almaya devam ediyor, edecek demek istemiyorum gönlüm elvermiyor ama durum bu.
    Kapitalizm olgun bir meyve gibi yaşına erdi ve dalından düşürülmeyi bekliyor. Bunu yapan çıkmayınca kendi iç çelişkilerinin çözümsizlük girdabında dibe doğru çekilirken insanlığı da peşinden sürüklüyor. Servet ve gelir eşitsizliği mi, iklim krizi mi, toplumsal kategorilerin parçalanması ve insanın sanal birey formunda atomize olması mı dersiniz o girdapta ne ararsanız var.

Bu kaotik ortamda dahi kapitalizmin değişmez yasası rekabet, galibi olmayacak büyük bir hegemonya savaşına hazırlanıyor. Bir ucu Avrupa'da diğer ucu Japon denizinde, merkezi Orta-doğu'da. Çin-Rusya ittifakı bir tarafta, ABD ve diğerleri diğer yanda. Şimdiye değin Ülke iktidarı iki kanat arasında pragmatik bir dansla işini kitabına uydurdu. Şimdilerde artık aynı dansın manevra alanı kalmadı. Bunu bilen Batı pek ödün verme yanlısı değil, "nasılsa bize mahkum" modundalar. Çin-Rusya ise yeni ortaklar peşinde ve Türkiye her iki taraf için de "büyük balık".

Çin'den gelen BYD yatırımı (ki arkası gelecektir), Putin'den Esad hamlesi (ki arkası gelecektir) boşuna değil.

Bir de bakarsınız hoop tahtevarallinin diğer ucunda buluvermişiz kendimizi. İktidardaki pragmatizmin sonu bucağı belirsiz. Olur mu olur. O zaman içeride siyaset denklemi yeniden kurulur. Hiç akla gelmeyenler bir de bakarsınız başa gelivermiş.

"Denize düşen yılana sarılır" sözündeki feraseti ve birikimi yabana atmayalım.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://x.com/aykiricomtr/status/1810686089922777126

Düdüklü tencerede basınç patlama derecesine yaklaştı...
    Ayıptır söylemesi şu anda bu satırları yazdığım otelin geceliğine adamın bir aylık maaşını ödüyorum, videodaki adama üzülüyorum ama benim yakın akrabalarım da aynı emekli maaşını alıyor ve aynı sıkıntıları çekiyor, ülkede orta sınıf eridi varsıl ve yoksul kesimler kaldı geriye. Bu arada otel çoğunlukla dolu ve yine çoğunlukla yerli turist, otopark lüks araç dolu, para fışkırıyor burdaki milletten, bana da iyi bir deneyim oluyor kendimden üst maddi gruptakileri gözlemliyorum. Ben o eriyen orta direkte tutunmaya çalışan maaşlı bir insanım, özel nedenlerden bu yıl birkaç gün tatil için böyle bir yeri seçmek zorunda kaldık ailecek normalde böyle yerleri israf olarak görüyorum. Videodaki adam burada her öğün açık büfede yenmeyip atılan lüks yiyecekleri görse üzüntüsünden kanser olur iyi ki haberi bile olmuyor. Sonumuz hayrolsun diyeyim.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ayıptır söylemesi şu anda bu satırları yazdığım otelin geceliğine adamın bir aylık maaşını ödüyorum, videodaki adama üzülüyorum ama benim yakın akrabalarım da aynı emekli maaşını alıyor ve aynı sıkıntıları çekiyor, ülkede orta sınıf eridi varsıl ve yoksul kesimler kaldı geriye. Bu arada otel çoğunlukla dolu ve yine çoğunlukla yerli turist, otopark lüks araç dolu, para fışkırıyor burdaki milletten, bana da iyi bir deneyim oluyor kendimden üst maddi gruptakileri gözlemliyorum. Ben o eriyen orta direkte tutunmaya çalışan maaşlı bir insanım, özel nedenlerden bu yıl birkaç gün tatil için böyle bir yeri seçmek zorunda kaldık ailecek normalde böyle yerleri israf olarak görüyorum. Videodaki adam burada her öğün açık büfede yenmeyip atılan lüks yiyecekleri görse üzüntüsünden kanser olur iyi ki haberi bile olmuyor. Sonumuz hayrolsun diyeyim.
    iyi tatiller. ülkede enaz 8-10 milyonluk ispanyol, portekizli hayat standartına sahip insan var. Onlar tüketimi hiç kısmıyorlar. Bir de enaz 20 milyonluk bangladeşli seviyesinde insan var.
    bence yaratılan varlık transferin sonucunda tüketim talebi kolay kolay düşmeyecek büyük bir kesim oluştu. enazından onlara paralarını harcamaya değil yatırıma teşvik yap. BES ' e özendir, oradaki koşulları düzelt vs. Ama onun yerine tasarruftan ne kadar daha vergi alırız hesabı var. kayıt dışıyla mücadele yok. 4 milyon kişi kira beyannamesi vermiyormuş onların üzerine git.beyannamesini düzgün veren vergisini ödeyenin vergisini arttırmak en kolayı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

https://eksisozluk.com/entry/166187351
    Son dönem tuik açıklamaları hakkinda
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

7. https://x.com/ajans_muhbir/status/18...KTUxIuZrA&s=08

TÜİK Başkanı Er*han Çetinkaya, şu açıklamayı yaptı:

“Enflasyonun %75 olması ile %45 olması arasında bir fark yok. Psikolojik olabilir belki.”

ya boyle bir açıklamayı TÜIK başkanı nasıl yapabilir ilkokul mezunu yapmaz sanırım kaldı ki oturduğu koltuğu temsilen

nasıl fark yok anlamıyorum maaşlar bu beyefendilerin hesaplamasına göre belirleniyor

hava sıcaklığı gibi yorumlamış ha 34 ha 37 derece sıcak işte der gibi

bu devlet ya komik duruma düşürmeyin yani

8.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    https://eksisozluk.com/entry/166187351
    Son dönem tuik açıklamaları hakkinda
    Şunu da ilave edeyim Tüik'in enflasyon ölçümünde kullandığı paket 2003 yılında güncellenmiş. Yani içerisindeki ürünler 2003 yılında belirlenmiş. 21 yılda tüketim alışkanlıkları da ciddi değişti. Yani bir iş yapacaksanız biraz hakkını verin ya...

Sayfa 2175/2516 İlkİlk ... 1175167520752125216521732174217521762177218522252275 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •