Sayfa 319/366 İlkİlk ... 219269309317318319320321329 ... SonSon
Arama sonucu : 2927 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Sürekli kuşkuculuk, pesimistlik, hep negatif haberlere ve negatif yorum yapanlara konsantre olma hali içerisinde iseniz hayatta hiç bir yatırım yapamaz, ya da hep trene varacağı son istasyonda ya da bir öncekinde atlamak zorunda kalırsınız.

Yapılacak şey belli:

- Önce pozitif olacaksınız.
    - Trend başladı mı kuşku ile bakmayı bırakacaksınız ve stop loss ile o trende bineceksiniz.
    - Stop loss olmazsanız, stop loss'larınızı sürekli yukarıya taşıyacak şekilde trendi süreceksiniz.
    - Başta stop loss olursanız, yani trend fake ise, ufak hasarla olaydan çıkıp bir sonraki fırsatı bekleyeceksiniz.

İsterseniz 5 kere stop loss olun, o trend başladığında kaçırmazsanız o stop loss'ları fazlasıyla telafi edersiniz. Ama pesimist olursanız, ya da hep pesimistlere kulak verirseniz başarı şansınız sıfırdır.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Manipülasyona oldukça açık bir pazartesi sabahı ihtimaline rağmen risk alıp hafta sonuna mal ile giriş yaptık. Allah utandırmasın inşaallah.

Pazartesi ola hayrola.
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Manipülasyona oldukça açık bir pazartesi sabahı ihtimaline rağmen risk alıp hafta sonuna mal ile giriş yaptık. Allah utandırmasın inşaallah.

Pazartesi ola hayrola.
    Hayırlı olsun altın madeniniz üstadım, sizin heiken ashi trendi bunu gerektiriyordu(diyebilir miyiz )

4. Grafikleri sade tutmayı tercih ederim, ancak THYAO'da birden fazla formasyon oluşumu ve birden fazla kırılım var.

1) Öncelikle sarı çizgi ile alttaki pembe çizgi arası bir düşen takoz formasyonu vardı, orası kırılmış oldu.
    2) Flama kısmını yeşil üçgen ile gösterdiğim flama formasyonu da vardı, orası da kırılmış oldu.
    3) Bunların arasında bir de QM-TOBO formasyonu da var aynı alan içerisinde ama çok daha fazla çizgi olmasın diye onun boyun hattını çizmedim, o da kırılmış oldu.
    4) Aşağısında ve yukarısında iki pembe çizgiyle işaretlediğim genişleyen üçgen formasyonu var bir de. Henüz onda bir kırılım söz konusu değil, yukarı pembe hat kırılmadığı için.

a) Klasik formasyoncular için kırılan takoz hedefi takoz başlangıcının en yüksek değeridir ki orayı koyu mavi çizgi ile belirttim. Flama formasyonu ve TOBO formasyonu ve düşen takoz formasyonu için hedef fiyatlar aşağı yukarı aynı bölgeyi işaret ediyor. Yani 330 TL civarını. İyimser fiyat hedefi olarak şimdilik burası konabilir.

b) Bir de fiyatın yukarı gitme hususunda başarısız olduğu ihtimalini konuşacak olursak, o zaman da 2 açık mavi arasında yeni bir dikdörtgen - kutu formasyonu oluşturup oluşturmayacağı kısmını izlemek lazım.

Fiyat konusunda önyargım olmadığını ve bu 2 ihtimalin de masada olduğunu biliyorum. Hatta konulan sınırları aşan aşağı ya da yukarı yönlü başka fiyat hareketleri de oluşabilir. İşin bu kısmı beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren kısmı fiyat yukarı giderken bundan maksimum nasıl kazanç elde edebileceğim ve fiyat aşağı giderken bundan en az hasarla nasıl kurtulacağım kısmı.

Bugünkü Microsoft kaynaklı problemin THYAO'yu da etkilediği malumunuz. Bu bir satış fırsatına dönüştürülebilirdi bugün, ama beklediğim kadar etkilenmeden sıkı durmayı başarabildi.

Benim için fiyatın nereye gittiği konusunda ön yargım olmadığını belirtmiştim. Elbette yukarı gitmesi tercihim, zira aşağı giderken para kazanmamız mümkün değil, eğer pozisyonda isek.

Ben renko ile swing trading'e tekrar başladığımı belirtmiştim. Sistem "sat" verince satıp "al" verince alacak şekilde her iki ihtimale de hazırlıklıyım.

Renko ile trading yapmak kağıt üzerinde ve piyasa açık değilken çocuk oyuncağı gibi görünse de pratikte hiç de öyle değil. Zira belli bir brick size'ı belirlemek ile işin bittiğini sanabiliyorsun. Ancak piyasa başladığında sizi zorlayacak bir durum var. Seçtiğiniz periyottan bağımsız olarak fiyatın değişimine göre brick (tuğla) oluşumu oluyor. Burada bir sıkıntı yok. Ancak sıkıntı tuğla oluştuktan sonra fiyat ters yönlü hareket ederse, seçtiğiniz periyot bitmediyse oluşan tuğlaya ters yönlü ters renkli tuğla oluşumu yerine oluşan tuğlalar fiyatın ne kadar ters yöne gittiğine bağlı olarak tekrar siliniyor, sanki o hareket hiç olmamış gibi. Bunu canlı seansta yaşamadan anlatmak imkansız. Bu duruma adapte olabilirseniz mükemmel bir kazanç sistemi oluşturabilirsiniz. Mümkünse bir ya da iki tahtada uzmanlaşmanız şartıyla. Dağılmamanız ve full konsantre izlemeniz şart. Scalping için de, day trading için de, swing trading için de ideal.

THYAO için yazdıklarım sadece kendi izlenimlerim olup, bir yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by hakkıcan Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun altın madeniniz üstadım, sizin heiken ashi trendi bunu gerektiriyordu(diyebilir miyiz )
    Altın madeni olan tarafa girmedim hocam.. Biz gümüş ile idare edeceğiz

Hasbelkader üzerimize böyle bir haber gelirse, seviniriz, ancak manipülasyona ve operasyona oldukça açık olan bu tip bir haberi gördüğüm hisseye girmemeyi tercih ediyorum. Varsın oradan kazanamayayım. Biz nasibimiz elverdikçe kazanacak yerler buluyoruz. Süreklilik arz eden mütevazi yüzdelerle de büyük bileşik kazançlar oluşuyor, istikrarı bozmadıkça.

Bu arada altın madeni bulan şirketimizin hissedarlarına bol ve hayırlı kazançlar dilerim.
    Clausewitz

6. Moody's Türkiye'nin kredi notunu 2 kademe artırmış. İnşallah pazartesi borsamıza pozitif katkısı olur ve bunu satış için bahane olarak kullanmazlar.

Pazartesi ola hayrola.
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    TCMB faiz indirir, o günlerde banka alırlar.
    Sebep?
    'Bankalar düşük faizde daha çok kredi satar, o sebeple daha çok gelir elde eder. Banka almayalım da ne alalım?'

TCMB faiz artırır, o günlerde banka alırlar.
    Sebep?
    'Bankalar yüksek faizle daha çok gelir elde ederler. Banka almayalım da ne alalım?'

TCMB faizi sabit tutar, o günlerde banka alırlar.
    Sebep?
    'Bankalar istikrarı sever. Banka almayalım da ne alalım?'

Her defasında banka alacak bir sebep buluyorlar. Şimdi de "Yabancılar giriyor, onlar likit tahtaları sever, bankaların tahtaları likit, o nedenle banka alınır." mantığı güdülüyor.

Bu döngü ne zamana kadar sürer? Cevaplanması gereken soru bu.

Bu süreç başladığında bankaların PD/DD değerleri ortalama 0,30-0,40 arasıydı. Yaklaşık 10 sene yatay fiyatlarda kalmış bir bankacılık endeksi fiyatlaması vardı. Şu anda bankacılık endeksi PD/DD ağırlıklı ortalaması 2,13.

https://companiesmarketcap.com/banks...-ratio/?page=1

Buradan Dünyadaki bankaların P/B (PD/DD) değerlerine göre en ucuzdan en pahalıya sıralanmış halini inceleyebilirsiniz. Bakalım Türkiye'deki bankalar sıralamada nerelerde yer alıyor?

Türkiye'deki bankacılık fiyatlaması hem kendi tarihsel ortalamalarının, hem de dünyadaki muadillerinin (ister gelişmiş piyasalarla karşılaştırın, ister gelişmekte olan piyasalarla) epey üstünde seyrediyor. Ama bankacılık almaya devam ediyorlar. Bankacılık endeksi şu anda 'greed' aşamasında.

Türkiye bankalarının yönetim kalitesine ben ekstra puan veririm. Gerek teknolojik alt yapısı, gerek yeniliklere açık inovatif anlayışı, gerek para ve risk yönetim modeli, gerek krizlere karşı dayanıklılığı, gerek BDDK'nın yıllar geçtikçe daha da defansifleşen sıkı kuralları bankacılık risklerini azaltan durumlar. Ama bu fiyatlamanın pahalılığının bir kısmını tolere eder. Bir yerden sonra bunlar yetersiz kalacaktır.

Trend varsa devam edilir. Evet doğru. Ben bankacılık endeksi almıyorum diye yazmıyorum bunu. Ben para kazanacak bir şeyler illa ki bulurum, nasibimizde varsa. Ama sürekli bankacılık alıyorlar diye bankalara koşanlar bir gün 'av' olacaklar. TL'nin dolara karşı aşırı değerli olduğu, dünyanın dolara boğulduğu 2008-2013 yılları arasında oluşan 1200 dolarlık bankacılık endeksi zirvesini hedef gösteriyorlar zımnen. Şu anda 500 dolar seviyesinde isek daha gidecek çok yol var gibi gösteriyorlar. Ama bankacılıkta oluşan o zirve fiyatlar aynı dönemde dünya bankalarının çoğunda oluşmuştu ve sonrasında sürekli banka sattılar. Greed zaten böyle oluşur. Hep daha çok yükselecek hissiyatı oluştururlar. Hep "ben geç kaldım, ben de atlayayım bu trende" korkusu yayarlar. Şimdi de bir yükselen üçgen görüntüsü ve bir potansiyel break out yapısı oluşturdular. O da kırılırsa bir miktar daha gider diye düşünüyor işe teknik/trend gözüyle bakanlar.

Elinde bankacılıktan hisse taşıyanların mutlaka ama mutlaka bu gerçeği göz önünde tutması ve mutlaka bir iz süren stop loss mantığı kullanması lazım, trendden ne zaman inmesi gerektiği konusunda bir mantık oluşturmak istiyorlarsa. Endeks hisselerinden herhangi birine henüz girmemişlerse balonun patlama anında girme riskini almak istiyorlarsa bilemem, ama onlar da eğer gidenden yararlanalım mantığı güdüyorsa mutlaka bir sistem ile hareket etmeli.

Ben gibi bankacılığa bulaşmayanların bunu takip ediyor olmasına şaşanlara gelince; ben paranın nereye yoğunlaştığını ve endeksi yürüten şeyin ne olduğunu bilmekle mükellefim, kendi yatırımlarımın sorumluluğu gereği. Benim yatırım yapmayacağım bir alana kaymışsa para ve bana para kazandıracak alternatif alan bırakmamışsa, bu durumda ben nasıl para kazanırım sorusuna cevap bulmakla mükellefim.

Yazdıklarım sadece kendi görüşlerimdir. Herkes kendi alacağı kişisel kararlarından sorumludur. Benim yazdıklarım herhangi yatırım tavsiyesi içermez. Kendi analizlerinizi kendiniz yapınız.

Her halükârda banka alan piyasa 2. çeyrekliklerde tahminlerde olduğu gibi düşüş gözlemlerse, bilançolardan sonra da sizce almaya devam eder mi? Yoksa kâr realizasyonları başlatarak XBANK'ta bir düzeltmeye mi girer? Son hareketlerden sonra banka takaslarını iyi incelemek gerekli..

Uzun süren konsolidasyonların kırılımı sonrası trendler de sert oluyor. 10 senelik bir konsolidasyon sonrası XBANK çok ucuzdu. Şimdi?? Ama trendler ha bitiyorum deyince hemen bitmiyor.. Konsoldiasyon ya da bir düzeltme süreci illa ki olacak.. O dönemde bu sefer treni kaçırdıklarını ve hala gidecek çok yol olduğunu düşünenler trene atlayacaklar.. Sonrası malum hikaye.. O aşamaya geldik mi, hafif emareleri var.. O sebeple XBANK'ta olanların bu devranın sonsuza kadar sürmeyeceğini bilerek bir İz Süren Stop Loss (İSSL) ile yola devam etmeleri şart.

Yatırım tavsiyesi içermez.
    Clausewitz

8. Hayatımda ilk defa teorik eşleşme hariç açılışta en yüksek fiyattan (317,00 TL) satabildim. Bu kadar şanslı olduğuma inanmakta zorlanıyorum açıkçası.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Clausewitz

Sayfa 319/366 İlkİlk ... 219269309317318319320321329 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •