Sayfa 324/359 İlkİlk ... 224274314322323324325326334 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,585 - 2,592 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1. Alırken de satarken de en büyük fırsat kaçıyormuş ya da dünyanın sonu geliyormuş gibi işlem yapılırsa hataların ardı arkası gelmiyor. Sakin sakin, ne yaptığını iyi hesap ederek, panik yapmadan işlem yapılırsa, kontrolü elinizde olmayan şeyler haricinde, hatalar minimuma iner.

Lugatında risk yönetimi diye bir kavramı olmayanın bu işte anlamlı paralar kazanması ancak hasbel kader mümkündür. Yukarı yönlü trendlerde hatalar fazla görünmeyeceği için insanın seçimlerinde kendini haklı sanması olağan bir durumdur. Seçimlerin sağlıklı olup olmadığı riskler karşısında nasıl hareket edildiği ile ölçülür.

Bir pozisyona girmeden önce, kafasında hangi şartlarda ne yapacağını belirlemeyen kişi aslında bir nevi kumar oynuyordur. Bir işletme kurduğunuzda işlerin iyi gitmeme durumunda ne yapacağınız konusunda bir çıkış planı olmadan nasıl sağlıklı bir planlama yapmış olmuyorsanız, herhangi bir finansal varlık alımınızda işler beklediğiniz gibi gitmediğinde bir çıkış planınız olmadan varlık alımı yapıyorsanız, yine sağlıklı bir planlama yapmamışsınızdır demektir.

Her bir yatırımınızı, hangi vade ile yaparsanız yapın, ister 1 saatlik, ister 1 günlük, ister 1 aylık, ister 1 yıllık, ister 10 yıllık, ister süre limiti olmadan, işler kötü gittiğinde bir çıkış planı olmadan yaparsanız hasar görme ihtimaliniz yüksektir.

İşler iyi giderken de bir çıkış planınız mutlaka yine olmalıdır, çünkü işler sonsuza kadar iyi gitmezler. Getiri eğilim ivmesinin azaldığı anları iyi takip etmeniz ve bu ivme sıfır altına indiğinde de çıkış yapmanız yine bu oyun planının bir parçası olmalıdır.

Bu sözler kendim içindir, üstünüze alınmayınız.
    Son düzenleme : deva-i dert; 25-07-2024 saat: 13:53.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    dayuuu dünya borsaları bir şeyi fiyatlıyor ....düşüş olacak gibi duruyor.....endeksi tutuyorlar gibi geldi bana.. mal vermek için........dün gümüş ons vardı tepki de vereyim dedim ...dün verdim ...tahmin ettiğim gibi....sert düşüş oldu.....daha da düşer diye tehmin ediyorum.....27,40 kadar ons gümüş gelecek diye tahmin ediyorum.....fikrini de almak isterim....
    Dünya borsalarının neyi fiyatladığını biliyor olmak pek bir şey değiştirmeyecek ki. Bu işin doğası risk yönetimi olmadan kazancın imkansıza yakın olduğu, ya da tamamen şansa bağlı olduğu şeklinde. Aslında son yazımda kendime notlar şeklinde zaten bu konuya vurgu yapıyorum.

Hangi varlık ya da hangi borsada işlem yapılırsa yapılsın;

1. Dönüş teyidi olmadan varlık alımı yapmak
    2. Alınan varlık için bir çıkış planı, bir risk yönetimi olmadan hareket etmek

elindekileri patlatmak için yeterlidir.

Planınız varsa, yine zarar görebilirsiniz, ancak hasarınız sınırlı olur. İşler beklediğiniz yönde giderse ne ala, o zaman da sürebildiğiniz kadar süre trend sürersiniz..

Olay aslında bu kadar basit.

Desem ki ABD seçimleri fiyatlanıyor, ya da Avrupa'daki siyasi belirsizlikler fiyatlanıyor, ve varsayalım altta yatan sebepler de bunlar, bunları biliyor olmak fiyatların yönünü değiştirecek mi? Zararlı pozisyonumuzda neden zararlı olduğumuzu biliyor olmanın getireceği ne var ki? Zarar kes yaparız, kaparız pozisyonumuzu, sonra dönüş olana kadar kaşınmadan bekleriz.

En nihayetinde nasibimiz kadarını alırız. Fazlasını alamamak için de bazı hatalar yaparız, bazen hiç yapmayacağımız hataları bile yaparız.. Bu da işin nasip boyutu.

Elinden geldiğince oyunu kurallarına göre oyna, fazlasını da fazla şey etmemek lazım.
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Evet sabah çıkışımızı biraz önce yaptık. Kâr marjımız çok yüksek olmadı, % 0,33 ile iktifa ettik.

Eğer bir yükseliş hareketi ya da belli aralıklarda yatay hareket devam edecekse, sonrasında daha derin satışlar olmaması için, endekste 10.945'lerin test edilmesinin daha sağlıklı olduğunu düşünüyordum. Bugün bu seviyenin altını da (10.937) (ve ayrıca saatlikteki düşen kanal çizgisinin alt bandını da) test edip, şimdilik yukarı çıktı. Yani son çıkıştaki bir önceki tepe bölgesini destek bölgesi olarak kullandı. Bu dönüş için bir shake out mumu ise, ben aynı bölgeye bir kere daha denemelerin gelme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Ayrıca saatlikte oluşan ikili tepe formasyonunun hedef fiyatlarının da (10,913'lerin de) görülmesi ihtimalinin hâlâ masada olduğunu düşünüyorum.

Kendi kişisel görüşlerimdir. Yatırım Tavsiyesi İçermez.

Endekste Saatlikteki İkili Tepe için hedef fiyat olan 10.913'lerin de altına değdi fiyat.

Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Clausewitz

4. Borsadaki anlık modum:

Akşam pazarına mı gitsem, sabah erkenden hale uğrayıp toptan fiyatına mı alsam?

İkisinde de doğranma ihtimali mevcut.. Hiç alışveriş yapmasak da olur aslında..

Neyse bir 25 dakikalık düşünme süresi mevcut.. Onu değerlendirelim..
    Clausewitz

5. Birkaç ülke hariç her yer kırmızı..
    Clausewitz

6. THYAO'da 299,00'a 1,2 milyon lotluk alım koymuşlar.. O eriyecek mi merak ediyorum..

Daha önce 300,00'de idi benzer bir miktar, blok olarak 1 TL aşağı indirdiler. Fake emirler olabilir, satış yapmak için.
    Clausewitz

7. TEB daha önce sattıklarını toptan 299,00'dan geri aldı neredeyse, eritti orayı..

Şimdi de 298,00'e 1 milyon lot alım emri girildi.. Ben bu emirlerin normal emirler olduğuna inanmıyorum. Ya eldeki malları boşaltmak için koydukları emirlerin üstüne emir girilmesini istiyorlar, o kadar alım emrindeki kademeye gelmez diye.. Ya da panikleyenleri alttan toptan alıyorlar.. 2 senaryo birbirine ters, ama ikisi de doğal değil.. Normalde 100-200 bin arası kademeler olur THYAO'da doğal akışta.. Kapanışta bu rakamlar artar, ama milyon seviyesine çıkmaz.
    Clausewitz

8. Şimdi de 1 milyon üstü lotu 297,00'ye kaydırdılar kademeli olarak.. Eminim bu da TEB.
    Clausewitz

Sayfa 324/359 İlkİlk ... 224274314322323324325326334 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •