Sayfa 474/493 İlkİlk ... 374424464472473474475476484 ... SonSon
Arama sonucu : 3943 madde; 3,785 - 3,792 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    kabaca
    %45 hisse
    %10 ppf
    %20 altın
    %25 değişken fon

şeklinde ayarladım.
    hisselerde olabilecek riskleri altın, ppf ve değişkenle tutmaya çalışıyorum.
    valla bende hisse miktarımı geçen hafta %30 lara indirip yerine %30 değişken koymuştum. iyi ki de hisse azaltmışım dedim.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    kabaca
    %45 hisse
    %10 ppf
    %20 altın
    %25 değişken fon

şeklinde ayarladım.
    hisselerde olabilecek riskleri altın, ppf ve değişkenle tutmaya çalışıyorum.
    Fonlarınız hangileri acaba?

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    fonlarınız hangileri acaba?

2201116tg cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi
    hes
    ah5
    alu
    vel
    ave
    ffc
    cfa
    ahl
    bht

4.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    hes
    ah5
    alu
    vel
    ave
    ffc
    cfa
    ahl
    bht
    Çok teşekkür ederim. Oldukça dengeli bir sepet olmuş, sadece hisse yoğun gitmek pek de doğru olmayabiliyor maalesef

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Selamlar,
    BES hesabımda 1.500 param var. 10 seneyi doldurdum ve çıkmak istiyorum.
    Bu sene Aralık ayında 204K yatırıp 61K devlet katkısı ve seneye Ocak başında yeni asgari ücretin 12 katını yatırıp %30 devlet katkısını alıp seneye Ocak sonunda çıkmak şimdi çıkmaktan daha mı mantıklı? Yani şimdi mi çıkayım dediklerimi yapıp seneye Ocak sonunda mı?

6.  Alıntı Originally Posted by Moruf Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Bu sene Aralık ayında 204K yatırıp 61K devlet katkısı ve seneye Ocak başında yeni asgari ücretin 12 katını yatırıp %30 devlet katkısını alıp seneye Ocak sonunda çıkmak şimdi çıkmaktan daha mı mantıklı? Yani şimdi mi çıkayım dediklerimi yapıp seneye Ocak sonunda mı?
    excelde 2 senaryoyu da hesaplayıp karşılaştırabilirsiniz. bu süre zarfında da parayı ppf fonu yaptığınızı varsayarsanız hesaplamanız kolay olur
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by Moruf Yazıyı Oku
    Selamlar,
    tam net bilmiyorum ama bahsettiğiniz senaryoda devlet katkılarını alıp parayı çekmeniz yıl başından sonra en az 2-3 ay sürer.

bunun dışında dediğiniz mantıklı ama bu sürede riskli fonlar yerine ppf ve değişken fonlarda kalmanız daha iyi olur.

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    excelde 2 senaryoyu da hesaplayıp karşılaştırabilirsiniz. bu süre zarfında da parayı ppf fonu yaptığınızı varsayarsanız hesaplamanız kolay olur
    Selamlar cevap için. 2 senaryodan katkı payını alıp çıkmam daha avantajlı değil mi her durumda? Şu an çıkmamın daha avantajlı olması gibi bir durum olabilir mi? Hesaplama derken bunu mu kastettiniz acaba?

Düşündüğümde seneye ocak ayında çıkarsam 200bin lira yıllık asgari ücret*2 (400K toplam yatırıcam) 60bin lira bu seneden 60 bin lira da öteki seneden 120bin lira ekstra devlet katkısı para çekmiş oluyorum. Şu anda ayrılırsam 120K eksik olacak. Her halükarda bu senaryo daha karlı gibi.

Sayfa 474/493 İlkİlk ... 374424464472473474475476484 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •