Sayfa 314/981 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon
Arama sonucu : 7844 madde; 2,505 - 2,512 arası.

Konu: Viop LVIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Dinlere olan merak şunlardan kaynaklanır...

-Bu mükemmel kainatın sahibi var mı?

-Formullerle dizayn edilmiş bir evren nasıl sahipsiz olur?

-Eser sahibi her zaman eserden daha mükemmeldir..Öyleyse kainatın sahibi her açıdan daha mükemmeldir.

-2 hücreden -karanlık rahimde 9 aylık sürekli bir gelişimle 2 trilyon hücreli insan yaratılıyor..Kadın doğ uzmanları bilir...her şamasında 100lerce seçenek olan milyarlık kademler var..ve en doğru seçim...

-Yaratılan herşeyin macı varken,BESİN ZİNCİRİNİN tepesindeki insanın yaratılış amacı nedir?

ve ölüm..sevdiklerimizi yutan o karanlık dehliz...Buna çare var mı?..yani onu ebedi yokluktan HUZUR DOLU bir aleme geçiş kapısına döndüren dinlerdi.

--Şu medeniyet hala basit bir canlı hücre yapamıyoruz..o zaman canlılık nasıl oluştu?..O zamanki atmosfer şartlarını oluşturmamıza ragmen tek bir organel bile yapamıyoruz.

Bunları düşünen bir arayışa girer ve cevabını ancak dinler verir.AMA KAFANI KUMA SOKARSAN ve zevkin dibine dalarsan FRENİ BOŞALMIŞ KAMYON GİBİ GİDERSİN..Ama o ölüm seni bulur..

'' biz dünyanın zevkine dalıp gitmişken ölüm bizi buldu...'' ayet

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Cidden ateist arkadaşlara üzülüyorum.Çünkü hayat onlar için belirsizlik ve endişe ile dolu.Aniden kanser olabilirsin veya ölüm gelebilir...

Kendi ruh halimi ifade edeyim...Bir yönetmen ve senarist dev bir film platosu(dünya hayatı) kurdu.Orada herkese bir görev verdi..Kimini türk-kimini kürt,ağa-maraba-zengin -zeki-yakışıklı -hasta vs... yaptı..

Onlara yaratışıltan gelen -verdiği özelliklerden dolayı asla üstünlük tanımadı..üstün kan -soy yok...peygamberin oğlu bile olsan asla imtiyaz yok...ONLARDAN TEK İSTENEN ROLUNU EN İYİ YAPMASIDIR.Sezon bitince birsi gider diğeri gelir..ve bu film kıyamete kadar devam eder.

Dolayısıyla inanan insan noktai istinata sahip olmuş ve bu düşünce ile belirsizlikten kurtulmuştur.(tevekkül)

Yeşilaycı ve genetik mirası olumlu arkadaşım akciğer kanseri oldu.OLMASI-OLAMAMASI neye bağlı?

Helal dairesi keyif-hazz için yeterlidir.alkol-sigara kullanmıyorum.sporumu yapıyorum.Dini yaşam bana içten derin bir enerji veriyor.Bunun zararı ne ki...?

Haşa farzet yok..pascal gibi düşünelim...yoksa bir şey kaybetmem,huzurlu sağlıklı bir dünya hayatım olmuş olur...

Ama ya varsa....

gördün mü şüpheden ötürü ne çok soruların var

hristiyan topraklarında doğsaydın bu soruları yine soracaktın ama dinin başka olacaktı

ihihihih ..

ama yinede bulamayacaktı cvpları.

oku bulursun

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Cidden ateist arkadaşlara üzülüyorum.Çünkü hayat onlar için belirsizlik ve endişe ile dolu.Aniden kanser olabilirsin veya ölüm gelebilir...

en beğendiğim klasikler..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Size rolü veren yönetmen açısından düşünün...sizin ALTIN PORTAKAL ÖDÜLÜ almanız için rolunuzu iyi oynamanız lazım..

O filimde köle iseniz rolu iyi oynarsanız altın portakalı kaparsınız.

Ama o filimde en zengin kral bile olsanız ,rolunuzu iyi yapmamışsanız; yönetmen açısından hiç bir kıymetiniz yok.

Doğuştan gelen hiç bir özellik ,yani filimde senaristin size verdiği özellik onun için önemli değildir...Çünkü o imtiyazı o vermiştir..Önemli olan sizin tercihlerinizle ne yaptığınızdır..sadece bu önemlidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    gördün mü şüpheden ötürü ne çok soruların var

hristiyan topraklarında doğsaydın bu soruları yine soracaktın ama dinin başka olacaktı

ihihihih ..

ama yinede bulamayacaktı cvpları.

oku bulursun

Hristiyan bir ailde doğsaydım elbette ilk başta hristiyan olacaktım...sonra düşünecektim..

1- ilahi mesaj-madem peygamber gelmeyecek neden 4 tane incil....hatta bunlar orjinal bile değil...Tanrının dedikerlinin yorumu-esintilenme(kendi ifadeleri)

Oysaki madem bir daha İLAHİ MESAJ olmayacak o son mesajın ASLA ŞÜPHE DUYULMAYAN-DEĞİŞMEMİŞ TEK OLMASI LAZIMDI...

2- İSA dan önce gelenler neden peygamber de İSA tanrının çocuğu...

oysa tanrının çocuğu onun gibi İNSAN ÖTESİ OLMALIYDI..oysaki hz. isa yemiş-tuvalete gitmiş..bildiğimiz insan gibi hayatını yaşamıştır(peygamber özellikleri dışında)

3- sonra İNCİLE bakardım..Kaç yerinde İSA diyor k: ben gidiyorum taki AHMET(peygamber fendimiz) gelsin...

Bu ne demek derdim...vs...(incilde HZ. MUHAMMEDİ müjdeleyen çok ifade var)

4- Hritiyanlıkta içki var..Ama İSLAMDA HARAM olmasını çok mantıklı bulurdum...NAMAZI mükemmek bir yoga-ruhsal yükseliş gibi..ve kasları düzenli çalıştıran bir hikmet dolu ibadet...Ramazan orucunu ise modern tıbbın teyit ettiği bir olay...

ZEKAT ise tartışmasız sosyal bir olay olarak görürdüm...

CİHADI,değerleri çin ölümü göze alma olayı olarak..

Bunun için PAPAZ olup çok iyi müslüman olmuş binler var...Ama iyi bir müslüman iyi bir hristiyan olamıyor..ha keyfe tabi sözde hristiyan demek,zaten dünya zevki demektir..

abka bırak yalanı dolanı.. sana burada boşuna münafık demiyoruz

o nedenle mi tonla sahih hadisi burada yalanladın

neyse

yukarıda sorduğun soruların cevabını hala bulamadığın için benden bekliyorsun bende yazmıyorum.. çünkü o sorular benim sorularım değil kendi içinde hala aradığın sorular ve tayit etmek amaçlı soruyorsun

ölüm kısmı güldüren kısmı olan klasik ..

ölüm var o halde tanrı var

bundan daha komik birşey yok..

........................

bak şuan tanrılar için .. vaad edilmiş topraklar için yani tanrı için gazzede kaç kişinin kellesi gitti.

al sana tanrı..

geçmişe gidersen dahada milyonlar

.............................

yani o sorulardan yola çıkarak ... tanrı var sonucu değil.. tanrıyı biz yarattık sonucu çıkar.

çünkü cevapların bilimsel hiç bir kanıtı yok

falan filen..

çine bak aqua

bir apartmanda 500 bin kişi yaşıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=YuwZLyQEIh0

Çin'in Guizhou eyaletinde 500.000 kişinin yaşadığı bir apartman kompleksinde yürüyüş turu

Sayfa 314/981 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •