Bir de defansif sektör olduğu düşünülüyor. Otomotiv satışları bu kadar düşmedi, demek ki insanlar sağlık harcamalarından kısıyor![]()
Bir de defansif sektör olduğu düşünülüyor. Otomotiv satışları bu kadar düşmedi, demek ki insanlar sağlık harcamalarından kısıyor![]()
Daha düşmez dedim. Sanki yukarı atmaya başlayacak gibi geldi ama yanıldım
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Deva da en büyük sıkıntı sektör yada faaliyet durumu değildir.....Esas büyük sıkıntı Firma sahiplerinin yatırımcılara yönelik çürük bakış anlayışıdır.....Bunlarda bizim Anadolu çakalları gibi yatırımcıyı düdükleme derdindeler.....Son 10 yılda 2014, 2018 ve şimdi olmak üzere 3 defa şirketin pd/dd oranını 0,70 ve 0,80 seviyelerine kadar düşürdüler.....Ondan sonra güçlü bir yukarı hareket başlatmışlar..Buda gösteriyor ki bunlar gelecekte de bu tür aşağı ve yukarı hareketleri zamanı gelince tekrarlamaya devam edeceklerdir.....ARGE ye yüzlerce milyon dolar yatırmış 5 üretim tesisi açmış bir ilaç şirketinin bugün GYO şirketlerin çarpanları ile işlem görmesi tamamen patronların bu döngüsel tahta oyunlarının bir sonucudur....İyi yada kötü Bilançoları da bu döngüsel tahta hareketlerinin durumuna göre hazırlıyorlar...
Deva nın yatırımcı anlayışı budur.....Bizim yanlışımız bu gerçeği geç fark etmemiz oldu....Bu planlı döngülere yanlış zamanda girenleri süründürürler......Doğru zamanda giren şanslılar varsa şayet onlarda ihya olur...
Son düzenleme : abartin; 31-07-2024 saat: 11:35.
birde bu 0,85 olan PD/DD oranının içinde 6-7 yıldır yapılan bitoech yatırımları ve yüzmilyonlarca dolar yatırım yapılarak elde edilen ilaç ruhsatlarını çoğu yok gyo larda tüm varlıklar değerleniyor devada şu an görünen defter değerlerinin içinde değerlenmeyen bir sürü varlık var
Haklısınız ortak....Bu içsel değerleri de hesaba katıldığında hisenin çarpanları eski diplerinin de epey aşağısına düşüyor...Şahsen düşüşün bu seviyelerde tamamlandığını düşünüyorum...Bundan sonra ya bir müddet yatay hareketler yada yukarı bir hareket başlatırlar..... Bana göre 2Ç. bilançoyu tahtadaki oyun planlarına göre hazırlayacaklar... Yatırımcıyı Daha da bezdirmek ve küstürmek niyetleri varsa 2Ç bilanço iyi gelmez...Ya nötr yada negatif bir bilanço hazırlarlar..... Tesellim 6 aylık billançonun bağımsız denetimden geçeceği için bilanço kalemleri üzerinde çok fazla oynama yapma imkanlarının sınırlı olması..
Ama 9 ve 12 aylık bilançolarının, başlatılacak yeni bir yukarı hareketin gerekçesini destekleyecek şekilde iyi gelmesi yönünde...
hayret ilk kez endeksle pozitif ayrıştı, dibe oturdu. göstergeler de dibin dibinde. haftalık stokastik 2 ye düşmüş.
Revopag 75 mg Film Kaplı Tablet, 14 ADET Eltrombopag seskietanolamin B02BX05 DEVA HOLDİNG A.Ş.
Fluzavir 30 mg Sert Kapsül, 10 ADET Oseltamivir fosfat J05AH02 DEVA HOLDİNG A.Ş.
Fluzavir 45 mg Sert Kapsül, 10 ADET Oseltamivir fosfat J05AH02 DEVA HOLDİNG A.Ş.
Fluzavir 75 mg Sert Kapsül, 10 ADET Oseltamivir fosfat J05AH02 DEVA HOLDİNG A.Ş.
bugün eklenen yeni ruhsatlar hayırlı olsun
Yer İmleri