Sayfa 449/679 İlkİlk ... 349399439447448449450451459499549 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 3,585 - 3,592 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Hocam bunu tahmin etmek çok zor değil. Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir derler. İlk çeyreğin gelir tablosu yapısına bakarsak 2. çeyrekte kar gelme ihtimalinin çok olmadığını anlarız.

İlk çeyrekte 450 milyon finansal gider vardı. 2. çeyrekte de bundan az olmaz hatta daha fazlası olur. İlk çeyrekte aslında zarar 150 milyon lira idi ama 140 milyonluk ertelenmiş vergi geliri sayesinde bu zarar 10 milyon gibi göründü.

Şimdi 2. çeyrek esas faaliyet karının biraz artacağını bile düşünsek , artan finansal gider yüzünden benzer bir tablo karşımıza çıkacaktır.

Net parasal pozisyon geliri de artabilir ama çok değil. Tek olumlu taraf USD kuru 2. çeyrek sabit kaldı. Yani buradan en azından kur farkı gideri olmayacak.

Tabi çeşitli muhasebe oyunları ile zarar az gösterilebilir yada hatta küçük de olsa kar bile elde edilebilir ama bu bilanço yapısı ile , bu kadar büyük finansal borç ile , bu kadar yüksek faiz ile bu şirketin kar etmesi zor. O yüzden aylardır Paynetin satılmasını , parasının tahsil edilerek borçların ödenmesini bekliyoruz.

Paynet parası ile kredilerin büyük kısmı ödenince tablo tersine dönecek ve karlı bir şirket olacağız. Ama o döneme kadar ben bilançolardan çok fazla birşey beklemiyorum.
    Emirhan bey tşk ederim.Sanırım 3.çeyrek bilançoya kadar ezilmeye devam edeceğiz

2.  Alıntı Originally Posted by kaganalp01 Yazıyı Oku
    Emirhan bey tşk ederim.Sanırım 3.çeyrek bilançoya kadar ezilmeye devam edeceğiz

Rekabet kurumu onayı gelip hisse devir işlemi oldu parayı tahsil ettik haberi gelene kadar sahne tahtacının hocam istediğini yapar.

Ama o haberden sonra artık ilk gelecek olan bilançodaki 3 milyar kar beklentisi ile yükseliş başlayacak inşaallah.

3. Emirhan Bey Üstadım bizler genel olarak demirden korkan trene binmez,atın ölümü arpadan olsun,sonunu düşünen kahraman olamaz düsturuyla hareket eden yatırımcılarız.

Yanlış anlaşılmasın hepimiz geçtik bu yollardan,zararda olsa, tavan taban serileri,tuzakta olma ihtimalide olsa güzel teknik hep cezbetmiştir çoğu kişiyi.

Yani bunda ne kadar risk olabilir ki, rekabet kurulu onaylar bir sıkıntı çıkmaz şu usd kıtlığında düşüncesi hakimdir.Ama bizim hisse söz konusu olunca arka planda her dümen var ama görüntüde japon disiplini havası var.Ya da ben yanılıyorum,artık tüm yatırımcılar mükemmel analist oldu zarar ede ede.

Bist derinliği çok arttı bizede zaten ilgi yoktu bize gelecek ortaklar başka yerlere ortak oldu gibi bir durumda olabilir.Şu takasa bakınca 2 milyon lot alıp ortak olayım deseler fiyat 60 olur zaten.

Bence şirketi tanıyanlar,daha önce yatırım yapanlar bulaşmak istemiyor,ilgi alaka yok.Bilançolarda bile o kadar umutlu değilim 2025 in ilk çeyreğine kadar bekleyecekmişiz gibi geliyor.Kendimi ona göre hazırladım.
    Hayırlısı olsun inşallah.

4. Güzel bir araba alıp arabasını izleyenler vardır.Bu araba doğan slx de olsa fark etmez. Adam evinin içine park eder ve izler arabasını keyif alır.Bunun malın esiri olmakla bir ilgisi yok bence.Bu bir hobidir.
    Bizim Arena hobimiz tahtacının absürt hareketlerini,ceonun olası yönetim kararlarını,gelecekteki projelerini tahmin etmek oldu :)
    O kadar çok benimsedik ki Sayın Ceo yu,hangi mekanda hangi şartlar altında yapay zeka ile ilgili proje açıklayacağını tahmin etmek zor değil artık.Kendisiden ricam az biraz tanıtımlarda farkındalık yaratsın lütfen.Zaten yeterince tanıtım ve açıklama yapılmıyor.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Aylık kapanışın üstünden tır geçti resmen.Tebrikler.

6. Ortada ne bir haber var ne bir gelişme.
    Böyle aylık çubuk çok tuhaf duruyor.
    Birileri beklenti alıp satıyor.
    Ytd.

7. Yanlış hatırlamışım düzeltiyorum.Perea mal almış sandım ben.
    Ytd
    Son düzenleme : sorpressa; 01-08-2024 saat: 16:04.

8. Düzelteyim bu yazımıda.
    15.04 değil 15.4 müş.
    Ytd.
    Son düzenleme : sorpressa; 01-08-2024 saat: 16:06.

Sayfa 449/679 İlkİlk ... 349399439447448449450451459499549 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •