Sayfa 2200/2460 İlkİlk ... 1200170021002150219021982199220022012202221022502300 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 17,593 - 17,600 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.paraanaliz.com/2024/reel...ruyor-g-92205/

İhracatta 7 aylık performansı da değerlendiren TİM Başkanı Gültepe;

-Türkiye'de üretim maliyetleri çok yüksek. Asya'daki rakiplerimizden dolar bazında yüzde 40-50 daha pahalıyız. Avrupa'daki bazı ülkelere göre de yüzde 15-20 pahalı kalıyoruz. Yani Türkiye artık pahalı değil, çok pahalı. Birçok sektörde fiyat tutturamıyoruz. Dolayısıyla günden güne rekabetçiliğimizi kaybediyoruz. Firmalarımız, çarkı döndürmek, müşteri kaybetmemek için maliyetine, hatta zararına sipariş almak zorunda kalıyor. Elbette bu sürdürülebilir bir durum değil.

-"Yıllık bazda üretim maliyetlerimiz en az yüzde 100 arttı. Bazı sektörlerde yüzde 120'yi aşan maliyet artışları var. Aynı dönemde dolardaki artış sadece yaklaşık yüzde 23. Girdi maliyetleri ve kur arasındaki bu dengesizlik devam ettikçe ihracatçı oyundan düşüyor
    Girdi maliyetleri pahalı deniyor ama adı konmuyor. Dolayısıyla benim kafam karışıyor. Şimdi bizim ihracatçı yerel girdi kullanıyor herhalde ki döviz yükselsin istiyor.
    Ancak yaşayanlar olarak biz bir bakıyoruz döviz yükselince sütün bile fiyatı yükseliyor. Sorunca ithal girdi kullanılıyor deniyor. Enerjide döviz kuruna duyarlı olduğuna göre geriye bir işçilikle finansman kalıyor.
    Sizin bir değerlendirmeniz var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.paraanaliz.com/2024/reel...ruyor-g-92205/

İhracatta 7 aylık performansı da değerlendiren TİM Başkanı Gültepe;

-Türkiye'de üretim maliyetleri çok yüksek. Asya'daki rakiplerimizden dolar bazında yüzde 40-50 daha pahalıyız. Avrupa'daki bazı ülkelere göre de yüzde 15-20 pahalı kalıyoruz. Yani Türkiye artık pahalı değil, çok pahalı. Birçok sektörde fiyat tutturamıyoruz. Dolayısıyla günden güne rekabetçiliğimizi kaybediyoruz. Firmalarımız, çarkı döndürmek, müşteri kaybetmemek için maliyetine, hatta zararına sipariş almak zorunda kalıyor. Elbette bu sürdürülebilir bir durum değil.

-"Yıllık bazda üretim maliyetlerimiz en az yüzde 100 arttı. Bazı sektörlerde yüzde 120'yi aşan maliyet artışları var. Aynı dönemde dolardaki artış sadece yaklaşık yüzde 23. Girdi maliyetleri ve kur arasındaki bu dengesizlik devam ettikçe ihracatçı oyundan düşüyor
    aynı durum emekliler ve emeği karşılığı aldıkları ücret ile hayatlarını idame ettiren geniş kitleler için de geçerli
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Girdi maliyetleri pahalı deniyor ama adı konmuyor. Dolayısıyla benim kafam karışıyor. Şimdi bizim ihracatçı yerel girdi kullanıyor herhalde ki döviz yükselsin istiyor.
    Ancak yaşayanlar olarak biz bir bakıyoruz döviz yükselince sütün bile fiyatı yükseliyor. Sorunca ithal girdi kullanılıyor deniyor. Enerjide döviz kuruna duyarlı olduğuna göre geriye bir işçilikle finansman kalıyor.
    Sizin bir değerlendirmeniz var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pro...ntent=nonbrand

Samsung 13 bin TL'ye gayet kaliteli buzdolabı satıyor.Aynı özelliklere sahip arçelik ya da vestel alırsan fiyatı 2 katı .Üretim maliyetleri bize göre döviz cinsinden çok düşük.Ben de geçen sene eskiyen buzdolabımı samsung ile değiştirdim,çalışmasından da çok memnunum.(İlanın altındaki satın alma yapan müşterilerin yorumlarına da bakın).O da, özellikleri arçelik ve vestele göre daha iyi olmasına rağmen fiyatı çok daha ucuzdu.İçerideki üreticileri korumak için gümrük vergisi de konulamaz ,avrupa birliği ile gümrük birliği,güney kore gibi ülkelerle de serbest ticaret anlaşması var.Bu durumda ,böyle devam ederse tüketiciler daha ucuz fiyat/kalite rasyosu çok daha iyi ıthal ürünleri tercih etmeye başlar, üreticiler önce üretim kapasitesini düşürürler sonra da ithalatçı olur,çalışanları da işsiz kalır.

Şimdi ,birkaç yıl önceye kadar fiyat olarak rekabet edebiliyorduk,şimdi neden edemiyoruz, bizim üretim maliyetlerimiz döviz cinsinden rakiplerimize göre niye çok daha yüksek tartışabiliriz.

Not:Hadi tekstil sektörü emek yoğun sektör,burada işçilik maliyetleri ana faktör ama televizyon,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,elektronik teçhizat birçok sanayi ürününde benzer durumlar görüyoruz.
    Son düzenleme : deniz43; 04-08-2024 saat: 11:49.

4. Bu Media Markt ın klasik yanıltma yöntemi. Olmayan ürüne olamayacak fiyat biçiyor. Mağazadan al seçeneğinde yine stok yok Buzdolabı Hepsiburadada 34800 tl. .

Alıntı Originally Posted by Gokhan Urfali Yazıyı Oku
    Bu Media Markt ın klasik yanıltma yöntemi. Olmayan ürüne olamayacak fiyat biçiyor. Mağazadan al seçeneğinde yine stok yok Buzdolabı Hepsiburadada 34800 tl. .
    Söylediğiniz ile ilgili bir bilgim yok ama s,amsung buzdolaplarının fiyat/kalite rasyosunun çok daha uygun olduğunu şüphe yok.

Bu da samsungun kendi sitesinden:

https://www.samsung.com/tr/refrigera...t47cg6636s9tr/

Aşağıdada arçelik buzdolaplarının fiyatları var,kendi sitesinden :

https://www.arcelik.com.tr/no-frost-buzdolabi

Monday August 05 2024 Actual Previous Consensus
    04:45 AM
    CN
    Caixin Services PMI JUL 52.1
    51.2 51.4
    04:45 AM
    CN
    Caixin Composite PMI JUL 51.2
    52.8

https://www.cnbc.com/2024/08/05/asia-markets.html

Japan stocks plunge as much as 7%, hovering near bear market territory, as Asia shares extend sell-off

Heavyweight trading houses such as Mitsubishi, Mitsui and Co, Sumitomo and Marubeni all plunged more than 10%.
    The yen also strengthened to its highest level against the dollar since January, and was last trading at 144.97.

Monday's decline follows Fridays rout when Japan's Nikkei 225
    and Topix fell more than 5% and 6%, respectively. The broader Topix marked its worst day in eight years, while the Nikkei marked its worst day since March 2020.

In early Monday trading, the yen
    also strengthened to its highest level against the dollar since January, and was last trading at 144.97.

Asya piyasaları son durum:

TICKER COMPANY NAME PRICE CHANGE %CHANGE
    .N225
    Nikkei 225 Index *NIKKEI 34247.56 -1662.14 -4.63
    .HSI
    Hang Seng Index *HSI 16775.62 -169.89 -1
    .AXJO
    S&P/ASX 200 *ASX 200 7726.7 -216.5 -2.73
    .SSEC
    Shanghai *SHANGHAI 2896.13 -9.21 -0.32
    .KS11
    KOSPI Index *KOSPI 2539.48 -136.71 -5.11
    .FTFCNBCA
    CNBC 100 ASIA IDX *CNBC 100 9185.98 -303.97 -3.2

https://www.cnbc.com/2024/08/04/stoc...e-updates.html

Dow futures slide more than 300 points after Nasdaq falls into a correction:

U.S. stock futures fell Sunday night following a volatile week for Wall Street, in which the Nasdaq Composite dropped into correction territory.

Dow Jones Industrial Average futures
    fell by 383 points, or 0.96%. S&P 500 futures
    and Nasdaq-100 futures
    dipped 1.6% and 2.5%, respectively.

8. Japon yenine dünyanın finansman parası boşuna demiyorlar anlaşılan. Japonlar faizlerini %1'e kadar çekip 1USD 100 Yen paritesini tekrar gündeme getirecekler mi acaba? İyi sabahlarımız olsun.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

Sayfa 2200/2460 İlkİlk ... 1200170021002150219021982199220022012202221022502300 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •