Sayfa 443/981 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543943 ... SonSon
Arama sonucu : 7844 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: Viop LVIII

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bizimkiler hamasçı orayı sağlam böldüler haması destekleyerek ben hamasın güçlenmesini israil abd nin amaçladığını bizimde bu olaya alet olduğumuzu düşünüyorum
    saptamanız çok doğru çünkü artık sonuç
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    O bölgeyi kimse toparlayamaz...
    Orası bataklık...
    Ne fetih kafası ile ne de din paydaşı ile...
    Bir milyon parça bir din ve görüş var...
    En iyisi uzak durmak...
    Sadece güneyde geniş bir tampon bölge olmalı..

Çin seddi gibi bir de duvar örmeli..
    Kimsenin geçişine izin verilmemeli..
    çok doğru bir saptama, duvar zaten var, ama sığınmacılar içeri doluştuktan sonra örüldü,..

önce mayınlar temizlendi, sığınmacılar içeri doluştu sonra da duvar örüldü, tam Türk işi yani,..

3. Türkiyenin önünde dört tane seçenek var,

1.ABD nin kaybetmesi, sanmıyorum
    2.İsrailin kaybetmesi, aynı zamnda 1. demek, sanmıyorum
    3.Suriye ile anlaşarak sağlam bir tampona gidilmesi, mecburiyet,
    4.3.maddeyi bölgesel İttifaklarla güçlendirmek,..mecburiyet

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bizimkiler hamasçı orayı sağlam böldüler haması destekleyerek ben hamasın güçlenmesini israil abd nin amaçladığını bizimde bu olaya alet olduğumuzu düşünüyorum
    Kesinlikle öyle ama bunlar olayları goremeyecek kadar ruhsuz. Belkide bu hükumet devam ederken bu isi bitirelim diye isleri hızlandırmıslardır. Ne de olsa onlar bizim kartlarımızı görerek oyuna giriyor..

5. sonuç:
    1.mecburiyetin saptanması,
    2.bu mecburiyetin yerine getirilmesi,

iktidar mecburiyeti saptamada oyalanıyor,...yerine getirmede yine oyalanıyor, ayhan53 ün Hamas ve Filistin saptaması aynen Suriye iç savaşında takınılan tutum nedeniyle Suriye içinde geçerli,..
    yani Filistine benzer şekilde Suriye iç savaşında da başlangıçta yanlış saf tutarak aynı hataya düşüldü,..

Zaten ortadoğuda ki en büyük hatayı esadla bozuşarak yaptık. hem esadı zayıflatıp suriyede pkk ve işid gibi bölücü ve tehlikeli örgütleri güçlendirerek başımıza suriyede bela aldık hemde israilin karşısında durabilecek gücün birini ekarte ederek israilin ekmeğine bir defa daha yağ bal sürdük.
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Zaten ortadoğuda ki en büyük hatayı esadla bozuşarak yaptık. hem esadı zayıflatıp suriyede pkk ve işid gibi bölücü ve tehlikeli örgütleri güçlendirerek başımıza suriyede bela aldık hemde israilin karşısında durabilecek gücün birini ekarte ederek israilin ekmeğine bir defa daha yağ bal sürdük.
    Öyle deme başı yere değenlerle yürüyordu bunlar. Sonra da bunların ne mal olduğu ortaya çıktı. Bunlar Müslüman kardeşlere diğerleri siyonistlere çalışıyordu. Yani hangisi kazansa biz Türklere nah çıkıyordu.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Esad ile bozuşarak rusya ile de tam guclenemiyor nasıl bir dış politika anlamadim.Sen güclü bir blok olusturamazsan yavaş yavas ensene binerler..

Sayfa 443/981 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •