no way!! Beklediğim global türbülans ın ilk damlaları düşmeye başladı. Twitter a youtube a bu foruma bakıyorum insanlar al al al nereden bulusan al 5 tane hisse tavsiyesi altın al gümüş al 10 tane coin bunları al 2 sene sonra füze füze yazıları videoları. Tabi son 3 senedir nereden ne alırsan hemen hemen kar yazmış. Bunlar da tık peşinde hep böyle devam edecek sanıyorlar yasla babam yasla. Önemli olan izlenme oranları. Sonra nasılsa suçlayacak birisini bulur özür videosu bende battım videosu çeker bi tık da oradan alır üstelik.
Bu son 3-4 senede gelen arkadaşlara çok sağlam bir hoşgeldin partisi bekliyorum çok sağlam böyle. Hayatları boyunca bir daha mı borsa dedirtecek kadar.
Ha o değilde sonar soul muydu lunar soul slx miydi bir arkadaş vardı. 1 hafta sonra burada ol işte önümüzdeki ay burada ol. Ben işc de ikenn falan la karışık üfürüyordu mart nisan ayında. Üstüne üstlük viop da bu borsa çok ucuz falan diye gazlıyordu milleti. Nerede kendisini gören eden var mı. ?
herkes sırayla kayboluyor mathias mesela geçen ayda sen kayıptın, eregli sürat yapınca ortadan kayboldun ta ki son 2-3 günlük düşüşe kadar hep aradık seni.
krizin ne zaman geleceğini kimse bilemez. helede senin gibiler beklerken gelmez o kriz. 1-2 aya faizler düşmeye başlayınca abd de sende hisselerine dönersin merak etme çok izledik biz bu filmi. 15 senedir full hissedeyim çok nadir nakite döndüm, ne krizler gördük sonuçta kazanan hep dogru hisselerde olanlar oldu.
Gelecekle ilgili beklenti/öngörü vs. sadece bir tahminden ibarettir. Kesinlik yoktur. İsabet ettirilebilir de ettirilemeyebilir de. Bu kaideye göre, her kim gelecekle ilgili bir şey söylediğinde yanılabilir/yanılmayabilir düşüncesiyle bakarım. Ölçüm de şudur. Bir kişi gelecekle ilgili hep isabetli tahminlerde bulunabilseydi, DÜNYANIN EN ZENGİNİ" olurdu.
Burada, kesin şöyle olacak, böyle olacak, batacak, çıkacak şeklinde kendini yırtarak beyanda bulunan arkadaşlar. Sizleri dünyanın en zenginleri listesinde görmediğimize göre, kendinizi boşuna yormayın. Hatta burasını boşuna meşgul etmeyin. Hatta, ....... gidin.
Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca.
Dağı bile taşır insan, aşık olup inanınca.
Kaybolmadık bir yere picky. Uyarılarımız kaç kere yaptık. (dün alıntıladım ) haa ne oldu yine hakeret yedik. (sonra neden yazmıyorsun kaybolmaaaaaa çakallll ) Millet demir madeninde altını boncuk gibi elle toplayıp gidip kuyumcuda satacak oyak falan gelsin paraları sanıyor. Bunun çıkarılması işlenmesi falan kolay mı öyle. Dünyanın en pis işi. Bizzat altın madeni olan firmaların bile (bak demirle karışık altın değil ALTIN ALTIN) çıkarma maliyetleri şunlar bunlar. Yahu demir madeni ni gübreli toprak diye alıp bahçesine serecek adam tutmuş hölölölö öhöömm tonunda 10 gr 20 gr efendim gramı 2500 den hölölöl lölölö yorum kasıyor.
Kayboldu diyorsun yazıyoruz küfür yiyoruz yazmıyoruz kaçtı oluyor. Sen söyle ne yapim.
Haaaahhh işte herkesin ağzında aynı terane Bence sen esas kendine sor bakalım öyle faiz düşünce herşey füze füzeee. Anlaşılan sende o ekipden mişsin. 2008 krizinde de faizler düşerken dow 14.000 den 7000 lerin altına düşmekle meşguldu. Efendim sonradan topladı da etti de 5 sene sonra heee. topladı. Bu işler bu kadar basit mi nereden hangi fiyattan bulursan gömül hisseye coine şuna buna ? 5 seneye zenginsin beee arkadaşım takma kafanaaaaa.. Bu mudur ?
Not: 3 dolar civarından 2017 de XRP için al bu kirazdan kalmaz birazdan diyen adam biliyorum . En son binance hesabını telefondan sildi etti falan. Bakmıyorum bile diyor. XRP diyince coin diyince adamın rengi atıyor anasına küfür edilmiş gibi oluyor.
Mathias
Efes yine çöküyor
O duztaban 60 dan Ereğli almadisa ismimin degistiririm
Hep şu deniyor doğru hisse!! borsanın karanlık geçmişi doğru olan hisseler ile dolu .( çukurova kepez i hatırlar mısın mesela) Zamanlama yanlış ise denklemde hissenin doğru olmasıda hiç birşey ifade etmez. HALKB bir zamanların en doğru hissesi idi 10 15 dolardan bir bıraktılar al 1 dolar bile etmiyor. vestl 15 sene süründürdü yatırımcısını birçokları bilmez sasa 8 10 sene süründürdü. ttkom tcell de dolar bazlı bitti insanlar. sngyo 2012 öncesi en kral hisse idi. Kime sorsan DOĞRU hisse idi. AL. doğru hisse. 0.20 cent. tuprs da yaşananlar ortada 2017 de 2018 de hisseyi kucaklayanlar anca dolar bazlı zararlarını 5 sene sonra çıkarabildiler. Tuprs dan bahsediyoruz burada ya. Borsa diyince ilk akla gelen şirket. Demek neymiş. Zamanlama herşey miş.
D83 adam komple borsa fonunda
Neyse umarım bilanço iyi gelir beklenende de toparlar yine 60 lara gelir. Borsada ilk kural para kaybetme. Mutlaka ama mutlaka bir fırsat çıkıyor ama 1 ay sonra ama 6 ay sonra mutlaka kazanma ihtimali yüksek bir kapı açılıyor. Önemli olan sakin kalıp bekleyebilmekde . Hep malda hissede beklemenin faziletlerinden bahsediliyor ama bazen nakitte beklemek daha mühim dir. Bunu da yapabilen ilkini yapan dan daha da azdır.
Arkadaşlar sahadan gelen bilgilere göre Altın Hikayesinde sonucun 2-3 ayı bulacağı şeklinde maalesef!
Yer İmleri