Ağustos başında ki düşüşten hemen sonra spottan alım yaptım 3-4 hisse. Artık faiz geliri, USD bazlı değer kaybettirmeye başladı. O hisseleri atıp kenara bekleyecek zamanım var bol bol. Artık VIOP'un çıkışına, düşüşüne, baskılanmasına, stresine gelemem. Arada konuya uğrayıp bakıyorum kim ne diyor diye.
Anlayacağın VIOP konusuna uzağım bu aralar, kolay kolayda girmem.
Dolar almak yerine BIST de işlem gören-alabileceğimiz hangi hisse-fonlar var?
Bunların dezavantajı var mı?
Yani fiziki dolarla yaklaşık aynı hareketi yapar mı?
YIL SONU POLİTİKA FAİZ ORANINDA NE BEKLENİYOR?
Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin ortalaması ise yüzde 46,50 olarak hesaplandı.
Yıl sonuna ilişkin beklentilerini paylaşan ekonomistlerden 2'si yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, 1'i yüzde 49, 3'ü yüzde 47,5, 5'i yüzde 45, 1'i yüzde 40 olacağını öngördü.
Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 50'de sabit bırakılmıştı.
Genel konsensüs yıl sonuna kadar 46.50
Anlık faizden 3.5 aşağı .ki bu borsayı pozitif etkileyecek oran olmaktan çok çok uzak
Bana göre 2024 sonuna kadar bu enflasyonla faizi gram düşürmeleri mümkün değil ,benim gibi düşünenlerin sayısı da azımsayacak kadar
Bugün yukarıya bir hareket yaparsa MB den bağımsız tepkinin devam ettiğini düşünmek lazım
Vob cularda long kapatacak büyük başları müsebbib olarak görebilir
Düşüşe-çıkışa mesnet her zaman vardır
Son düzenleme : bahriyeli; 20-08-2024 saat: 14:14.
*TCMB Para Politikası Kurulu, politika faiz oranını değiştirmeyerek %50 düzeyinde sabit bıraktı
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
HAYDİ GOGOGOGOGO olsunda...10200 den short açalım...
Destek atalım....
Önce yükselsin...
Yer İmleri