Aðustos baþýnda ki düþüþten hemen sonra spottan alým yaptým 3-4 hisse. Artýk faiz geliri, USD bazlý deðer kaybettirmeye baþladý. O hisseleri atýp kenara bekleyecek zamaným var bol bol. Artýk VIOP'un çýkýþýna, düþüþüne, baskýlanmasýna, stresine gelemem. Arada konuya uðrayýp bakýyorum kim ne diyor diye.
Anlayacaðýn VIOP konusuna uzaðým bu aralar, kolay kolayda girmem.
Dolar almak yerine BIST de iþlem gören-alabileceðimiz hangi hisse-fonlar var?
Bunlarýn dezavantajý var mý?
Yani fiziki dolarla yaklaþýk ayný hareketi yapar mý?
YIL SONU POLÝTÝKA FAÝZ ORANINDA NE BEKLENÝYOR?
Ekonomistlerin yýl sonu politika faizi beklentilerinin ortalamasý ise yüzde 46,50 olarak hesaplandý.
Yýl sonuna iliþkin beklentilerini paylaþan ekonomistlerden 2'si yýl sonunda politika faizinin yüzde 50, 1'i yüzde 49, 3'ü yüzde 47,5, 5'i yüzde 45, 1'i yüzde 40 olacaðýný öngördü.
Geçen ay gerçekleþtirilen PPK toplantýsýnda politika faizi yüzde 50'de sabit býrakýlmýþtý.
Genel konsensüs yýl sonuna kadar 46.50
Anlýk faizden 3.5 aþaðý .ki bu borsayý pozitif etkileyecek oran olmaktan çok çok uzak
Bana göre 2024 sonuna kadar bu enflasyonla faizi gram düþürmeleri mümkün deðil ,benim gibi düþünenlerin sayýsý da azýmsayacak kadar
Bugün yukarýya bir hareket yaparsa MB den baðýmsýz tepkinin devam ettiðini düþünmek lazým
Vob cularda long kapatacak büyük baþlarý müsebbib olarak görebilir
Düþüþe-çýkýþa mesnet her zaman vardýr
Son düzenleme : bahriyeli; 20-08-2024 saat: 14:14.
*TCMB Para Politikasý Kurulu, politika faiz oranýný deðiþtirmeyerek %50 düzeyinde sabit býraktý
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
HAYDÝ GOGOGOGOGO olsunda...10200 den short açalým...
Destek atalým....
Önce yükselsin...
Yer Ýmleri