Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Dr. İbrahim Can, CPA
@ICanAdvisory
Erol Mütercimler: "Mehmet Şimşek, 2 hafta önce istifa etmiş ancak Cevdet Yılmaz araya girip ikna etmiş. Sebebi ise zenginlerin vergilerinin affedilmesiymiş. İlk defa Mehmet Şimşek'e hak verdim."
Büyük şirketlerin 600 milyar TL vergi borcunun silinmesiyle devletin zarara uğratılması hangi kaynaktan karşılanacak? Seçim zamanı petrol bulunmuştu; oradan mı? Hayır! Tabii ki çalışanlardan karşılanacak! Çalışanların maaşı henüz ödenmeden doğrudan alınan vergiler ve maaş harcanırken dolaylı alınan vergiler artırılarak zarar kapatılacak.
Devlet yönetiminde görevli olan memurların asla kişiliği veya kişisel özellikleri toplum psikolojisinde bir duygusal bağ kurma veya acıma ya da acındırma aracı olarak ileri sürülemez! Çünkü memurların uygulamakla yükümlü olduğu hukuk kuralları kamu yararına dosdoğru uygulanmalıdır. Nasıl ki bir asker gerektiğinde vatanı için canını seve seve verir ve şehit olursa memurluk da bundan farklı değildir. Şehit askerin kişiliği veya kişisel özellikleri önemli değildir. Görevini dosdoğru uygulaması esastır. Bu nedenle herhangi bir memurun "vicdanım rahat değil, istifamı sundum ama araya tanıdıklar girdi çok ısrarcı oldu da o yüzden devam ediyorum" demesi asla kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. Bu bir manipülasyon olur ki halkın kandırılması için devlet ve hükümet ayrımında soyut kavramların ve hukuk kurallarının kişiler üzerinden eğilip bükülmeye çalışılması ve çarpıtılması asla kabul edilemez.
Umarım bu açıkladığım düşünce toplumda kolektif bilinçle doğru bir şekilde karşılık bularak anlaşılır.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Yer İmleri