Japon 'ev kadýnlarý' Türk lirasýna geri dönüyor
Japon bireysel yatýrýmcýlar yeniden Japon yeni karþýsýnda Meksika pezosu ve Türk lirasý pozisyonlar açmaya baþladý.
Blooomberg
Ablacýðým, uyuyun-baþým aðrýyor deyin...Ne iþiniz var TL ile...![]()
3 haftadýr 300 puan banda sýkýþtý
Ben bu bandýn aþaðý sert kýrýlacaðýný ve asýl dalganýn o zaman baþlayacaðýný beklemeye devam ediyorum
akepe dosyasý biriktirsen nolacak ?
elinde belge kanýt ile bir AKEPE'liye gidip ''bunlar hýrsýzmýþ, çalmýþlar... '' desen
''öylemiii... o zaman reyize oy virmeyelim... '' dimeyecekki
sana diyeceði ne olacak ?
''ötekilerde çalýþyordu...''
alt derece sayým olasýlýðý..
özet : duzeltme devam ediyor ama dalga dibi görülmüþ olabilir. mi ... epik wave 5 of 3.. hazýrlýklar devam ediyor..
önceki grafikteki turuncu cizginin karsiligi sayimdaki b-d cýzgýsý .. turuncu yani b-d her türlü önemli...kýrýlým ideal zaman hedefine gayet yakýn ... ytd kýsmet.herkese bol þans...
![]()
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
Dr. Ýbrahim Can, CPA
@ICanAdvisory
Erol Mütercimler: "Mehmet Þimþek, 2 hafta önce istifa etmiþ ancak Cevdet Yýlmaz araya girip ikna etmiþ. Sebebi ise zenginlerin vergilerinin affedilmesiymiþ. Ýlk defa Mehmet Þimþek'e hak verdim."
Büyük þirketlerin 600 milyar TL vergi borcunun silinmesiyle devletin zarara uðratýlmasý hangi kaynaktan karþýlanacak? Seçim zamaný petrol bulunmuþtu; oradan mý? Hayýr! Tabii ki çalýþanlardan karþýlanacak! Çalýþanlarýn maaþý henüz ödenmeden doðrudan alýnan vergiler ve maaþ harcanýrken dolaylý alýnan vergiler artýrýlarak zarar kapatýlacak.
Devlet yönetiminde görevli olan memurlarýn asla kiþiliði veya kiþisel özellikleri toplum psikolojisinde bir duygusal bað kurma veya acýma ya da acýndýrma aracý olarak ileri sürülemez! Çünkü memurlarýn uygulamakla yükümlü olduðu hukuk kurallarý kamu yararýna dosdoðru uygulanmalýdýr. Nasýl ki bir asker gerektiðinde vataný için canýný seve seve verir ve þehit olursa memurluk da bundan farklý deðildir. Þehit askerin kiþiliði veya kiþisel özellikleri önemli deðildir. Görevini dosdoðru uygulamasý esastýr. Bu nedenle herhangi bir memurun "vicdaným rahat deðil, istifamý sundum ama araya tanýdýklar girdi çok ýsrarcý oldu da o yüzden devam ediyorum" demesi asla kabul edilebilir bir yaklaþým deðildir. Bu bir manipülasyon olur ki halkýn kandýrýlmasý için devlet ve hükümet ayrýmýnda soyut kavramlarýn ve hukuk kurallarýnýn kiþiler üzerinden eðilip bükülmeye çalýþýlmasý ve çarpýtýlmasý asla kabul edilemez.
Umarým bu açýkladýðým düþünce toplumda kolektif bilinçle doðru bir þekilde karþýlýk bularak anlaþýlýr.
Yer Ýmleri