Sayfa 913/981 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923963 ... SonSon
Arama sonucu : 7844 madde; 7,297 - 7,304 arası.

Konu: Viop LVIII

1.  Alıntı Originally Posted by baba_baskan Yazıyı Oku
    Selam olsun hepinizie. Yıllar vardır buralara gelmediğim. Bazen herşeyden uzak kalmak. Yeniden sıfırlamak iyidir. Umarım herkez iyidir.
    Hoşgeldin, eskisi kadar kalabalık değiliz artık

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    hatunluk mesele olsa ariston abi ipi eline vermez.

cinlere kadınlardan daha fazla merakı var

:
    Kadın cinlere demek istedin sanırım [emoji846]

SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Cates arase basgz enery enjsa aygaz
    CATES, bütün kredilerini kapandığını söylemişti, iyi kar gelmeliydi

Bilançosuna bakabildiniz mi?

Mehmet Şimşek ile ilgiliyse borsa düşüşü
    Saat 5 de, açıklama yapsa, %+2 kapatırdı diye düşünüyorum..

Ama yapmadı,

kağıtları sert düşürdüler,
    5 saat sonra 21.21 de vadeli de %-1e doğru inerken, günü %-3 le kapatmak üzere olan viopu, tweetle yukarı aldırdı, aldılar her neyse..

Açıklamasıyla yalanları başkalarına yüklerken, saat farkıyla yapılan açıklama
    Manipülasyona dönük şüpheleri ortadan kaldırmıyor..

5. https://www.youtube.com/live/cTIeJws...4vy9NaajcOiQMh

Bu videoyu izleyen var mı ne düşünüyorsunuz? Borsadan iyice ümidim kırıldı dolar, altın ve faiz daha mantıklı geldi.

6. Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/the...-haberi-762526

The Economist: Türkiye'de zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor!
    "The Economist, Türkiye'deki gelir eşitsizliğine yönelik bir analiz yayımladı. Yazıda gelir farkı uçurumunun derinleştiğine dikkat çekilirken hem lüks tüketimin patladığı hem de enflasyon yüzünden düşük ve orta gelirli kesimin alım gücünün eridiği vurgulandı.

-"Türkiye'de son yıllarda gelir adaletsizliği artarken, servet dağılımında da fark açılıyor. En zengin yüzde 1'lik kesim servetin yüzde 40'ını alırken, yüksek enflasyon ortamı da bu makası daha da açıyor. Zenginlerin servetlerinin arttığı bu dönemde, yoksul da daha yoksullaşıyor."

-Hafta içi bir öğleden sonra, İstinye Park AVM'de butikler zarif bir şekilde hareketleniyor. Şehrin Michelin yıldızlı restoranları aylarca dolup taşıyor ve yat limanları dolu. Türkiye'nin en büyük şehrinde, lüks malların tüketimi artarken, şaşırtıcı bir servet patlamasının belirtileri her yerde görülüyor. Zenginler daha da zenginleşiyor: Türkiye'de ultra zenginlerinin (30 milyon dolar veya daha fazla servete sahip olanlar) sayısı 2022 ile 2023 arasında yüzde 10 arttı. Ancak ortalama bir Türk'e daha zengin olduklarını hissedip hissetmediklerini sorun, cevap neredeyse kesinlikle hayır olacaktır"

"kara para","kayıt dışı ekonomi" kazançları,yolsuzluk ekonomisi ve ücretlerin ve tasarrufların eritilerek küçük bir zümreye yapılan devasa "servet transferi" küçük bir zümrenin fiyatına bakmadan çılgınca sınırsızca para harcaması talep enflasyonu yaratması sonucunu getirdi.Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ücretlilerin ve emeklilerin satın alma gücünü daha da eriterek ,açlık sınırı altında yaşatarak, talep enflasyonunun geriletebileceğini düşünmek ise tam bir komedi.
    Her yıl yüzmilyonlarca TL tüketim yapıp vergi kaydı olmayan binlerce kişi var.Son vergi yasasında "nereden buldun" benzeri bir madde tasarı içinde vardı ve bu maddeye göre kazancının kaynağını gösteremeyenler için, bu kazançlar vergilendirilecekti ama veto yedi.

Bu şekilde devam ederse gelir dağılımı daha da çok bozulmaya enflasyon da çok yüksek kalmaya devam eder.

7.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek ile ilgiliyse borsa düşüşü
    Saat 5 de, açıklama yapsa, %+2 kapatırdı diye düşünüyorum..

Ama yapmadı,

kağıtları sert düşürdüler,
    5 saat sonra 21.21 de vadeli de %-1e doğru inerken, günü %-3 le kapatmak üzere olan viopu, tweetle yukarı aldırdı, aldılar her neyse..

Açıklamasıyla yalanları başkalarına yüklerken, saat farkıyla yapılan açıklama
    Manipülasyona dönük şüpheleri ortadan kaldırmıyor..

Twitter dan etkilenmiş siyasi bir yorum...

MŞ, birilerinin ırzına geçtiği ekonomiyi rasyonaliteye dönerek ekibiyle birlikte düzeltmeye çalışmaktan başka bir şey yapmıyor.

Tabii son 3-4 senede bedava paraya alışmış ama birilerinin yarattigi enflasyonla milletin ırzına geçmiş ve kat ve kat kazanmış kesimin bu hoşuna gitmiyor...

Bu yav..aklar hala bedava parayla 10-20 kat kazanmak istiyor... 3-4 kat yetmiyor artik bu yav.aklara...

MŞ nin borsa ile falan uğraşacak vakti yok...

Düşünce tarzimiz ne olursa olsun liyakatliyle çapsız i birbirinden ayırmak zorundayız...

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Kadın cinlere demek istedin sanırım [emoji846]

yok onu kast etmedim.. ariston abi realist biri... böyle insanlar herkesle kolay kolay anlaşamaz boşa vakit kaybı diyerek oradan uzaklaşmayı tercih eder.

teknik anlamda sosyopat olmak ayrı sosyopat olmak ayrı bana göre. kafa yapısı.

yaşı var sanırım aristonun haliyle yaşayacağını yaşamış bu dünyadan alacağını almış. belkide çocukluğundan kalma hayalleri veya hobilerine devam etmek istemiş olabilir . ama yalnız..

bana sorarsan in cin min yok dayu

birtenesi bile gelmedi cini bıraktım birtene minnoş kalpli kötü ruhtan bile eser yok.

5 sene öncede yazmıştım.

davetim hala geçerli...

https://www.hisse.net/topluluk/showt...49#post6875249

Sayfa 913/981 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •