Mehmet Þimþek ile ilgiliyse borsa düþüþü
Saat 5 de, açýklama yapsa, %+2 kapatýrdý diye düþünüyorum..
Ama yapmadý,
kaðýtlarý sert düþürdüler,
5 saat sonra 21.21 de vadeli de %-1e doðru inerken, günü %-3 le kapatmak üzere olan viopu, tweetle yukarý aldýrdý, aldýlar her neyse..
Açýklamasýyla yalanlarý baþkalarýna yüklerken, saat farkýyla yapýlan açýklama
Manipülasyona dönük þüpheleri ortadan kaldýrmýyor..
SM-A336E cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
https://www.youtube.com/live/cTIeJws...4vy9NaajcOiQMh
Bu videoyu izleyen var mý ne düþünüyorsunuz? Borsadan iyice ümidim kýrýldý dolar, altýn ve faiz daha mantýklý geldi.
Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
https://www.ekonomim.com/ekonomi/the...-haberi-762526
The Economist: Türkiye'de zengin daha zengin, yoksul daha yoksul oluyor!
"The Economist, Türkiye'deki gelir eþitsizliðine yönelik bir analiz yayýmladý. Yazýda gelir farký uçurumunun derinleþtiðine dikkat çekilirken hem lüks tüketimin patladýðý hem de enflasyon yüzünden düþük ve orta gelirli kesimin alým gücünün eridiði vurgulandý.
-"Türkiye'de son yýllarda gelir adaletsizliði artarken, servet daðýlýmýnda da fark açýlýyor. En zengin yüzde 1'lik kesim servetin yüzde 40'ýný alýrken, yüksek enflasyon ortamý da bu makasý daha da açýyor. Zenginlerin servetlerinin arttýðý bu dönemde, yoksul da daha yoksullaþýyor."
-Hafta içi bir öðleden sonra, Ýstinye Park AVM'de butikler zarif bir þekilde hareketleniyor. Þehrin Michelin yýldýzlý restoranlarý aylarca dolup taþýyor ve yat limanlarý dolu. Türkiye'nin en büyük þehrinde, lüks mallarýn tüketimi artarken, þaþýrtýcý bir servet patlamasýnýn belirtileri her yerde görülüyor. Zenginler daha da zenginleþiyor: Türkiye'de ultra zenginlerinin (30 milyon dolar veya daha fazla servete sahip olanlar) sayýsý 2022 ile 2023 arasýnda yüzde 10 arttý. Ancak ortalama bir Türk'e daha zengin olduklarýný hissedip hissetmediklerini sorun, cevap neredeyse kesinlikle hayýr olacaktýr"
"kara para","kayýt dýþý ekonomi" kazançlarý,yolsuzluk ekonomisi ve ücretlerin ve tasarruflarýn eritilerek küçük bir zümreye yapýlan devasa "servet transferi" küçük bir zümrenin fiyatýna bakmadan çýlgýnca sýnýrsýzca para harcamasý talep enflasyonu yaratmasý sonucunu getirdi.Temel ihtiyaçlarýný karþýlayamayan ücretlilerin ve emeklilerin satýn alma gücünü daha da eriterek ,açlýk sýnýrý altýnda yaþatarak, talep enflasyonunun geriletebileceðini düþünmek ise tam bir komedi.
Her yýl yüzmilyonlarca TL tüketim yapýp vergi kaydý olmayan binlerce kiþi var.Son vergi yasasýnda "nereden buldun" benzeri bir madde tasarý içinde vardý ve bu maddeye göre kazancýnýn kaynaðýný gösteremeyenler için, bu kazançlar vergilendirilecekti ama veto yedi.
Bu þekilde devam ederse gelir daðýlýmý daha da çok bozulmaya enflasyon da çok yüksek kalmaya devam eder.
Twitter dan etkilenmiþ siyasi bir yorum...
MÞ, birilerinin ýrzýna geçtiði ekonomiyi rasyonaliteye dönerek ekibiyle birlikte düzeltmeye çalýþmaktan baþka bir þey yapmýyor.
Tabii son 3-4 senede bedava paraya alýþmýþ ama birilerinin yarattigi enflasyonla milletin ýrzýna geçmiþ ve kat ve kat kazanmýþ kesimin bu hoþuna gitmiyor...
Bu yav..aklar hala bedava parayla 10-20 kat kazanmak istiyor... 3-4 kat yetmiyor artik bu yav.aklara...
MÞ nin borsa ile falan uðraþacak vakti yok...
Düþünce tarzimiz ne olursa olsun liyakatliyle çapsýz i birbirinden ayýrmak zorundayýz...
yok onu kast etmedim.. ariston abi realist biri... böyle insanlar herkesle kolay kolay anlaþamaz boþa vakit kaybý diyerek oradan uzaklaþmayý tercih eder.
teknik anlamda sosyopat olmak ayrý sosyopat olmak ayrý bana göre. kafa yapýsý.
yaþý var sanýrým aristonun haliyle yaþayacaðýný yaþamýþ bu dünyadan alacaðýný almýþ. belkide çocukluðundan kalma hayalleri veya hobilerine devam etmek istemiþ olabilir . ama yalnýz..
bana sorarsan in cin min yok dayu
birtenesi bile gelmedicini býraktým birtene minnoþ kalpli kötü ruhtan bile eser yok.
5 sene öncede yazmýþtým.
davetim hala geçerli...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...49#post6875249
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Yer Ýmleri