Sayfa 171/634 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271 ... SonSon
Arama sonucu : 5072 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Dediğim gibi , bunlara aldırış etmemek lazım.... Engellemek ve yola devam etmek gerekiyor. %10-15-20 hatta %30 zararı göze alamayanın borsada işi olmamalı... Borsadan çıkınca neye yatırım yapılacak? mevduata mı? dövize mi? hiçbirinin enflasyon karşısında şansı yok.. Orta ve uzun vade de enflasyonu yenebilecek tek enstrüman borsa.. Yine tek seçenek borsa kalıyor.
    Nasip oldu, birkaç yatırım yaptım hayatta. Getiri-zahmet dengesinde borsa gibisi yok. Bu dalgalanmalara katlanamayanlar, dediğiniz gibi bu piyasada yatırım yapmamalı. 20 sene öncesine gidebilsem ya da 20 sene sonrasında ÖLESİYE sadece borsa yatırımı yaparım, tabi ki de abidik gubidik şirketlere değil, kurumsal koç gibi şirketlere.
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
    %70-80 arasında ihracat yapan bir firmanın türkiye ile olan satış ilişkisi oldukça azdır.. Önemli olan satış yaptığı ülkedeki pariteler ve satış adetleri ile kar marjıdır, ordaki yatırımlarıdır.. Froto EUR/USD paritesinden etkileniyor.. Şişe cam gibi... Maliyet yönetimi ve kar marjları da önemli.. Eğer ECB faiz indirirse bu forotoya yarar. Çünkü piyasa canlanmaya başlar.Volkswagen ford otosan ile işbirliğine devam ederse (ki çinlilerle rakebet için nerdeyse şart oldu) bu frotonun pazar payını artırır. Hidrojen motoru ve gelecekteki arge çalışmaları da piyasaya uyumunu geliştirir.. Satış adetleri ve marjları ilerde artar..Ama bunlar bugünden yarına olmaz.. Bu nedenle orta ve uzun vade kağıdıdır ford otosan.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
    İşin özü , şirketten eminseniz olumsuz fikirli adamları bloklayın gitsin... Şirketten emin değilseniz zaten hiç girmeyin..İnsan endişe ile yatırım yapamaz...

Son 1 senede , borsayla hic alakasi olmayan tipler bile hisse sahibi olduysa
    Borsa güzellemesi yapan meydancılar işini başarıyla yapmış demektir.

Ford orta uzun vadede iyi bir sirket olabilir ama bu hangi fiyattan aldığına hangi vadede beklediğine baglı.

Otosanı doğrudan bağlamaz ama illa ki etkiler : amerikadaki ford da 15 dolardan 10 dolara indi agustostaki çöküşte. Şimdi 11civarı.
    Hadi bakalım %40 dolar bazında kazansınlar da zararlarını kurtarsınlar şimdi.

5.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Son 1 senede , borsayla hic alakasi olmayan tipler bile hisse sahibi olduysa
    Borsa güzellemesi yapan meydancılar işini başarıyla yapmış demektir.

Ford orta uzun vadede iyi bir sirket olabilir ama bu hangi fiyattan aldığına hangi vadede beklediğine baglı.

Otosanı doğrudan bağlamaz ama illa ki etkiler : amerikadaki ford da 15 dolardan 10 dolara indi agustostaki çöküşte. Şimdi 11civarı.
    Hadi bakalım %40 dolar bazında kazansınlar da zararlarını kurtarsınlar şimdi.
    Katılıyorum. UV Ortalamadan yukarıya doğru çok sapan şirketleri almaya çekiniyorum. Çizgiye değiyorsa hele hele altına inmişse affetmiyorum genelde. 1000 tl üstü yüklü girenler o yüzden bir süre asık suratla gezebilirler.

Kader nasip kısmet

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Katılıyorum. UV Ortalamadan yukarıya doğru çok sapan şirketleri almaya çekiniyorum. Çizgiye değiyorsa hele hele altına inmişse affetmiyorum genelde. 1000 tl üstü yüklü girenler o yüzden bir süre asık suratla gezebilirler.

Kader nasip kısmet
    Ben katılmıyorum.. borsa zaten her ay ortalama %5 düşüyor enflasyon etkisi ile.... Frotonun reel olarak bu fiyatlarda olması sadece spekülasyon kimbilir belkide manıpulasyon..

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ben katılmıyorum.. borsa zaten her ay ortalama %5 düşüyor enflasyon etkisi ile.... Frotonun reel olarak bu fiyatlarda olması sadece spekülasyon kimbilir belkide manıpulasyon..
    Hangi sebeple olursa olsun, fiyat uv ortalamaya geldiğinde alım yapanlar daha ucuzdan mallanmış oluyorlar. İster manipülasyon ile gelsin o fiyat ister spekülasyon ile. Ana trendi kıracak şekilde temel analiz tarafında bozulma yoksa o trend bundan önceki 10 20 senede nasıl ilerledi ise o şekilde devam ediyor.

1000 tl üstünden alanlar için de dünyanın sonu değil eğer tek hisse bütün para ile girmedilerse. öyle bir yatırım şekli bana göre uygun değil zaten. Yapılmasını doğru bulmuyorum. Fedor yapmıştı sonra dipten kusuverdi

Ytd

8. Şu an bu bahsettiğim uv ortalama çizgisine değen birkaç şirket var. Bunları yükleniyorum. Froto yu tutuyorum sadece. (Alımlar sınırlı anlamında) Yüklenme kısmını bayadır yapmıyorum. Rolantide devam. Arada 2-3 lot şeklinde.

Ytd
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 27-08-2024 saat: 13:58.

Sayfa 171/634 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •