Facebook ta bir grupta karsima cikti insanlar huzurevi fiyatlarini paylasmis hemde bunlar eski fiyatlar
Bu parayi veremeyen yaslilara kim nerede nasil bakiyor?
Ben sansliydim ana babam vefat edeli cok oldu o zamanlar eve bakici almak ayda 500 dolardi ve herseyi yapardi ve bizde oyle yaptik. Hem yatalak hastaya bakar hem yemek yapar hem alisverise cikar evi temizlerdi hepsi 500 dolardi o zamanlar.
Eskiden huzurevi fiyatlarini bilmiyorum ama bana cok yuksek geldi
----
İki arkadaşımın annesi bakimevinde kaldı uzun süre. Cok cok maliyetli özel bakimevleri. İkisi de memnun kaldı ancak aylık ücret 85 000 civari. İkisi de İstanbul Avrupa yakasında. Bir arkadaşım annesinin evini sattı, o parayı huzurevi icin harcıyor şu anda. Devlette nasıl oluyor bilmiyorum. İki arkadaşım da ozeldeki hizmetten memnundu. Ancak birisi haftada 2 veya 3, diğeri haftada bir olmak üzere daima annelerini gidip bizzat ziyaret ettiler. En özel yer de olsa, ayda 150 000 de odeseniz gidip sürekli görmeden bu doğru dürüst yürümüyor malesef. Allah hiç birimizi elden ayaktan düşürmesin diliyorum...
----------------------------
Özel huzurevlerine asla emekli maaşı yeterli gelmiyor. Bursada 35.000 tl yi buluyor bez parasi ilac yuzdesi gibi ilavelerle ücretle kolaylıklar diliyorum zor süreç.
------------------
Bizim tanıdığımız yeni 45 bine bakıcı tuttu gerçekten fiyatlar çok yüksek altı da baglanmiyor
Yer İmleri