Sayfa 623/719 İlkİlk ... 123523573613621622623624625633673 ... SonSon
Arama sonucu : 5748 madde; 4,977 - 4,984 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. yakında eczanelerde greve gider, şu zammı yapsınlarda herkes bir rahatlasın. umarım eylül başı yapılır biter, sonraki de 2025 şubatta olur eski düzende gider.

2. zam konusu:

27 Ağustostan geçerli olmak üzere, ürün bazlı olarak (genel değil) kimi ilaçlara zam yapıldı. devanın da 10 civarı ürünü zam aldı (örn cefaks bazı formları.. tümü değil).. fakat bu zamlar firmaların dişinin kovuğuna dahi sığmaz..

genel zam yapılması konusunda aciliyet bunun ötesindedir.

şöyle de bir şey vardır; diyelim ki zam konusunda bir umut yok ve firmanın zarar eden ürünleri var.. bu durumda, hammade alımı yapmıyor. sonra son dakikada MŞ isterse %500 zam yapsın, hammadede yoksa, ilaç da yoktur.. bu hammaddeler ürün süreli terminlerle (lead time) geliyor ve gelince de 1 gecede mamüle dönüşmüyor.. gelen malın malzeme kalite kontrolünden, üretim planına alınması, üretim sonraki kalite gücencilerin pazara verilmsi için onay vb toplamda 5-6 ayı bulan süreler olabilir (uç noktaları saymıyorum)..

üstelik de stratejik olarak devletin bizzat kendisinin belirlediği 5 sektörden biridir. kar etmesine müsade etmediğin bir sektör nasıl stratejik olur ki.. capital birikimi yapamayan sektör nasıl ar-ge ve yatırım için fon biriktirsin??

sektör temsicileri hiç de utangaç ve çekingen olmayan bir içerikte taleplerini ilettiler. sonrası; devleti yöneten ekibin tercihidir. hiç zam da yapmayabilirler. nasıl ki eğitim konusuna yeterli yatırım yapılmadı ve uygun olmayan vizyonla; kalite her yıl geriye gittiyse (bkz PISA skorlarımız, lgs ve üniversite giriş net ortalamaları, üniversitede eğitim aldığı ders konularında yazılan konuların temellerine dahi iş mülakatında cevap veremeyen mezunlar vs vs vs ), sağlık alanında da kaliteyi düşürmek için politika tercihleri yapabilirler... zam yapmamak da bir tercihtir ama sonuçları tabi ki olur: üretim kısıtlanması, mal yokluğu, uzun vadede bu alana daha az yatırım yapılması, çok iyi büyümekte olan ihr/ith dengesinin bozulmaya başlaması, hasta memnuniyetsizliği, tedavi edilmeyen hastalıklar dolayısyal üşgücü kayıpları vb vb.. ölçülen ve ölçülmeyen bir sürü yan etki olur..
    Son düzenleme : Maslak1; 29-08-2024 saat: 13:38.

3.  Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    bazı ilaç şirketleri ve yılbaşından bu yana gösterdikleri performanslar.

turk ilaç ve serum sanayi a.ş. +110.47%

gen ilaç ve sağlık ürünleri sanayi ve ticaret a.ş. +75.45%

oncosem onkolojik sistemler sanayi ve ticaret a.ş. +38.28

eis eczacıbaşı ilaç sınai ve finansal yatırımlar sanayi ve ticaret a.ş. +10.68

deva holding a.ş. -12.63%

xu100 +27.64%

diğer firmalarında ilaçlarına zam gelmedi. Diğer firmalarda enflasyon muhasebesi yapıyor. şartlar eşit.

kaynak: https://tr.tradingview.com/markets/s...uticals-major/
    bu tablonun sorumlusu ilaca zam yapılmaması ise şayet, ilaç zammı tabloyu tersine çevirebilir. Fakat böyle bir saçmalık olur mu zam gelmediyse diğerlerine de gelmedi, ''diğerleri nasıl böyle performans gösterdi'' diyorsan evet ilaç zammının etkisi konusunda da kuruntu yapılıyor demektir. Bunu bir olumsuz eleştiri olarak addetmeyin. aksi yönde bir fikri olan varsa dinlemek isteriz.

4. bist fiyatlaması:

çok uzun zamanadır ilk kez 2 USD aldına düştük, diye biliyorum.. çöp fiyatlamasıdır. defter değerinin de gerisindedir. üstelik, bir de expertiz değeri ile net varlık değeri hesabı (arsa, arqazi, ruhsat vs ) yapsak, onunda 1/3ü bile olmaz..

adil fiyattan fiyatlanamasındaki en temel konu bence, PR (tanıtım) eksikliğidir. bunu da besleyen temel konu şirketin bizzat kendisini anlatmaktan imtina etmesidir. selec hk bu sabah 4 tane değerleme (aracı kurum hedef fiyat fiyat) gördüm.. bizim firma olarak önemimiz sektörde ondan geri değildir. sektörün kutu bazında 2. büyük firmasıyız.. yakında tl olarak da 1-2 kademe yukarı çıkabiliriz ama bize değerleme yapan, rapro yazan bir aracı kurum YOK..

aracı kurumlar bence firmaya yaklaşamıyor ki bırakın firmanın bloombergde falan kendisini anlatmasını..

spec'imiz varsa, o belki de PH ve ekibidir. eğer SPECimiz yoksa, PH ve ekibinden korktuklaırndan dolayı yoktur (Eastpharmanın serbest dolaşımda olmayan miktarı alelacele dolaşıma sokma korkusu) .. bu kısım tamamen tahmindir. bildiğim bir konu değildir.

bist dışı satışta olası değeri hakkındaki görüşümü tecrübeme göre daha evvel yazmıştım.. bist fiyatı ise onun açık ara gerisindedir.

yakında TR pazarında ilaç firma satışları olabilir (belki.. piyasa aktif).. olursa; bir emsal de görmüş oluruz..

5. İlaca zam gelmesinin hisse fiyatına etkisi sınırlı olur geçmişte ilaca zam geldiği gün hisse eksi kapatmıştı(tam komedi) ilaç zammının şirketin karlılığına pozitif etkisi olur Philip ve arkadaşları kar payı ve primlerini alıp yoluna devam eder. Hisse fiyatını buradaki hakim grup belirliyor (buna yönetimin dahli olabilir) yukarı sür gelenin eline ver sonra aşağı çek yukarıdan alanları bezdir aşağılardan yerine koy böyle devam eder gider.

6.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    bist fiyatlaması:

çok uzun zamanadır ilk kez 2 USD aldına düştük, diye biliyorum.. çöp fiyatlamasıdır. defter değerinin de gerisindedir. üstelik, bir de expertiz değeri ile net varlık değeri hesabı (arsa, arqazi, ruhsat vs ) yapsak, onunda 1/3ü bile olmaz..

adil fiyattan fiyatlanamasındaki en temel konu bence, PR (tanıtım) eksikliğidir. bunu da besleyen temel konu şirketin bizzat kendisini anlatmaktan imtina etmesidir. selec hk bu sabah 4 tane değerleme (aracı kurum hedef fiyat fiyat) gördüm.. bizim firma olarak önemimiz sektörde ondan geri değildir. sektörün kutu bazında 2. büyük firmasıyız.. yakında tl olarak da 1-2 kademe yukarı çıkabiliriz ama bize değerleme yapan, rapro yazan bir aracı kurum YOK..

aracı kurumlar bence firmaya yaklaşamıyor ki bırakın firmanın bloombergde falan kendisini anlatmasını..

spec'imiz varsa, o belki de PH ve ekibidir. eğer SPECimiz yoksa, PH ve ekibinden korktuklaırndan dolayı yoktur (Eastpharmanın serbest dolaşımda olmayan miktarı alelacele dolaşıma sokma korkusu) .. bu kısım tamamen tahmindir. bildiğim bir konu değildir.

bist dışı satışta olası değeri hakkındaki görüşümü tecrübeme göre daha evvel yazmıştım.. bist fiyatı ise onun açık ara gerisindedir.

yakında TR pazarında ilaç firma satışları olabilir (belki.. piyasa aktif).. olursa; bir emsal de görmüş oluruz..
    PR (tanıtım) eksikliği konusunda bir ek bilgi paylaşayım. aslında bu konuyu direkt özetliyor. Holding websitesi'nde ''Basın'' sekmesi var. Basın sekmesine tıkladığınızda içerik yok. Anasayfaya yönlendiriyor. Hem türkçe hem ingilizce versiyonda. Sanırım bir hata değildir. Kasıtlı yapıldığına inanıyorum. Yok hataysa burdan duyurmuş olalım. sitenizde basın sekmesi deaktif. Hoş son 3 4 yıldır basında bir habere de konu olmadınız da...

7. Çok önceleri portföyümün en büyük hissesi olup 1-2 sene tuttuğum dönemler oldu. Neyse ki bir yerde kol kestim. Şimdi aşırı düştü mü alıp %8-10 + yla satıyorum. Bugün 66 dan aldım. Önümüzdeki hafta 72 den veririm inş. Bu kağıt daha fazlasını haketmiyor. Burada halen sabırla temel analiz yapanaları da saygı ve hayretle izliyorum.

8. Devlet vergi kaybına uğradığı için yıllık cirosu 50milyon u geçemeyen sirketlere enf.muh. zorunluluğu kaldırdı. İlginç bir dönem .

UOTE=Tesla136;6882591]Çok önceleri portföyümün en büyük hissesi olup 1-2 sene tuttuğum dönemler oldu. Neyse ki bir yerde kol kestim. Şimdi aşırı düştü mü alıp %8-10 + yla satıyorum. Bugün 66 dan aldım. Önümüzdeki hafta 72 den veririm inş. Bu kağıt daha fazlasını haketmiyor. Burada halen sabırla temel analiz yapanaları da saygı ve hayretle izliyorum.[/QUOTE]

Sayfa 623/719 İlkİlk ... 123523573613621622623624625633673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •