Sayfa 259/308 İlkİlk ... 159209249257258259260261269 ... SonSon
Arama sonucu : 2457 madde; 2,065 - 2,072 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Favok e amortisman gideri ekleniyor, baştan amortisman çıkarıldığı için.

Yazılım firmasında bu kadar amortisman olması da tuhaf.

Çalışan sayısı 739 olmuş. 6 ay önce 187 kişiymiş.
    Sene başında aldığı 600 milyonluk iş ile birlikte 500 kişi aldılar.Bu yeni aldıkları 500 kişi bu işe özel aldiklari elemanlar.Çalisan sayısi o yüzden aniden yükselmis gözükmekte..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

2. Yeni işlerle çalışan sayısı 1000 kişiyi geçer demişlerdi sirketten.

Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Sene başında aldığı 600 milyonluk iş ile birlikte 500 kişi aldılar.Bu yeni aldıkları 500 kişi bu işe özel aldiklari elemanlar.Çalisan sayısi o yüzden aniden yükselmis gözükmekte..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

3.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Favok e amortisman gideri ekleniyor, baştan amortisman çıkarıldığı için.

Yazılım firmasında bu kadar amortisman olması da tuhaf.

Çalışan sayısı 739 olmuş. 6 ay önce 187 kişiymiş.
    Gelistirilen yazılım ürünleri, maddi olmayan duran varlıkta gösteriliyor. Muhtemelen onların amortismanıdır.

Tıpkı maddi duran varlıklarda olduğu gibi maddi olmayan duran varlıkların maliyetlerinin yıllara sistematik bir şekilde dağıtılması işlemi amortisman olarak ifade edilir.

4.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Gelistirilen yazılım ürünleri, maddi olmayan duran varlıkta gösteriliyor. Muhtemelen onların amortismanıdır.

Tıpkı maddi duran varlıklarda olduğu gibi maddi olmayan duran varlıkların maliyetlerinin yıllara sistematik bir şekilde dağıtılması işlemi amortisman olarak ifade edilir.
    Evet de neden tek seferde tüm amortisman i giderlestirmisler soru bu?

Vergiden bir avantaj sağlamak için mi acaba???

Gelistirdikleri yazılımları bu şekilde bir kalemde amortisman gideri olarak gösteriyor olsa diğer yazılım sirketlerine de baktım onlarda böyle bir duruma denk gelmedim..(Fonet,Kront,Logo vs)

Son düzenleme : Eagle24; 07-09-2024 saat: 16:18.

5.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Evet de neden tek seferde tüm amortisman i giderlestirmisler soru bu?

Vergiden bir avantaj sağlamak için mi acaba???

Gelistirdikleri yazılımları bu şekilde bir kalemde amortisman gideri olarak gösteriyor olsa diğer yazılım sirketlerine de baktım onlarda böyle bir duruma denk gelmedim..(Fonet,Kront,Logo vs)

Miatk nin 2 milyon amortisman gideri yazdığı bir ortamda Ardyz nin 137 milyon amortisman gideri yazması abartı olmuş.

Miatk ile Ardyz nin maddi olmayan duran varlıkları birbirine yakın çünkü.

6.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Net kâr,favök ceyreklik ve yıllık marjlar..

Favok ceyreklik %59,8
    Favok yıllık %69,47
    Net kâr ceyreklik %15,63
    Net kâr yıllık %37,75

Benim bahsettiğim Net kâr marjı yıllık hocam.(Favok ayrı)Bu marjı sene sonu için %40 aliyorum eğer basarabilirse..Benim hesap burdan geliyor özetle..

Anladım hocam, sadece karışıklık olmasın diye belirtmiştim. zira yatırımcı sunumunda net kar tahmini yapmamışlardı,

Net kar marjının em li durumda nasıl çıkacağı tam bir muamma, bence yatırımcı sunumunda bu belirsizlikten dolayı yer vermediler. Bakalım yeni yatırımcı sunumunda beklentiler nasıl olacak.

7.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Miatk nin 2 milyon amortisman gideri yazdığı bir ortamda Ardyz nin 137 milyon amortisman gideri yazması abartı olmuş.

Miatk ile Ardyz nin maddi olmayan duran varlıkları birbirine yakın çünkü.
    Miatk in 6 aylik amortisman gideri 102 mln tl.
    Ama sadece 2,5 mln tl lik kısmını genel yonetim giderleri icerisinde gostermisler. Geri kalan kısım muhtemelen smm içerisinde.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Miatk in 6 aylik amortisman gideri 102 mln tl.
    Ama sadece 2,5 mln tl lik kısmını genel yonetim giderleri icerisinde gostermisler. Geri kalan kısım muhtemelen smm içerisinde.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mia, finansal dipnotlara özellikle bakmıştım ama SMM nın detayını vermemişler.

Sayfa 259/308 İlkİlk ... 159209249257258259260261269 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •