Sayfa 71/96 İlkİlk ... 2161697071727381 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 561 - 568 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Brent petrol iyi satış yiyor..Umarım tüpraşın stokları çok yüklü değildir ...Stok zararı yazabilir.. Ama şimdi stokları yüksetme zamanı bence .

Şaka bir yana , günlük verilere bakarak yatırım yapılmaz... Fed faiz indirince zaten emtialar da artacaktır diye düşünüyorum.
    Selamlar,

2 ay yetecek fiziki stoklu çalışıyor, yaklaşık 45 milyon varile tekabül eder, stratejik rezerv tutma zorunluluğu da var, fakat STAR rafineriden sonra muhtemelen azalmıştır sorumlululuk yüzdesi, gerek ham gerek nihai ürünler hedge ediliyor, ama hangi oranda hangi yöntemle bilmek hesaplamak zor.

kolay gelsin.

2.  Alıntı Originally Posted by reaktif Yazıyı Oku
    Selamlar,

2 ay yetecek fiziki stoklu çalışıyor, yaklaşık 45 milyon varile tekabül eder, stratejik rezerv tutma zorunluluğu da var, fakat STAR rafineriden sonra muhtemelen azalmıştır sorumlululuk yüzdesi, gerek ham gerek nihai ürünler hedge ediliyor, ama hangi oranda hangi yöntemle bilmek hesaplamak zor.

kolay gelsin.
    Nasıl hedge ediliyor biraz açar mısınız konuyu

3. 3 hafta kaldı temettülü günlerin bitimine.26 eylüle kadar 170-180 bandında olursa enflasyona göre %50 kayıpla temettüyü alırız.temettü bahanesiyle yabancı büyük ölçüde mal çıkacak.temettü yabancı çıkışı için tüpraşta can simidi oldu. temettü olmasa 140 tl li fiyatlarda olacağımız kesindi.temettüden sonra şirkette tedbir almazlar ise fiyat düşüşünü durdurmak imkansız.

Alıntı Originally Posted by .bozoklu. Yazıyı Oku
    3 hafta kaldı temettülü günlerin bitimine.26 eylüle kadar 170-180 bandında olursa enflasyona göre %50 kayıpla temettüyü alırız.temettü bahanesiyle yabancı büyük ölçüde mal çıkacak.temettü yabancı çıkışı için tüpraşta can simidi oldu. temettü olmasa 140 tl li fiyatlarda olacağımız kesindi.temettüden sonra şirkette tedbir almazlar ise fiyat düşüşünü durdurmak imkansız.
    Temettu ile beraber, şayet dağıtılan temettunun hepsi tekrar hisse satın alarak geri dönerse 20 milyarlık bir geri alim alım demektir. Bu da hisseyi çok ama çok diri ve güçlü tutacaktır. Zaten temettü hisselerini güçlü ve kılan çok fazla geri çekimlerini engelleyen durumda işte bu dagitilan temettunun hisseye tekar geri girisidir. Teknik bilmem ama hissenin dağıttığı paranın hisseye geri girişi destek seviyelerini sürekli yukarı çıkarır diye düşünüyorum. Haksız mıyım Gursel Hocam. Selametle kalin
    En Güçlü İki silah "Sabır" ve "Zaman" dır. Yazdıklarım beni bağlar; Kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın.

5. sayın magnetıc en ideal tedbir geri alımdır keşke temettü vermeselerde yüksek oranda geri alım uygulasalar.muhteşem olur.bofanın hsbc nin satış baskısını nötürleştirir.siyon sermayesi türk borsasını en dibe doğru düşürmek için var gücüyle satış yapıyor manipilatif davranıyor.hükümetin umurunda değil.devleti yönetenlerin borsada tek bır lotu olduğuna inanmıyorum.yüzde 50 faiz varken niye yöneticiler hisse alsın ki.

6. üstteki daire içerisi yükselenin hacimle kırılması..
    alttaki daire ise stokastik rsı ın ema9 u da aşağı alarak düşmesi..
    yani : güzel bir düşüş var..bir şeyleri fiyatlamaya başladılar..bilanço kötü...bana göre...
    ha hal böyle iken son yükselişin logaritmik fibo sunu çekip kademelere bakalım...
    aşağıda çizeyim...

7. gönül rahatlılığıyla bu kademeleri takip edebilirsin Bozoklu kardeşim..
    magnetic kardeş,teknik içerden alınan haberleri fiyatlar..bence varil fiyatlarının düşmesi,stok zararı ,düşük fiyat sebebiyle kar erimesi..şimdiden başladılar fiyatlamaya.italya rafinerisi fiyat düşürmesi...
    gördüğüm şu:
    o kademeleri doldurur...siz yine bildiğinizle amel ediniz...
    yine kötü olmayalım..malum..

8.  Alıntı Originally Posted by gürselbb Yazıyı Oku

gönül rahatlılığıyla bu kademeleri takip edebilirsin Bozoklu kardeşim..
    magnetic kardeş,teknik içerden alınan haberleri fiyatlar..bence varil fiyatlarının düşmesi,stok zararı ,düşük fiyat sebebiyle kar erimesi..şimdiden başladılar fiyatlamaya.italya rafinerisi fiyat düşürmesi...
    gördüğüm şu:
    o kademeleri doldurur...siz yine bildiğinizle amel ediniz...
    yine kötü olmayalım..malum..

demekki fiyat hareketlerindeki kaygılarımda haklıymışım gürsel kardeşim. senin teknik yorumun kaygılarımı doğruladı. insan hissediyor.140 tl li fiyatlar uzak görünmüyor.benim en çok merak ettiğim temettünün verileceği son gün kaç lira olacağı.?yılsonu 200 olacak gibi varsayımların doğru olamayacağını konjektür gösteriyor.hepimizi tüpraş üzecek maalesef.temettü ile 2500 lot daha alıp sonra bankofun hcbc nin satırının altına boynumuzu uzatacağız.onların insafına kalmış. ancak 175-180 tl olsa ben tüpraşla vedalaşırım.

Sayfa 71/96 İlkİlk ... 2161697071727381 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •