Sayfa 534/998 İlkİlk ... 34434484524532533534535536544584634 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 4,265 - 4,272 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,629
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Konya'da sulama sistemleri üreten bir firma toplu işten çıkarma yapmış. Malûm tarım ürünleri fiyatları afaki düştü enflasyon ile orantılı fiyatları artmadı ama maliyetleri enflasyon üzerinde arttı. Bu sebeple muhtemelen artık ekmeyi yatırım yapmayı çiftçiler düşünmüyor. Bu ülke için büyük tehdit. Bizim tarımımızın bitmesi ülke geleceğini tehlike altına alır. İktidarın hiç umrunda değil. Ben çevreme kendinize yetecek kadar arazi sahibi olun en azından açlıktan ölmeyin diyorum. Muhtemelen tarım ürünleri ekenler fiyatlara bakarsa maliyet kâr hesabı yaparsa bir çoğu ekmekten vazgeçerse kış aylarında tarım ürünleri fiyatları tavan yapacağını göreceğiz. Adamlara zararına ekin biz de ucuz yiyelim demek te insafsızlik olur. TÜİKle de bu işi çözerler ama bizim için zor geçecek
    Ben ve bölgem fındıkçılık yapar,ondada tehlike var,fındık kurdu derdik,kozalak derdik,ama şimdi sanki bilinçli gibi doğaya salınmış kokarca cinsi böcek var,bu türün yeşil olanı tehlikesizdi,ama bu mutasyona uğratılmış sanki,yeşil ve kahve karışımı,bilindiği gibi karadeniz bölgesi fındık üretimine el verişlidir,kalite fındık giresun fındığıdır,toplamı ortalama 650-750.000 ton cıvarıdır,dünyadaki payı %70,direkt ihraç edilir karşılığında döviz alınır,bilindiği gibi fisko birlik devre dışı bırakıldı rte tarafından,çünkü ondada Atatürkün damgası vardırda ondan,ilk şamarı özal atmıştı fındıkçıya orman mamülü diye,bu ikiliden çok çekmiştir fındıkçılar,bide italyan tekeli sokuldu ülkeye rte tarafından adı Ferrerodur,fındıkta en büyük oyunu bu kurum yapar,ondan habersiz kuç uçmaz ülkede,italyada kendi pazarladığı ürün 200-250 arasıdır yani aldığı ürün fiatı,bizde 130 cıvarıdır,olması gereken 5 dolardır,ama bizde 3-4 dolardır,4 dolar olan giresun fındığıdır,ordu vs 3 dolardır,üstelik ordu fındığını kokarca vurmuştur yani çürüktür bu sene,çoğu tüccarlar almıyor ordu fındığını,neyse fındıktada olay budur koyadaki olay gibi,esasında konya ovasının buğdayı dünyaya yeterdi eskiden...tarımsal ve hayvansal ürünlerde sorun çoktur,sorun kimde hepimiz biliyoruz.

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Ailesi, Taliban yönetimi altında açlık çektiği için, 9 yaşındaki Afgan kızı 1900 $ ve 4 yaşındaki kız kardeşi 950 $ satılıyor.. !!!!

https://x.com/tly_ungodly/status/183...001181609?s=12

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!

5. tsk daki şu andaki siyasal islamcı yapılanma fetullah gülen yapılanmasından katbe kat fazladır rahatlıkla darbe yapacak güçte olduklarına inanıyorum o zaman komuta kademesinde Göktürklerden bir ölçüde subaylar vardı darbeye iştirak etmediler başarısız oldular şimdi onlarda yoklar kumpasla ordudan attılar emekli ettiler siyasal islamcılar orduda arapların diniyle kamufle olup masumane görünüyorlar fetullah gülen cemaatide öyle görünüyorlardı sonrada darbeye kalkıştılar seçimle iktidarı kaybederlerse tetikçilerini devreye sokup millete saldırıp iç çatışma çıkarırlar sonrada bunu bahane yapıp darbe yapıp cumhuriyetimizi rahatlıkla yıkarlar şeriat ilan ederler zaten devleti tamamen kuşatmışlar aynı afganistan gibi oluruz çok kelle keserler ben ordudaki siyasal islamcı yapılanmadan çok korkuyorum çok çok tehlikeli buluyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,629
     Alıntı Originally Posted by Megastone Yazıyı Oku
    tsk daki şu andaki siyasal islamcı yapılanma fetullah gülen yapılanmasından katbe kat fazladır rahatlıkla darbe yapacak güçte olduklarına inanıyorum o zaman komuta kademesinde Göktürklerden bir ölçüde subaylar vardı darbeye iştirak etmediler başarısız oldular şimdi onlarda yoklar kumpasla ordudan attılar emekli ettiler siyasal islamcılar orduda arapların diniyle kamufle olup masumane görünüyorlar fetullah gülen cemaatide öyle görünüyorlardı sonrada darbeye kalkıştılar seçimle iktidarı kaybederlerse tetikçilerini devreye sokup millete saldırıp iç çatışma çıkarırlar sonrada bunu bahane yapıp darbe yapıp cumhuriyetimizi rahatlıkla yıkarlar şeriat ilan ederler zaten devleti tamamen kuşatmışlar aynı afganistan gibi oluruz çok kelle keserler ben ordudaki siyasal islamcı yapılanmadan çok korkuyorum çok çok tehlikeli buluyorum
    Tamamda o çok zor onların açısından,esasında çok zorluyorlar ama olmuyor,önündeki bilinçli halk kitlesi var artık,sadece kellelerini düşünüyorlar,gündemde ne oluşuyorsa devamlı oradan kaşıyıp delik açma peşindeler,zaten bu gibi olaylarlan amaç gündem değiştirmek,çünkü işlerine geliyor millet gerçekleri öğrenmesin diye,odaklandıkları nokta sosyal medya oraya yönelip amaçları kapatmak,ama yapamıyorlar çünkü onlarda sosyal medya aracılıylan yapıyorlar her şeyi,yoksa troller nasıl çalışacak,çok sıkıştılar şu aralar,zaten kendi aralarıda karışık hepsi deli tavuk olmuş misali,nereden gedik bulurlarsa oraya saldırıp gedik açma peşindeler,mesela teğmenler olayı şimdi devamlı orayı kaşıyorlar,zaten bu teğmenlerin törenlerinde devamlı olağan bir durumdu,eskiden pek umursamazlardı,ama şimdi korku var halimiz ne olacak kaygısı var,mızrakta çuvala sığmaz oldu halk tarafından acaba mızrakları bize saplanırmı endişesi hakim,bu yüzden anayasa mahkemesine saldırıyorlar,ne demişti ana yasa mahkemesi bunlar ülkeyi 10 senedir yasa dışı yönetiyorlar demişti,bunu hiç unutmuyorlar yeni özel yasa peşindeler muhalefeti tavlama peşindeler,kısaca her attıkları adım onları uçuruma sürüklüyor,sürüklendikçe ülkeyide peşinden sürklüyorlar,her zaman belirttiğim bir deyim vardır su akar yolunu bulur edende cehennemin dibini boylar...yazdıklarına nokta virgül koysan iyi olur,çünkü hepsi çorba oluyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,629
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Ailesi, Taliban yönetimi altında açlık çektiği için, 9 yaşındaki Afgan kızı 1900 $ ve 4 yaşındaki kız kardeşi 950 $ satılıyor.. !!!!

https://x.com/tly_ungodly/status/183...001181609?s=12

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Pek uzağa gitmeye gerek yok,ayni olay ülkemizdede mevcut,sistematik olarak fakirleştirilen halkı fetoş itine yöneltip darbe bahanesiylen hepsini hapse attılar,suçsuzlar içeride esas suçlular dışarıda,yada yurt dışına kaçtılar,halada iktidar içindede varlar ve kollanıyorlar,güney doğuda durumlar çok vahim,giresuna geliyorlar fındık yevmiyesi için çoğu şeyleri onlardan duyuyoruz,eskiden zaten 80 öncesi o bölgede bulundum görev icabı olanların hepsini biliyordum,şimdi buraya çalışmak için gelenlerden duyuyoruz,bazen denk geliyorum zamanında çok uğraştık köy,kent projesi için dediğimde gözleri ışıl,ışıl oluyor çoğunun,sistem ecevite aitti ama olmadı ne yazıkki dediğimde hepsinin yüzleri buruklaşıyor bendede başlıyor üzüntü,çünkü bunlar bizim insanlarımız aşiret ağalık sistemi orya hakim,zaten orada cehalet ve fakirlik almış başını gitmiş cehalet diz boyu,en son narin olayı örnek,bu bilinen vaka,bilinmeyen ne kadar vaka var bilmiyoruz,çünkü iktidar çoğunu karartıyor,yakında bunuda karartırlar bir bahaneylen,ensar vs durumlarınıda unutmuş değiliz.

8. Atatürk ile Nikolai Tesla arasında görüşme olmuş. Kimi Atatürk değil diyor devlet diyor kim doğru bilmiyorum ama hayatımda ilk defa duydum

https://evrimagaci.org/soru/nicola-t...ir-57974/41347

https://youtu.be/AzwTOedLRo0?si=USvSJ1n2GSroabE0

Sayfa 534/998 İlkİlk ... 34434484524532533534535536544584634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •