"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
https://www.youtube.com/watch?v=_JVgHnkDqBM
https://www.youtube.com/watch?v=e5m9lw9fryk
Bunları izleyeceğim şimdi
Clausewitz
Portföyün 1/15'i ile THYAO'da, 1/15'i ile de TUPRS'ta algo trading'e başladım.. Gidişatı izleyip miktarı ve hisse sayısını artıracağım zamanla.
Supertrend indikatörü "al" verince "al", "sat" verince "sat" şeklinde kurulan bir algo. Zaman aralıkları ve parametrelerini yaptığım optimizasyon testleri ile belirledim. THYAO'da 20 dk'lık heikin ashi barlarına ve kapanış yerine heiken ashi açılış fiyatına dayalı bir sistem ve 54-1 parametreli. TUPRS'ta da aynı sistem ile ancak 10 dk'lık zaman aralığında 77-2 parametreli.
Sistemin verimliliğini haftada bir ve ayda bir ölçeceğim ve ona göre tekrar optimizasyon yapabilirim.
Allah utandırmasın. Amin.
Clausewitz
Evet bunlara EREGL ve BIMAS da eklendi. Her birinin zaman aralıkları ve parametreleri farklı. Toplamda hepsinin portföy ağırlıklarını da artırdım. Toplam portföyün %42'sine tekabül ediyor bu. Yalnız bunu derken bu meblağları THYAO, TUPRS, EREGL ve BIMAS'da kullanılacak şekilde alım satım lotlarını ayarladım demek istedim. Henüz hiç birinde kurduğum sistem 'al' sinyali vermedi, algoritmaları başlattıktan sonra. Bu nedenle algoritmalar tarafından henüz alınan bir şey söz konusu olmadı.
Bu arada ALMA (Arnaud Legoux Moving Average) indikatörünün heikin ashi barları bazlı kapanış fiyatlarına göre yaptığım testlerde SuperTrend kadar istikrarlı sonuçlar verdiğini gördüm. Biraz daha detaylı backtest yapacağım. Supertrend'den daha verimli olduğuna inanırsam sistemi ona göre de kurabilir, ya da her bir hisse için ayarladığım lot alım satımlarının yarısını ALMA'ya yarısını Supertrend'e göre işleme sokabilirim.
ALMA'nın THYAO'daki testlerimin sonuçları iyi çıktı. Biraz da diğerlerinde test yapacağım.
Clausewitz
Yer İmleri