Sayfa 203/998 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Viop LIX

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    ''Bir problemde,güvendiğin kişileri de dinle ama TEK BAŞINA KARAR VER''

Borsa gibi fulu bir alanda, güvendiğin gözlerin ne gördüğünü öğrenmek-kendi düşünceni tekrar gözden geçirmek önemlidir.

Mesela sen 3-4 haftadır LONG diyorsun...Ben ise shorttum...Senin ne gördüğünü merak ettim ve mesajları inceledim..ama yine TEK BAŞIMA KARAR VERDİM..

Burada bazı arkadaşlar var..eğer düşüncemiz çelişiyorsa ,kendi düşüncelerime tekrar bakarım...

Bir nevi istişare..
    ben zamanı önden yazıyorum biliyorsun daha başlamadan,

ben 12 ağustos başlangıçlı 9L hafta long diyorum, 11 ekimde biter,

3, 4 haftadır demiyorum, mesela 3 ekim 2025 dedim yıl var,..
    14 ekimde yeni zaman var 7S,...
    bu 9L son long,...5.haftasındayız,...4 haftam daha var,..

BUNDAN SONRA BİR long DAHA OLACAK, AMA SHORT HAFTALARDAN SONRA,..ONUN TARİHİNİ O ZAMAN VERİRİM ÇOK VAR,..

bu longta bir kere destekten döndüm bu ikinci gelişleri,...bunun öncesinde kendi topiğimde yazdım destekler test edilecek diye,..

dönersem bu ikinci olacak,

5 liklerden dönüp dönmeyeceğini herkesle birlikte takip ediyorum,...

dönerse xu030 için

hedefim en 11327.xx -11494.xx tir,..net,..

erken seçim işinden çok kıllanıyorum ama,...sanki o perioda girdik hisse var bende,..

geriye tek fed/fomc kaldı, beni alırsa 11494.xx e o alacak
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Şu alemde benim açımdan isabetli öngörüsü olan 2 kişi vardı.ALİ ve İSMAİL....

Son hareketlerde onlar da yanıldı.

BORSAYI BİLEN YOK..BU İŞİN OKULU YOK.

-BORSADA HER ZAMAN TEK BAŞINAYIZ

Son 3 yıllık yükseliş bizi çok aldatmış..Artık 2020 öncesi kurallar geçerli...
    Yapay baskı ile düşürülen bir borsa tam artiya geçiyor gibi oluyor nöbetçi basıyor çoğu gün böyle
    Belki simsek bu hissecileri not goygoyu gri liste ile çekip icerde kitleyelim dedi
    Harcamaları düşsün dolara kacamasınlar
    Belki bir politika bu
    İyi de kazanıyorlar bu sistemden iyi yere tezgah açıldı
    Endeks 9600 olması müthiş bir iluzyon 5500 6500 seviyelerinde majör kağıtlara gore kagitlar inanılmaz düşmüş durumda
    Endeks 9600 Düzeltme için gayet iyi olması gereken ama kağıt 5000 de bu denli bir çöküşü gerektirecek bir durum yok ulkede
    Saniyeler içinde 5 6 bin basıyor piyasa hareketi değil suni düşürme baskısı o
    Btc de yapti abd bunu şimdi şimşek yapiyor milletin hisseleri emeklilik fonlari ile

3. Bazı arkadaşlar hayatınızda ilk defa mı ayı gördünüz vs diye yazmış. İlk hisse senedi alım işlemini 2005 yılında gerçekleştirdim. 2008de ilk viop işlemini yaptım. Herhalde o tarihten bu zamana baya bir ayı piyasası görmüşümdür(?)

Endeks ikinci kez 10bini aşağı kırdığında uzun süre toparlayamayacağını ben de sizler kadar ön görüyordum arkadaşlar Buraların tozunu yutmuş çoğu insan da ön görür zaten. Peki bu kadar üst üste eksi yazması normal mi bir bakalım oyuna?

- Covid dönemiyle beraber hayatımıza giren endeks limitörleri var. Yüzde 5’te devre kesiyor bu borsa. O yüzden eskisi gibi yüzde 100 giden hisseleri pek göremiyorsak yüzde 100 düşen hisseleri de pek göremezsiniz.

- Açığa satış, kredili satış yasak. Etrafından dolanmanın oldukça zor olduğu derece de yasak.

- Kaldıraçlı işlemlerde yüzde 100 teminat tamamlama zorunluluğu var. Yani başlangıç teminatının 1 lira altına inse tamamla diye çağırıyor. 1’e 10 ile başlayan kaldıraç macerası 1’e 6ya düşmüş durumda. Güçlü para girişinin olduğu bir gün az para ile endeksi kızartamazsın.

- Algo trading’in oranı dünyanın en düşük borsalarından bir tanesi.

Üzerine enflasyon, kur etkisi derken long katalizörleri de var. Bu borsa’da tüm oyun long üzerine kurulmuş durumda. Günlerdir sıfır hacimle ekside kapatmasını mı normal bulacağım pardon? 3-5 tane enflasyon düzeltmesi garabeti ile kötü gelmiş bilanço yüzünden mi düştüğüne inanıyorsunuz?

Ekonomi ve siyaset kötü diye düşüyor diyenleri ciddiye almıyorum Covid döneminde başka bir ekonomi ve siyaset mi vardı?

Var mı bir tane doğru düzgün temel analiz koyabilen bu durum için? Teknikçi arkadaşlar kendi kürelerini paylaşıyorlar zaten sağolsunlar.

Bu devirde gemisini kurtaran kaptandır.

https://www.fullhdfilmizlesene.de/film/kaptan-phillips/
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Borsa bir yatırım aracıdır. yatırım ise, temel olarak 'ihtiyacın' olan parayla yapılmaz. bu 'yatırımın' mantığına aykırı. ve 'yatırım' 5-10-15 dakikalık grafiklerle, 3-5-10 günlük sürelerle yapılmaz. bu şekilde yaparsanız, kaybedersiniz. çünkü birleşik kaplar prensibi borsayı 9 kişilik bir masa olarak düşünün. bu masanın kendi içinde bir hiyerarşisi var. ve tüm dünyada bu hiyerarşi şöyle işler:

1. siyasi erk sahipleri.2. siyasi erk sahipleriyle yakın iliskidekiler.3. borsaya kote şirket sahipleri.4. güçlü sermaye sahipleri.5. bağlantıları güçlü borsacilar.6. iyi borsacilar.7. kötü borsacilar.

8. borsada 'taksici' ya da 'berber' olarak tanimlanan, profesyonel olmayan küçük yatirimcilar. bunlar artık beyaz yaka diye tanimlanmaya başladı.

9. ise kategori dışıdır.

sandalyesi masadadır lakin kendisi uzaktan izler olup biteni. işte ona yatırımcı diyoruz. en kısa opsiyonu 5 yıldır. sakin ve soğukkanlıdır digerlerinin aksine. masada pasta aynı, pay değişkendir. 5-6-7 numaraların ömrü, 1-2-3-4-5 numaraların kararlarını tahmin etmekle geçer. bazıları ciddi bir başarı oranı yakalar. bazıları grafikleri sever bazıları matematiği. ancak, yaptıkları işin katma değeri olmadığından 10 yılda kazandıkları parayı bir akşam evlerinin bahçesinde barbekü yaparken 1 gecede kaybedebilirler.

bu cografyada krizler, siyasi kararlar hatta darbeler bir gecede ortaya çıkabilir ve tüm emeginizi hiçbir hatanız olmamasina rağmen tamamen rassal sebeplerle sizden alabilir. kaldıraçlar bu yüzden var 8 numara ise, doğal kaybedendir. matriks ekranına bakarken tansiyonu düşer genelde. 1-2-3-4 ise doğal kazanandır. çünkü grafiğe bakmaz, grafiği çizerler.

bu bakımdan sosyal medya şovlarına aldanmayın, iyi borsacı diye bir şey yoktur.!!!

Alıntıdır.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6. Yine havucu tıkadı. Yarın Çarşamba pesimist gün...
    Sanki bu kredililer pozisyon kapatmaya oynuyor yada faizi çıkarmak icin gibiler. Alıcı gördü mü veriyorlar. Sonra aşağıdan alıp ilk kademede yine veriyorlar.. ya da bilmediğimiz bir naneler var..

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Borsa bir yatırım aracıdır. yatırım ise, temel olarak 'ihtiyacın' olan parayla yapılmaz. bu 'yatırımın' mantığına aykırı. ve 'yatırım' 5-10-15 dakikalık grafiklerle, 3-5-10 günlük sürelerle yapılmaz. bu şekilde yaparsanız, kaybedersiniz. çünkü birleşik kaplar prensibi borsayı 9 kişilik bir masa olarak düşünün. bu masanın kendi içinde bir hiyerarşisi var. ve tüm dünyada bu hiyerarşi şöyle işler:

1. siyasi erk sahipleri.2. siyasi erk sahipleriyle yakın iliskidekiler.3. borsaya kote şirket sahipleri.4. güçlü sermaye sahipleri.5. bağlantıları güçlü borsacilar.6. iyi borsacilar.7. kötü borsacilar.

8. borsada 'taksici' ya da 'berber' olarak tanimlanan, profesyonel olmayan küçük yatirimcilar. bunlar artık beyaz yaka diye tanimlanmaya başladı.

9. ise kategori dışıdır.

sandalyesi masadadır lakin kendisi uzaktan izler olup biteni. işte ona yatırımcı diyoruz. en kısa opsiyonu 5 yıldır. sakin ve soğukkanlıdır digerlerinin aksine. masada pasta aynı, pay değişkendir. 5-6-7 numaraların ömrü, 1-2-3-4-5 numaraların kararlarını tahmin etmekle geçer. bazıları ciddi bir başarı oranı yakalar. bazıları grafikleri sever bazıları matematiği. ancak, yaptıkları işin katma değeri olmadığından 10 yılda kazandıkları parayı bir akşam evlerinin bahçesinde barbekü yaparken 1 gecede kaybedebilirler.

bu cografyada krizler, siyasi kararlar hatta darbeler bir gecede ortaya çıkabilir ve tüm emeginizi hiçbir hatanız olmamasina rağmen tamamen rassal sebeplerle sizden alabilir. kaldıraçlar bu yüzden var 8 numara ise, doğal kaybedendir. matriks ekranına bakarken tansiyonu düşer genelde. 1-2-3-4 ise doğal kazanandır. çünkü grafiğe bakmaz, grafiği çizerler.

bu bakımdan sosyal medya şovlarına aldanmayın, iyi borsacı diye bir şey yoktur.!!!

Alıntıdır.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    İyi akşamlar sn Bosporos

6.sırada "iyi borsacılar "yazmışsınız.sonunda da "iyi borsacı" yok yazmışsınız .

Bu durumda iyi borsacı var mı ? yok mu ? .

saygılar
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

JPMorgan Chase & Co.
    201,4199 $
    -7,10 %
    NYSE: Verzögert
    18:59:36

Bank of America Corp.
    38,50000 $
    -2,46 %
    19:01:20

-0,97000

Citigroup Inc.
    57,14000 $
    -4,03 %
    19:07:50

US-Bankaktien im Sturzflug – Kapitalanforderungen im Blick

Nach einer Rede von Fed-Vizechef Michael Barr zu den künftigen Kapitalanforderungen für Banken mussten die Aktien der größten US-Geldhäuser am Dienstag kräftige Kursverluste verzeichnen.

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 203/998 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •