Teee 1998 yılında bankaların(Aklınıza gelen bütün özel büyük bankalar) alarm sistemlerini yapan bir şirkette çalışıyordum...
Tüm elektronik malzeme, sensör vb. made in Israel idi...
Adamlar açısından bakarsan büyük iş...
ByLock kullanan bütün telefonları tek seferde, hem de konuşma esnasında patlattığını düşün...
Kendi açılarından büyük iş yapmış herifler. Şapka çıkarmak lazım.
şimdi yahudi denince insanların aklına ağlama duvarındaki ağzı salyalı deliler geliyor. bunlar çok küçük bir kısım. çok da sorunlu insanlar.
ispanyol ingiliz sefaradlar ve doğu avrupa aşkenazileri çok daha donanımlı ve başarılı insanlar. israili bunlar kurdu. kurucusu ben gurion istanbul üniversitesi hukuk fakültesi mezunu.
bunlar da çoğunluk.
yetmedi abd'yi yönlendirecek lobiler, şirketler, dev şehirler kurdular.
tr'de herkesin bildiği ama herkesin anlayamadığı vecize "hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir"
araplar bin yıl daha cırmalasa israili yenemez.
audentes Fortuna iuvat
Çok haklısınız.
Aşkenazilerin bizdeki kolu Eskenazi diye geçer...
Bizimkilere sorsan güzelleme gibi gelir:
Lakin bunca zulme uğrayıp, topraksız-vatansız...
Kendi çıkarları için, inanılmaz derece örgütlü ve bilinçli bir toplum.
Bu vesile ile:
"Gracias a la vida", "Teşekkürler hayat bahşettiklerin için" temalı şarkıyı, ciğer sökecek biçimde söyleyen, babası Manisa'lı Prof., levanten ablamız Yasmin LEVY'yi bir kez daha saygıyla anıyorum
Yasmin Levy - Gracias a la vida - YouTube
aslında yahudiler osmanlı imparatorluğu ve türkiye cumhuriyetinde en az sorun çıkaran, işlerinde güçlerinde azınlıklar olmuşlardır.
550 yıl önceki ispanyadan göçü hep anmışlardır. mesela selanik türkler ve yahudiler sayesinde selanik olmuştur.
diyecek bir şey yok. bilime inanan kazanır. kafasının dikine giden eşşekler kaybeder.
neyse bir takım gevezelikler oldu. arada oluyi
bu sayfayı sağlam boğalar geliy minvalinde açtım ama anca ufukta gözüktüler.
kısmet.
audentes Fortuna iuvat
https://www.hisse.net/topluluk/showt...18#post6892318
Üstat Bozkurt reis gene süper ötesi![]()
Hayat hoş gerisi boş
Yer İmleri