Sayfa 411/998 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 3,281 - 3,288 arası.

Konu: Viop LIX

1. Basgaza eşşeğimin ğünü olabilir yarın,
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

2. Basgz a aşkım bas gaza
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

3. BDDK’nın kredi gevşemesi kararı sonrası TCMB’nin ZK düzenlemesi kafaları karıştırdı
    “Yorumlaması zor olabilir ama daha bitmedi”
    TCMB’nin eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, ZK düzenlemesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kara, kararın detaylarını verdikten sonra nasıl görülmesi gerektiğini şu şekilde açıkladı:

“TCMB’nin faiz aracının kullanımı nispeten şeffaflaşırken, faiz dışı araçlarına dair (döviz müdahaleleri, zorunlu karşılıklar, KKM vs) uygulamalar, sadeleşme çabalarına rağmen, karmaşık ve gizemli kalmaya devam ediyor.

Dün gece yapılan düzenleme ile TL mevduat için ayrılan TL zorunlu karşılıklar artırılırken, döviz mevduat için tutulan TL zorunlu karşılık düşürüldü. Buraya kadar bile yorumlaması zor olabilir, biliyorum, ama daha bitmedi.

Aynı zamanda TL zorunlu karşılıklara faiz uygulamasında TL’ye geçiş oranı koşulu kaldırıldı Bitmedi, TL’ye geçiş oranı seviyesine göre uygulanan azami komisyon oranı da yükseltildi.”

Şair burada ne demek istiyor?
    Kara, detayların ardından kararın nasıl görülmesi gerektiğini ve hisseler üzerindeki etkisini de şu şekilde yorumladı:

“Şair burada ne demek istiyor?

Bu yapılanlar birkaç şeyi amaçlıyor:

1. Bankaların karlılıklarındaki azalmayı sınırlamak (temel amaç bu gibi görünüyor).

2. Bu arada nette bir miktar likidite çekip piyasa faizlerinin çok düşmesini engellemek.

3. Arka planda döviz dönüşümlü KKM’den TL’ye geçişi zorunlu karşılıklara bağlayan koşulu kaldırarak KKM’den çözülmeyi biraz hızlandırmak.

4. Bütün bunları yaparken döviz mevduattan TL’ye geçmeyi teşvik etmeyi sürdürmek.

Özetle, TCMB bankaları biraz rahatlatmış ama bunu yaparken diğer hedefleri bozmayan kararlar almış. Nette iktisadi açıdan önemli fark yaratmaz. Sıkılaşma ya da gevşeme olarak yorumlamak zor. İnce ayar diyebiliriz.

Banka hisseleri açısından bir miktar pozitif etki yapabilir.

https://www.ekonomim.com/ekonomi/pro...-haberi-768356

4.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    bir 4. sü

çok merak ediyorum

altınlarımızı çıkarıyoruz diye, tüm altın madenleri amerikalı kanadalı şirketlere verildi.

diyelimki bir maden sahasından 500 ton altın çıktı.

bunun kaç tonu şirkete, kaç tonu devlete kaldı ?

CİMER'e bi soran olsada öğrensek

benim tahminim % 95 ini şirket aldı götürdü amerikaya, % 5'ini biz aldık... babayı aldık yani
    Hocam özel mesajını yeni gördüm. Kendi mesajımı ben de bulamadım ama nette arattığımda şu haber çıktı. Bi fikir vermesi açısından bakılabilir:

Altın ve gümüşte devlet hakkı oranı artırıldı! Devlet hakkı nedir? | Türkiye Ekonomisi Haberleri (yenisafak.com)

Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Hocam özel mesajını yeni gördüm. Kendi mesajımı ben de bulamadım ama nette arattığımda şu haber çıktı. Bi fikir vermesi açısından bakılabilir:

Altın ve gümüşte devlet hakkı oranı artırıldı! Devlet hakkı nedir? | Türkiye Ekonomisi Haberleri (yenisafak.com)
    yuh... % 1 mi ?

ben dedim en fazla 5 tir deye..

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    bir 4. sü

çok merak ediyorum

altınlarımızı çıkarıyoruz diye, tüm altın madenleri amerikalı kanadalı şirketlere verildi.

diyelimki bir maden sahasından 500 ton altın çıktı.

bunun kaç tonu şirkete, kaç tonu devlete kaldı ?

CİMER'e bi soran olsada öğrensek

benim tahminim % 95 ini şirket aldı götürdü amerikaya, % 5'ini biz aldık... babayı aldık yani
    ya peki bu madenlerin hepsi hazine arazisi altında ve devletin

bir devlet kendi altınını neden başkasına çıkarttırır ve sadece % 1 ini alır ?

ALLAH'ını PEYGAMBER'ini seven, aklı başında birileri

bana mantıklı bir açıklama yapsın...

lütfen

dur ben deniz hocayada sorayım

6.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    yuh... % 1 mi ?

ben dedim en fazla 5 tir deye..

ya peki bu madenlerin hepsi hazine arazisi altında ve devletin

bir devlet kendi altınını neden başkasına çıkarttırır ve sadece % 1 ini alır ?

ALLAH'ını PEYGAMBER'ini seven, aklı başında birileri

bana mantıklı bir açıklama yapsın...

lütfen

dur ben deniz hocayada sorayım
    22 yıldır 10 da biri fiyatına sattıkları kuruluşlara baksana
    içinde altın geçiyor diye mi madenleri satmaları acayip geliyor
    memleket hanutçu olmuş, kızını bile kırpmadan satıyor, boğazlanmasına bile izin veriyor..

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    22 yıldır 10 da biri fiyatına sattıkları kuruluşlara baksana
    içinde altın geçiyor diye mi madenleri satmaları acayip geliyor
    memleket hanutçu olmuş, kızını bile kırpmadan satıyor, boğazlanmasına bile izin veriyor..
    Hanutçuluk cezası nedir?
    Ayrıca, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu`nun 37. maddesinde mal veya hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden kişi, Elli Türk Lirası para cezası ile cezalandırılır (2) "Bu kabahat dolayısıyla idari para cezası vermeye kolluk veya belediye zabıta görevlileri yetkilidir" ifadesi yer almaktadır.

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 411/998 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •